= Μήνυμα εστάλη. Όμως ελήφθη;
Βιβλία

loogoo

Μήνυμα εστάλη. Όμως ελήφθη;

 
Μήνυμα εστάλη. Όμως ελήφθη;
του Γιώργου Πιντέρη    
Εκδόσεις Ψυχογιός

Ακούς τη φράση:
Η Ελένη έβγαλε το πουκάμισο του Γιώργου.
Ποιος φορούσε το πουκάμισο;

Αν νομίζεις ότι μπορείς να απαντήσεις σ’ αυτή την ερώτηση με βεβαιότητα τότε αυτό το βιβλίο έχει να σου προσφέρει πολλά.
 
Κάποιος σου λέει:
Θέλω να μου επιβάλλεσαι.

Αντιλαμβάνεσαι ότι σ’ έχει δέσει χεροπόδαρα;
Η φράση αυτή ανήκει στα «διπλοδεσίματα»: παράδοξα μηνύματα που δημιουργούν αδιέξοδα.
 
• Ξέρεις ν' ακούς;
• Μπορείς να συνειδητοποιήσεις έγκαιρα μια παρεξήγηση;
• Είσαι σε θέση ν’ αναγνωρίζεις τη γλώσσα της απάτης;
• Όταν μιλάς, οι άλλοι καταλαβαίνουν αυτά που λες;
• Ξέρεις να βρίσκεις θέματα για συζήτηση με κάποιον που δε γνωρίζεις καλά;
 
   Η επικοινωνία δεν είναι μια θεωρητική έννοια. Είναι εργαλείο καθημερινής χρήσης. Αυτό το βιβλίο ασχολείται με την επικοινωνία στην πράξη.

   Γι αυτό το λόγο στηρίζεται σε μικρά θεατρικά στιγμιότυπα, τα οποία μας δείχνουν με αμεσότητα και χιούμορ τις παγίδες της επικοινωνίας.
 
minimapinterisΛίγα λόγια για το συγγραφέα
Ο Γιώργος Πιντέρης είναι διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ball State της Ιντιάνα. Έκανε σπουδές στο Λονδίνο στην αεροναυπηγική. Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Maryland. Όλα τα χρόνια των σπουδών του δίδασκε παράλληλα καράτε. Ως ψυχολόγος έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό το 1977 από τη ραδιοφωνική εκπομπή «Γνώρισε τον εαυτό σου». Το 1978 αναχώρησε για τις ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές και το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο Ball State το 1982. Από τότε μέχρι σήμερα έχει κάνει πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει δώσει εκατοντάδες διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα. Ζει και εργάζεται στη Γλυφάδα, κάνοντας ατομικές συνεδρίες, οργανώνοντας ομάδες αυτοβελτίωσης και δίνοντας εκπαιδευτικά σεμινάρια. Παίζει κιθάρα και Playstation… Του αρέσει να υπερηφανεύεται πως είναι ο πρώτος που δίδαξε καράτε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
 
   Πόσες φορές δεν έχει τύχει να παρεξηγηθούν όσα έχουμε γράψει ή να παρεξηγήσουμε όσα διαβάζουμε; Αν το έχετε πάθει έστω και μια φορά καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάω. Σε αυτό το βιβλίο, μέσα από μικρά θεατρικά, θα σας δοθεί η ευκαιρία να διαβάσετε  πίσω από τις λέξεις.

   Θα σας βοηθήσει και να γράφετε αλλά και να κατανοείτε όσα διαβάζετε. Ο κύριος Πιντέρης, γνωστός για τα πολύ πετυχημένα βιβλία αυτοβελτίωσης θα σας βοηθήσει εύκολα να επικοινωνείτε σωστά.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
minimaestalei
Joomla Social by OrdaSoft!