Βιβλία

Μην Ενοχλείτε τη Μις Κάλλας

 
Αλέξανδρος Αντωνόπουλος - Μιχάλης Ρέππας
Μην Ενοχλείτε τη Μις Κάλλας
Εκδόσεις Ψυχογιός

   Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος είχε την τύχη να μεγαλώσει μέσα σε μια οικογένεια που παρήγαγε πολιτισμό. Είχε την τύχη να γνωρίσει από πολύ κοντά ανθρώπους πολύ σημαντικούς. Ένας από αυτούς ήταν και η Μαρία Κάλλας, η ντίβα της όπερας, το κορίτσι με το εκρηκτικό ταπεραμέντο, κατά τον Τύπο. Πίσω από όλες αυτές τις στιχομυθίες και τις αναρτήσεις σε περιοδικά αλλά και εφημερίδες, κρύβεται μια άλλη Μαρία. Ένα κορίτσι που ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και ο Μιχάλης Ρέππας μέσα από την μυθιστορηματική βιογραφία τους προσπαθούν να αναδείξουν. Βγάζουν από πάνω της όλο το σταριλίκι και την αφουγκράζονται μέσα από ένα ανθρώπινο πρίσμα.
 
kallas2144

   Σίγουρα είναι βασισμένο σε κουβέντες που ειπώθηκαν μέσα στην οικογένεια, αλλά και δημοσιεύματα, ρίχνοντας φως στον άνθρωπο Μαρία Κάλλας. Στο κορίτσι που πάλεψε για να γίνει η απόλυτη ντίβα της όπερας. Που έδινε καθημερινές μάχες. Που έτρωγε τρικλοποδιές αλλά με πείσμα ξεπερνούσε όλα τα εμπόδια για να φτάσει στον στόχο της. Που πολεμήθηκε ακόμα και από τους συμπατριώτες της. Στο κορίτσι που πάντα προσπαθούσε να εντυπωσιάσει τη μητέρα του, να κάνει ό,τι ήταν δυνατό για να γίνει πραγματικότητα η πορεία που της είχε επιβάλλει, μόνο και μόνο για να κερδίσει την εύνοια και την αγάπη της. Στη γυναίκα που ερωτεύθηκε βαθιά και ένοιωσε την προδοσία αλλά και την απόρριψη του ανθρώπου που αγάπησε όσο τίποτα στον κόσμο. Στη γυναίκα που ήταν γεμάτη ευαισθησίες και γλυκύτητα, αλλά ήταν αναγκασμένη να φορά ένα άλλο προσωπείο, να δείχνει σκληρή και δυνατή για να μπορεί να επιβιώσει στα σκληρά κυκλώματα του θεάματος εκείνης της εποχής.
 
kallas2145

   Μέσα από αυτό το βιβλίο «γνώρισα» μια πραγματική ηρωίδα, με τεράστια δύναμη ψυχής. Ένα βιβλίο που δίνει φως σε πολλές μαύρες στιγμές στη ζωή αυτού του θρύλου. Οι δυο συγγραφείς έχουν κάνει ενδελεχή έλεγχο, έτσι ώστε ο αναγνώστης θα βρει όλες τις πληροφορίες για να δώσει ο ίδιος τις δικές του απαντήσεις, αλλά και να μπει πιο βαθιά στην ψυχολογία της απόλυτης ντίβας.

   Ένα βιβλίο πραγματικός θησαυρός, που πρέπει να διαβάσετε.
 

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
 
Λίγα λόγια για τους συγγραφείς
Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ και είναι εγγονός της Κατίνας Παξινού. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά δεν άσκησε ποτέ τη δικηγορία. Τελείωσε τη Δραματική Σχολή Αθηνών. Για δεκαεφτά χρόνια παρουσίαζε το δελτίο ειδήσεων καθώς και ενημερωτικές εκπομπές στην κρατική τηλεόραση. Έχει πάρει μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες και φυσικά, από το 1972 μέχρι σήμερα, έχει συνεχή παρουσία στο θέατρο (στο Εθνικό και στις περισσότερες αθηναϊκές σκηνές).
 
kallas2146

O ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ γεννήθηκε στο Λουτράκι Κορινθίας. Πέρασε στο Μαθηματικό Αθήνας, το οποίο εγκατέλειψε σύντομα, γράφτηκε στη Σχολή Σκηνοθεσίας Σταυράκου, την οποία επίσης εγκατέλειψε. Τελείωσε μόνο τη Σχολή Υποκριτικής του Εθνικού Θεάτρου και από το 1987 συνεργάζεται με τον Θανάση Παπαθανασίου. Έχουν γράψει και σκηνοθετήσει μαζί 2 τηλεοπτικά σίριαλ, 4 ταινίες, 28 πρωτότυπα θεατρικά έργα και 12 διασκευές ξένων έργων. Επίσης έχει γράψει μόνος του ένα βιβλίο που κυκλοφορεί και ακόμη ένα, αδημοσίευτο. Το ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΤΗ ΜΙΣ ΚΑΛΛΑΣ, σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, είναι το τρίτο του βιβλίο.
 
Joomla Social by OrdaSoft!