= Ο Μύθος του Δράκουλα, στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο
Βιβλία

loogoo

Ο Μύθος του Δράκουλα, στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο

 
του Παναγιώτη Καρώνη
Εκδόσεις Το Δόντι
 
mythosdrakoula   Με αφορμή μια επίσκεψη στη Ρουμάνια, ο συγγραφέας έφτιαξε ένα κείμενο, αρχικά για τους συνταξιδιώτες του,  για το μύθο του Δράκουλα, που εξελίχθηκε σε ένα βιβλίο για το   πώς ξεκίνησε ο  μύθος και το πόσο έχει επηρεάσει την τέχνη, τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο.

   Το βιβλίο εξετάζει τις λογοτεχνικές συνθήκες κάτω από τις οποίες γεννήθηκε ο Δράκουλας, αλλά ανατρέχει και στην Αρχαία Ελλάδα, καθώς και στους θρύλους των Βαλκανίων, ανιχνεύοντας τον μύθο των βρικολάκων. Επιπλέον αναζητά και σχολιάζει τις ταινίες σταθμούς με πρωταγωνιστή το Δράκουλα και όχι μόνο αυτόν.

   Μια πλήρης φιλμογραφία με τις ταινίες στις οποίες ο αιμοδιψής κόμης των Καρπαθίων τριγυρίζει αναζητώντας τα θύματά του κλείνει το βιβλίο.

   Με μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα αυτό το βιβλίο, άλλωστε ο μύθος του κόμη των Καρπαθίων είναι ένας από τους αγαπημένους μου. Με βοήθησε να καταλάβω και να καλύψω άπειρα κενά που είχα.  Είναι ένα βιβλίο που χρειαζόμασταν εμείς οι λάτρεις του είδους. Μπορώ να πω ότι μου άνοιξε την όρεξη να μάθω ακόμα περισσότερα πράγματα  για το είδος αυτό της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου που αγαπώ!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!