= Ο Κύριος Τέλειος
Βιβλία

loogoo

Ο Κύριος Τέλειος

 
Θανάσης Χειμωνάς
Ο Κύριος Τέλειος
Εκδόσεις Πατάκη

   Ο Φώτης ερωτεύεται, ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του, ένα κορίτσι που είναι δεσμευμένο με τον κύριο Τέλειο. Πώς να συγκριθεί με τον Αδριανό Σωφρονίου, έναν αυτοδημιούργητο και πολύ πετυχημένο νέο; Πώς να καταφέρει να προσφέρει στην αγαπημένη του Ματίνα κάτι παραπάνω από αυτά που της προσφέρει ήδη ο Αδριανός; Εκείνος της προσφέρει ασφάλεια, είναι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν ξέχασε από πού προήλθε, που βοηθάει τους γύρω του ανιδιοτελώς.

   Ο Φώτης είναι ακριβώς το αντίθετο. Δεν έχει καταφέρει τίποτα στη ζωή του. Σπαταλά τα χρόνια του χωρίς να σκέφτεται το αύριο. Βαδίζει μαθηματικά προς την καταστροφή, αλλά πιστεύει ότι θα μπορούσε να γίνει κάποιος, με τεχνάσματα και ψέματα. Βάζει σκοπό της ζωής του να κερδίσει την αγαπημένη του και να αφαιρέσει το χρυσό θρόνο από τον Σωφρονίου. Θα τα καταφέρει; Ποιο θα είναι το τέλος για αυτούς τους τρεις;
 
okyriosteleios

   Στην αρχή θεώρησα ότι είχα στα χέρια μου ένα ακόμα βιβλίο με ανεκπλήρωτους έρωτες, με ρομαντζάδες και μεγάλα λόγια. Διαψεύστηκα γεμάτη έκπληξη. «Ο Κύριος Τέλειος» είναι ένα βιβλίο γεμάτο ανατροπές, με χαρακτήρες τόσο απόλυτα γήινους, με καταστάσεις που μπορεί να εμπλέκουν τη φαντασία αλλά δεν βγαίνουν από τα όρια της πραγματικότητας. Όσο για το τέλος; Δεν θα μπορούσα να το φανταστώ ποτέ.

   Εξαιρετική γραφή και πλοκή από τον Θανάση Χειμωνά. Πλησίασε πολύ το σημερινό κόσμο που ζούμε, έβγαλε όλη τη μαυρίλα στην επιφάνεια και μας καθήλωσε στις σελίδες μια πρωτόγνωρης εμπειρίας. Είναι από τα βιβλία που θα εκτινάξουν σκέψεις και συζητήσεις.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
heimonas21
Ο Θανάσης Χειμωνάς γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα με δύο διηγήματα στην εφημερίδα "Τα Νέα" -το πρώτο κυκλοφορεί στη συλλογή διηγημάτων "Έρωτας σε πρώτο πρόσωπο" (Κέδρος). Είναι πτυχιούχος φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, σπούδασε κινηματογράφο στο ίδιο πανεπιστήμιο και δημοσιογραφία στο Λονδίνο. Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο "Ραμόν" κυκλοφόρησε το 1998, το δεύτερο, "Σπασμένα Ελληνικά", το 2001 και ακολούθησαν: "Ανεξιχνίαστη ψυχή", 2003, "Η μπλε ώρα", 2005, "Ραγδαία επιδείνωση", 2007, "Δεν την αγαπάω πια", 2010. Το Μάιο του 2002 το "Ραμόν" εκδόθηκε στη Γαλλία από τις εκδ. Alter Edit, και το Μάρτιο του 2003 ακολούθησαν τα "Σπασμένα ελληνικά". Έχει εργαστεί ως αθλητικός συντάκτης σε πολιτική εφημερίδα. Αρθρογραφεί τακτικά στην ιστοσελίδα www.mediasoup.gr. 
 
Joomla Social by OrdaSoft!