Βιβλία

Ο Χορός της Προδοσίας

 
Γιώργος Τριγύρης
Ο Χορός της Προδοσίας
Εκδόσεις Πηγή
 
   Ο Τζέημς Άλεν είναι ένας τραγουδοποιός με πολλές επιτυχίες στον χώρο της μουσικής. Ζει σαν ερημίτης, με μόνη συντροφιά το άγριο τοπίο της φύσης και τη μουσική. Μια γυναίκα έρχεται σαν οδοστρωτήρας και συνταράζει το είναι του. Θα μου πείτε πως πρόκειται για άλλη μια ιστορία αγάπης. Και όμως αυτή η ιστορία είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι από όλη τη μεγάλη εικόνα. Ο Γιώργος Τριγύρης πλέκει μια ιστορία και μέχρι το τελευταίο κεφάλαιο αδυνατείς να βρεις τη λύση. Η πλοκή ξετυλίγεται με μαεστρία, σου αποκαλύπτονται σιγά σιγά τα στοιχεία, αλλά και πάλι το παζλ δεν μπορεί να ολοκληρωθεί.
 
horos2147     horos2149
 
   Η Ολίβια, η γυναίκα που κάνει τον ερημίτη Τζέημς να δει με ελπίδα τη ζωή, έχει το ρόλο του θύτη αλλά και του θύματος. Μια πολύ καλά στημένη επιχείρηση εξολόθρευσης του ήρωα θα τον κάνει να περάσει από διάφορες καταστάσεις και να αναθεωρήσει πλήρως τη μέχρι τώρα ζωή του. Μόνιμοι στυλοβάτες σε αυτό το Γολγοθά οι δύο φίλοι και συνεργάτες του. Με τη βοήθεια μιας ιδιωτικής ερευνήτριας, οι τρεις φίλοι θα προσπαθήσουν να βρουν την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις και τους φόνους. Ο Τζέημς θα βρεθεί στη φυλακή και θα παλέψει για να επιβιώσει.
 
   Δεν θέλω να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες, ο αναγνώστης πρέπει να μπει να περάσει από όλες τις φάσεις της ιστορίας χωρίς να γνωρίζει πολλά. Η διαδρομή θα τον ανταμείψει και θα του προσφέρει πολλές συγκινήσεις στην πορεία της.
 
horos2148
 
   Ο Γιώργος Τριγύρης έγραψε ένα από τα πιο δυνατά βιβλία της χρονιάς. Έχει ρομαντισμό, περιπέτεια, αστυνομική πλοκή, πολλές βίαιες σκηνές, τόσο ζωντανές που σου κόβουν την ανάσα. Το ρομαντικό μέρος της ιστορίας έχει το δικό του δυναμισμό, αφού ξεδιπλώνει τους χαρακτήρες και σε φέρνει πιο κοντά με τους ήρωες. Είναι στηριγμένο με κινηματογραφική ακρίβεια σε γεγονότα και καταστάσεις που ξεφεύγουν από τα ελληνικά δεδομένα. Είμαι σίγουρη ότι θα γινόταν μια υπέροχη ταινία, αν κάποιος του δώσει τη σημασία που του πρέπει. Εύχομαι καλοτάξιδο και ελπίζω να το δούμε σύντομα και στη μεγάλη οθόνη.
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
 
Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Ο Γιώργος Τριγύρης γεννήθηκε πριν τριάντα εννέα χρόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από την εφηβεία του έγραφε για ό,τι τον προβληµάτιζε, περισσότερο για τις σχέσεις του, και σκάρωνε στίχους. Μετά από µια περιπλάνηση στον χώρο της τραπεζικής και των ακινήτων, αποφάσισε να ασχοληθεί µε αυτό που τον εξέφραζε περισσότερο, τη συγγραφή. Τα τελευταία επτά χρόνια γράφει στα αγγλικά για άλλους συγγραφείς στο amazon.com ως ghostwriter (αφανής συγγραφέας). Έχει ασχοληθεί µε αρκετά είδη ρομαντικών µμυθιστορημάτων, κι έχει συνολικά στο ενεργητικό του πάνω από εξήντα βιβλία, επτά εκ των οποίων έχουν γίνει best-seller.
 
Joomla Social by OrdaSoft!