Βιβλία

Ο Ιππότης Των Επτά Βασιλείων

 
Ο Ιππότης Των Επτά Βασιλείων
του George R.R Martin
Εκδόσεις Μεταίχμιο
 
   Ο Ιππότης των Επτά Βασιλείων λαμβάνει χώρα σχεδόν έναν αιώνα πριν από τα γεγονότα του “Game Of Thrones” και περιλαμβάνει τρεις ιστορίες που αποτελούν το προοίμιο του αριστουργήματος του George R. R. Martin με τίτλο “Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου”. Οι περιπέτειες αυτές, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά συγκεντρωμένες σε έναν τόμο, αφηγούνται γεγονότα από την εποχή που η δυναστεία των Ταργκάρυεν εξακολουθεί να κατέχει τον Σιδερένιο Θρόνο και οι μνήμες από την ύπαρξη της τελευταίας δράκαινας παραμένουν ακόμη ζωντανές.

   Ο νεαρός, αφελής, αλλά γενναίος περιπλανώμενος ιππότης σερ Ντάνκαν ο Ψηλός υπερέχει των αντιπάλων του – αν όχι σε πείρα, σίγουρα σε ανάστημα. Στις περιπέτειές του τον συνοδεύει ο μικροσκοπικός του ακόλουθος, ένα αγόρι ονόματι Εγκ – του οποίου το πραγματικό όνομα (και επτασφράγιστο μυστικό) είναι Αίγκον Ταργκάρυεν. Παρόλο που σε ολόκληρο το Γουέστερος δύσκολα θα έβρισκε κανείς πιο απίθανους ήρωες, το μέλλον επιφυλάσσει σε αυτούς τους δύο ένα σπουδαίο πεπρωμένο… καθώς και ισχυρούς εχθρούς, βασιλικές ίντριγκες κι εξωφρενικά κατορθώματα.
 
ippotisepta
 
   Στη μεγαλειώδη επική παράδοση της λογοτεχνίας του φανταστικού, ο Martin είναι με διαφορά ο καλύτερος. Προκαλεί επιδημίες αϋπνίας με την καταιγιστική ένταση των βιβλίων του.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα
georgemartinΟ George R. R. Martin είναι αμερικανός συγγραφέας και σεναριογράφος έργων φαντασίας, τρόμου και επιστημονικής φαντασίας. Γεννήθηκε το 1948 στο Νιου Τζέρσι και σπούδασε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο Northwestern του Ιλινόι. Εργάστηκε ως σεναριογράφος και παραγωγός για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ξεκίνησε τη συγγραφική του σταδιοδρομία το 1971, όταν το διήγημά του με τίτλο «Hero» δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Galaxy. Σήμερα θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της λογοτεχνίας του φανταστικού. Διασημότερο διεθνώς έργο του είναι το έπος φαντασίας "Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου", το οποίο μεταφέρθηκε σε τηλεοπτική σειρά με τον τίτλο ‘Game Of Thrones’. Η σειρά ξεκίνησε το 2011 και συνεχίζεται ακόμη, ενώ αποτέλεσε την πιο ακριβή παραγωγή του αμερικανικού καναλιού HBO μέχρι τώρα, αφού υπολογίζεται ότι οι δύο πρώτοι κύκλοι κόστισαν περισσότερα από εξήντα εκατομμύρια δολάρια. Ο Martin έχει τιμηθεί έξι φορές με το βραβείο Locus, τέσσερις φορές με το βραβείο Hugo, δύο φορές με το βραβείο Nebula, ενώ έχει κατακτήσει επίσης τα βραβεία World Fantasy και Bram Stoker. Το 2011 συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού Time με τα «100 άτομα που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως», ενώ το 2012 κέρδισε το Παγκόσμιο Βραβείο Φαντασίας για το σύνολο του έργου του. Τα βιβλία του έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

   Δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο βιβλίο χρειάζεται συστάσεις.. Ο μαέστρος George R. R. Martin μας έχει κάνει να παραμιλάμε με τα βιβλία του. Εκατομμύρια κόσμος είναι φανατικοί αναγνώστες τόσο της σειράς βιβλίων, όσο και της τηλεοπτικής σειράς.
 
   Το βιβλίο απαρτίζεται από τρεις ιστορίες, τον "Περιπλανώμενο Ιππότη", το "Ορκισμένο Σπαθί" και τον "Μυστηριώδη Ιππότη". Τρεις νουβέλες που γράφτηκαν διαδοχικά το 1998, το 2003 και το 2010 και παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε ένα βιβλίο.

   Η μετάφραση εκπληκτική από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη. Είχε ένα δύσκολο έργο και το έφερε σε πέρας με τελειότητα.

   Δράκους δεν έχει ούτε εδώ, είναι πολλά χρόνια μετά το θάνατο του τελευταίου δράκου οι ιστορίες. Μεσαιωνικός αέρας, ιππότες, ρομάντζα, τιμή και ιδανικά καλύπτουν όλες τις σελίδες του βιβλίου.

   Για τους λάτρεις του είδους αυτό το βιβλίο θα θεωρηθεί θησαυρός. Για τους υπόλοιπους... Είναι μια πάρα πολύ καλή αρχή για να μπείτε στο πνεύμα ενός μαγικού κόσμου ηρωισμού και φαντασίας.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!