= Μικρή Ερωτική Ιστορία
Βιβλία

loogoo

Μικρή Ερωτική Ιστορία

 
Μικρή Ερωτική Ιστορία
του Ζιλ Λεγκαρντινιέ
Εκδόσεις Πατάκη

   Για πείτε μου, ποια είναι η μεγαλύτερη ανοησία που έχετε κάνει στη ζωή σας; Η Ζυλί έχει κάνει ένα σωρό. Για παράδειγμα, εκείνη τη φορά που πάσχιζε να φορέσει το πουλόβερ της κουτρουβαλώντας τη σκάλα ή την άλλη, που φτιάχνοντας την πρίζα κρατούσε τα καλώδια με τα δόντια της... Και τελευταία, η εμμονή της με το νεοφερμένο γείτονα, χωρίς καν να τον έχει δει στ’ αλήθεια – εμμονή που της κόστισε το μάγκωμα του χεριού της στο γραμματοκιβώτιό του...
 
mikrierotiki01
   Μα ακόμη κι αυτό δεν είναι τίποτα, απολύτως τίποτα, μπρος στα παράλογα πράγματα που θα αποτολμήσει για να πλησιάσει αυτό τον άντρα, του οποίου το μυστικό θέλει να εξιχνιάσει. Απίστευτα επινοητική και συνάμα γοητευμένη απ’ αυτό τον άγνωστο, πλάι στον οποίο ζει, αλλά για τον οποίον αγνοεί τα πάντα, η Ζυλί θα πάρει τα πιο παραληρηματικά ρίσκα, μέχρις ότου βρει επιτέλους την απάντηση στο ερώτημα που την κατατρέχει. Για ποιον κάνουμε τη μεγαλύτερη ανοησία της ζωής μας;

   Αστείο, εντυπωσιακό, απίστευτα συγκινητικό, το μυθιστόρημα αυτό επιβεβαιώνει αυτό που ξέρουν ήδη οι εκατομμύρια αναγνώστες του στη Γαλλία. Ο Λεγκαρντινιέ έχει το χάρισμα να αφηγείται πρωτότυπες ιστορίες που μας μεταφέρουν αλλού, αφυπνίζοντας παράλληλα την πιο ενδόμυχη φύση μας. Ένα βιβλίο που κάνει καλό!
 
Λίγα λόγια για το συγγραφέα
zilΟ Ζιλ Λεγκαρντινιέ (γεν. 1965, Παρίσι) έχει εργαστεί σε αµερικανικά και βρετανικά κινηματογραφικά πλατό. Επιπλέον, έχει σκηνοθετήσει διαφημιστικές ταινίες, τρέιλερ και ντοκιμαντέρ. Σήμερα ασχολείται µε την επικοινωνία για λογαριασμό µμεγάλων στούντιο, µε σενάρια, καθώς και µε τη συγγραφή των µμυθιστορημάτων του. Έχοντας καταπιαστεί µε εντελώς διαφορετικά είδη, διακρίθηκε µε τα βιβλία του "L’Exil des anges" (Prix SNCF du polar 2010) και Nous etions les hommes" (2011). Η "Μικρή ερωτική ιστορία" (Demain j’arrete!) κυκλοφόρησε στη Γαλλία το 2011 και γνώρισε διεθνή επιτυχία.

   Η Ζυλί, μια κοπέλα 29 ετών, δέσμια σε μια δουλειά που δεν την ικανοποιεί, μόνη αλλά γεμάτη ενέργεια και θέληση να ερωτευτεί. Κάπου εκεί ο Ρικ μπαίνει στη ζωή της και όλες οι πιθανότητες είναι ανοικτές. Οι γκάφες ατελείωτες, οι όμορφες στιγμές να σε παρασέρνουν και η επιμονή να έχει τον πρώτο ρόλο.

   Οι χαρακτήρες του βιβλίου άνθρωποι καθημερινοί, νοιώθεις να τους γνωρίζεις, ζωντανοί, με πάθη, αγωνίες και ανθρώπινες ανάγκες. Γήινοι με άλλα λόγια. Μια γειτονιά που θα μπορούσε να είναι η δική σου.
 

 
   Μια ιστορία για τον έρωτα, γραμμένη από έναν ευαίσθητο άνδρα. Ο Ζιλ καταπιάνεται με το θέμα έρωτας και αγάπη. Καταφέρνει να πιάσει απόλυτα τον ψυχισμό της γυναίκας χωρίς φανφάρες και τραβηγμένες σκηνές. Ο τρόπος προσέγγισης είναι ιδιαίτερα γλυκός με απόρροια μια δύναμη και κατάθεση ψυχής συγκινητική. Ο έρωτας είναι ικανός να σε παρασύρει και να σε απογειώσει, είναι ικανός να σε ρίξει στα βαθιά, χρειάζεται καλό κολύμπι και να δώσεις όλο σου το είναι, να προσπαθήσεις, να ρισκάρεις, να επιμείνεις. Τίποτα δεν κερδίζεται από τον καναπέ. Τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν προσπαθήσεις. Μην στέκεσαι σε μικροπράγματα, μην βάζεις «τοίχους» που δεν μπορείς μετά να σπάσεις.

   Όπως λέει και ο Ζιλ στο τέλος του βιβλίου… Να περνάτε καλά! Να αγαπάτε! Να ρισκάρετε! Μην τα παρατάτε ποτέ! Και εγώ θα προσθέσω, αλλιώς τι νόημα έχει η ζωή;

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!