= Ο Μεταξοσκώληκας
Βιβλία

loogoo

Ο Μεταξοσκώληκας

 
Ο Μεταξοσκώληκας
του Ρόμπερτ Γκαλμπρέιθ
Εκδόσεις Ψυχογιός
 
   Όταν ο συγγραφέας Όουεν Κουίν εξαφανίζεται, η σύζυγός του απευθύνεται στο ντετέκτιβ Κόρμοραν Στράικ. Στην αρχή πιστεύει ότι απλώς έχει φύγει για λίγες μέρες μόνος του –το έχει ξανακάνει άλλωστε– και αναθέτει στο Στράικ να το βρει και να το φέρει πίσω.
 
ometaxoskolikas   Καθώς όμως ο Στράικ ερευνά την υπόθεση, αντιλαμβάνεται ότι η εξαφάνιση του Κουίν δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζει η σύζυγός του. Ο συγγραφέας έχει μόλις ολοκληρώσει ένα μυθιστόρημα στο οποίο περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα σχεδόν όλους τους γνωστούς του. Αν εκδοθεί, το μυθιστόρημα αυτό μπορεί να καταστρέψει ζωές. Οπότε είναι πολλοί αυτοί που θέλουν τη σιωπή του.

   Όταν ο Κουίν, τελικά, βρεθεί βάναυσα δολοφονημένος κάτω από περίεργες συνθήκες, ο Στράικ θα δώσει μάχη με το χρόνο προκειμένου να κατανοήσει τα κίνητρα ενός αδίστακτου δολοφόνου, όμοιο του οποίου δεν έχει συναντήσει ποτέ...

   «Ο ΜΕΤΑΞΟΣΚΩΛΗΚΑΣ», το δεύτερο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς με πρωταγωνιστές τον Κόρμοραν Στράικ και τη δυναμική νεαρή βοηθό του Ρόμπιν Έλακοτ, είναι ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα με συνεχείς ανατροπές.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα
ΡΟΜΠΕΡΤ ΓΚΑΛΜΠΡΕΪΘ είναι το ψευδώνυμο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, συγγραφέως της πανδιάσημης σειράς των βιβλίων του Χάρι Πότερ, καθώς και του μυθιστορήματος «ΕΝΑΣ ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ».
«Ο ΜΕΤΑΞΟΣΚΩΛΗΚΑΣ» είναι το δεύτερο βιβλίο στην αστυνομική σειρά με ήρωα τον Κόρμοραν Στράικ, που έγινε δεκτή με εξαιρετικές κριτικές. Το πρώτο βιβλίο της σειράς, «ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ», εκδόθηκε το 2013 και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Η διάσημη συγγραφέας ξαναχτυπά με μια νέα σειρά και με ψευδώνυμο.
 
   Δεν ήθελε ο κόσμος να επηρεαστεί από την εκπληκτική σειρά με το Χάρι Πότερ αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να σφραγίσει καλά το μυστικό της και αφού όλη η Γη ένα "μεγάλο χωριό" είναι, σε σύντομο χρονικό διάστημα το μυστικό της έγινε "μυστικό" όλου του πλανήτη.

   Ο Στράικ και η όμορφη βοηθός του στο πρώτο βιβλίο ερευνούν το θάνατο του διάσημου supermodel Λούλα Λάντρι. Το δεύτερο έχει να κάνει με συγγραφείς. Λόγω της αξιοσημείωτης σύλληψης του ενόχου για το θάνατο της Λούλα Λάντρι, η γυναίκα του συγγραφέα Κουίν προσλαμβάνει το Στράικ να βρει το σύζυγο της. Το μυθιστόρημα του συζύγου της, αν εκδοθεί, θα φέρει τα πάνω κάτω στο χώρο των εκδόσεων και θα αποκαλυφθούν τραγικά μυστικά.

   Η ιστορία της Ρόουλινγκ είναι εκπληκτική, με συνεχείς ανατροπές σε κάθε γωνία. Έχει βρει νέα θέση στα πράγματα και δεν επαναλαμβάνεται. Άλλαξε πορεία και μας κατέπληξε. Μου άρεσε ο κατσούφης ντεντέκτιβ και αναμένω τις νέες περιπέτειές του. Γρήγορο, δυναμικό σε παρασέρνει να το τελειώσεις. Μέχρι τα μισά του βιβλίου ήμουν σίγουρη ότι είχα βρει τη λύση αλλά έπεσα έξω....

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Βιβλία