= Μόνο Σοκολάτα
Βιβλία

loogoo

Μόνο Σοκολάτα

 
Άκης Πετρετζίκης
Μόνο Σοκολάτα
Εκδόσεις Ψυχογιός

   Τι θέλετε να μάθετε για τη σοκολάτα; Πόσες εύκολες αλλά πεντανόστιμες συνταγές θέλετε να ξέρετε;

   Τον Ιούνιο του 2016 ο Άκης ταξίδεψε στο Broc της Ελβετίας, το μέρος όπου συστεγάζεται το ερευνητικό κέντρο Chocolate Center of Excellence της Nestlé, το εργοστάσιο, το μουσείο σοκολάτας αλλά και το χώρο που πραγματοποιούνται workshops σοκολάτας.
 
monosokolata21

   Ένα υπέροχο οδοιπορικό στα χνάρια της καλύτερης σοκολάτας. Το βιβλίο έχει τριανταπέντε εξαιρετικές συνταγές που μπορούν να απολαύσουν όλοι. Τα υλικά δεν είναι δυσεύρετα. Είναι πράγματα που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας. Ως απόλυτη φαν της σοκολάτας, δοκίμασα αρκετές συνταγές και ήταν πραγματικά υπέροχες. Η συνταγή για το σορμπέ σοκολάτας με τις λίγες θερμίδες θα είναι το go-to γλυκό του καλοκαιριού μου. Αυτό το υπογράφω!

   Εκτός από τις συνταγές μαθαίνουμε και την ιστορία της σοκολάτας, τη διαδρομή της στο χρόνο αλλά και χρήσιμα μυστικά που θα απογειώσουν τη δημιουργική μας φαντασία στην κουζίνα. Σ’ αυτό το βιβλίο, όπως λέει και ο Άκης Πετρετζίκης, στο οπισθόφυλλο, «Η γεύση και το άρωμα της σοκολάτας αναδίδονται με το πρώτο κιόλας ξεφύλλισμα. Η σοκολάτα για μένα είναι πάθος, έμπνευση, διάθεση για δημιουργία. Και οι κουβερτούρες Nestlé Dessert έχουν την ποιότητα και την ποικιλία που χρειάζομαι για να είναι οι συνταγές μου όπως ακριβώς τις θέλω: ιδιαίτερες και απολαυστικές από την πρώτη έως την τελευταία μπουκιά».

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
akispetretzikis 11
ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης Πετρετζίκης μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα δεκαέξι χρόνια του. Στα δεκαοκτώ του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατεβεί στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική. Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ, στη σχολή μαγειρικής Le Monde. Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!), εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα, μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία, με σκοπό να εξερευνήσει τη διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη, μια και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους, βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο The Goring. Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία, όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA Master Chef. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό. Σήμερα ο Άκης αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους της τηλεόρασης. Κάθε μέρα, για τα τελευταία πέντε χρόνια, μαγειρεύει σε τηλεοπτικές εκπομπές. Πιο συγκεκριμένα, μαγειρεύει στην καθημερινή του εκπομπή στο MEGA Κάν’ το όπως ο Άκης, καθώς και στην εβδομαδιαία εκπομπή Ιστορίες από τη Λίστα. Παράλληλα, ο κόσμος τον απολαμβάνει στη διαδικτυακή του εκπομπή Kitchen Lab. Ο Άκης είναι γνωστός για την ευκολία που έχει να συνδυάζει απλά καθημερινά υλικά και να ετοιμάζει πεντανόστιμες συνταγές, γρήγορες και οικονομικές. Επίσης, είναι ένας διακεκριμένος σεφ, παρασκευάζοντας υψηλού επιπέδου γαστρονομία. Άλλωστε πληθώρα πολυεθνικών επιχειρήσεων τον επιλέγουν ως κύριο πρεσβευτή των προϊόντων τους. Μέσα στο 2014, ο Άκης ξεκίνησε να εκδίδει μηνιαία περιοδικά και μέχρι το τέλος του έτους θα έχει εκδώσει το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής, με τίτλο Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις.
 
Joomla Social by OrdaSoft!