= Μίστερ Μπούλντογκ
Βιβλία

loogoo

Μίστερ Μπούλντογκ

 
Μίστερ Μπούλντογκ
Του Γιώργου Κακουλίδη
Εκδόσεις Λιβάνη
 
   «Τι θέλουν από µας« σκεφτόµουν. Παλιότερα, αν κάποιος ξενέρωτος ερχόταν στην πιάτσα, οι βετεράνοι, χωρίς να σηκώσουν το κεφάλι, θα φώναζαν «Ψόφα, κάθαρµα»! Ούτε «Ποιος είστε;» ή «Τι θέλετε»; Απλά «Ψόφα, κάθαρµα»!

   Αυτό άλλαξε κι έτσι άνοιξαν οι θύλακοι και µπήκαν τα δαιµόνια της ευγένειας και του καθωσπρεπισµού. Πίστευα πως αυτό συνέβαινε µόνο και µόνο για να βάλουµε κάποιον στο χέρι και, όσο να ’ναι, οι γνωριµίες βοηθούσαν σ’ αυτό. Λάθος! Οι άλλοι είναι πάντα πιο πολλοί, σε κυκλώνουν στο πι και φι και στο τέλος βγαίνουν νικητές. Για την ακρίβεια, στα παίρνουν όλα και αυτό είναι το µάθηµα που λάβαµε.
 
misterb01
 
   Μας ψώνιζαν εκείνοι και όχι εµείς, όπως νοµίζαµε. Σε πλησιάζουν στην αρχή, γιατί η ζωή τους είναι άδεια, άδεια εφ’ όλης της ύλης, και θέλουν να ζεσταθούν. Φυσικά υπάρχουν κι αυτοί που καίγονται µπροστά µας, ενώ εµείς σφυρίζουµε αδιάφορα...

Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Ποιητής, συγγραφέας και ζωγράφος. Ο Γιώργος Κακουλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 και είναι γιος ζωγράφου και εγγονός γλύπτη. Εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 1979 με την ποιητική συλλογή Λίμπερτυ (αναφορά στα ταξίδια του στη θάλασσα), από τις εκδόσεις Κείμενα του Φίλιππου Βλάχου.
Το 1994 τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Παράλληλα με τη συγγραφική του δραστηριότητα, ασχολείται με τη ζωγραφική και έχει κάνει 8 ατομικές εκθέσεις (Αγκάθι 2001, Γκαλερί της Έρσης 2003, Booze Κooperativa 2010, Ποντοπόρος στην Πάρο 2010, Ιανός 2011, Κόκκινο Σπίτι Χαλκίδας 2013, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 2012 & 2014).
Ποίησή του έχουν μελοποιήσει ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Νίκος Κυπουργός, ο Τάσος Μελετόπουλος και ο Μάριος Στρόφαλης. Η Ένωση Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδας εξέδωσε το 2012 έναν συγκεντρωτικό τόμο με την ποίησή του (Ποίηση 1979-2012).
 
misterb02
 
   Μπροστά μας μια εποχή που δεν ζήσαμε, χαρακτήρες που δεν συναντήσαμε, καταστάσεις που σίγουρα δεν βιώσαμε. Αυτό το βιβλίο όμως σε μαγεύει εξ αρχής, σε καθηλώνει, σε σεργιανίζει σε «τόπους» που θα ήθελες να ξέρεις, σου γνωρίζει ανθρώπους άλλων εποχών, καταστάσεις κωμικοτραγικές.

   Ο Κακουλίδης πιάνει το πινέλο του και μας ζωγραφίζει έναν υπέροχο πίνακα, γινόμαστε οι μαριονέτες του σε ένα αλλοπρόσαλλο θεατρικό. Θαυμάζω απίστευτα αυτόν τον άνθρωπο για τον τρόπο που χειρίζεται τη γραφή, για τον τρόπο που μπορεί να σε καθηλώσει, για τους χαρακτήρες που σκαρφίζεται και για τις ιστορίες που ξετυλίγονται μπροστά σου.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!