= Nightflyers – Νυχτοπτερίτες
Βιβλία

loogoo

Nightflyers – Νυχτοπτερίτες

 
Nightflyers – Νυχτοπτερίτες
George R.R Martin
Μετάφραση: Βασιλειάνα Ζηκίδη
Εκδόσεις Anubis

   Ο αγαπημένος συγγραφέας «χτυπά» μια άλλη πόρτα του φανταστικού. Το νέο του βιβλίο είναι μια ιστορία που εστιάζεται στο διάστημα. To “Νυχτοπτερίτης” είναι το σκάφος στο οποίο θα επιβιβαστούν εννέα εκκεντρικοί επιστήμονες και λόγιοι της Ακαδημίας. Στόχος τους; Να ανακαλύψουν μια μυθική εξωγήινη φυλή. Το όνομα της φυλής Βόλκριν. Ο κυβερνήτης του σκάφους, Ρόιντ Έρις, κάνει την εμφάνισή του, όχι με σάρκα και οστά, αλλά ως ολόγραμμα και καλωσορίζει τους επιστήμονες. Τους ενημερώνει για τις συνθήκες στο σκάφος, καθώς ο Νυχτοπτερίτης ήταν σχεδιασμένος για εμπορικό σκάφος και όχι επιβατικό. Και ενώ όλα δείχνουν πως η αποστολή κυλά ομαλά, μια σειρά από φόνους έρχεται να αναταράξει τα νερά.
 
nightflyers1901

   Όχι, δεν έχω σκοπό να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες. Οι κόσμοι που δημιουργεί ο Μάρτιν είναι μοναδικοί και ο κάθε αναγνώστης τους βιώνει με διαφορετικό τρόπο, βάζοντας σε εκκίνηση τη δική του φαντασία. Ο Martin δημιουργεί ένα περιβάλλον, με πολύπλευρους χαρακτήρες. Η ιστορία είναι γεμάτη ανατροπές. Άλλωστε μας έχει συνηθίσει έτσι από το ‘Game Of Thrones’. Δεν θα περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον ίδιο. Στηρίζεται πολύ στην ψυχοσύνθεση των ηρώων και καταφέρνει να δώσει στο κοινό ένα βιβλίο μυστηρίου και τρόμου μέσα από τον περιβάλλοντα διαστημικό χώρο.

   Ο Νυχτοπτερίτης είναι μια ακόμα πολύ καλή δουλειά του Martin και θα ευχαριστήσει πλήρως το κοινό του. Πατά πάνω σε βασικές αρχές του κόσμου μας, έτσι όπως έχει εξελιχθεί και κλυδωνίζει το μυαλό μας πάνω σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την εξέλιξη της τεχνολογίας και τη σχέση που μπορεί να έχει με τον άνθρωπο. Ξυπνά απορίες αλλά και ερωτήσεις που ψάχνουν απαντήσεις.

   Γιατί άραγε γοητεύει τον άνθρωπο το διάστημα; Μέσα από αυτό και τη συνεχόμενη τεχνολογική εξέλιξη προσπαθεί να «μαντέψει», αν θέλετε, την πορεία της ανθρώπινης φύσης και ιστορίας.  Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο που θα σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι την τελευταία του σελίδα.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
martin1905
 
Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Ο George R. R. Martin είναι Αμερικανός συγγραφέας και σεναριογράφος έργων φαντασίας, τρόμου και επιστημονικής φαντασίας. Γεννήθηκε το 1948 στο Νιου Τζέρσι και σπούδασε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο Northwestern του Ιλινόι. Εργάστηκε ως σεναριογράφος και παραγωγός για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ξεκίνησε τη συγγραφική του σταδιοδρομία το 1971, όταν το διήγημά του με τίτλο «Hero» δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Galaxy. Σήμερα θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της λογοτεχνίας του φανταστικού. Διασημότερο διεθνώς έργο του είναι το έπος φαντασίας Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου, το οποίο μεταφέρθηκε σε τηλεοπτική σειρά με τον τίτλο Game of Thrones. Η σειρά ξεκίνησε το 2011 και συνεχίζεται ακόμη, ενώ αποτέλεσε την πιο ακριβή παραγωγή του αμερικανικού καναλιού HBO μέχρι τώρα, αφού υπολογίζεται ότι οι δύο πρώτοι κύκλοι κόστισαν περισσότερα από εξήντα εκατομμύρια δολάρια. Ο Martin έχει τιμηθεί έξι φορές με το βραβείο Locus, τέσσερις φορές με το βραβείο Hugo, δύο φορές με το βραβείο Nebula, ενώ έχει κατακτήσει επίσης τα βραβεία World Fantasy και Bram Stoker. Το 2011 συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού Time με τα «100 άτομα που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως», ενώ το 2012 κέρδισε το Παγκόσμιο Βραβείο Φαντασίας για το σύνολο του έργου του. Τα βιβλία του έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
Joomla Social by OrdaSoft!