= Το Μεταίχμιο σε pocket size
Βιβλία

loogoo

Το Μεταίχμιο σε pocket size

 
Το Μεταίχμιο σε pocket size

   Μου  άρεσε η  ιδέα του Μεταίχμιου για την κυκλοφορία μιας συλλογής βιβλίων σε μορφή pocket. Είπα λοιπόν να σας την παρουσιάσω.

   Η νοοτροπία του pocket είναι πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό, καθώς εστιάζει στους αγοραστές βιβλιοφάγους. Είναι βολικά και σε μέγεθος και σε τιμές. Όσο για τους τίτλους, γνωστά βιβλία συγγραφέων με πετυχημένη πορεία.
Ενδεικτικά κάποια από αυτά είναι τα παρακάτω.

kinigoikefalon"Κυνηγοί Κεφαλών" του Jo Nesbo

   Παρά το ότι υπολείπεται σε ύψος, ο Ρότζερ μοιάζει να τα έχει όλα. Είναι ο πιο επιτυχημένος κυνηγός επιχειρηματικών ταλέντων της Νορβηγίας, έχει παντρευτεί την πανέμορφη ιδιοκτήτρια μιας γκαλερί και ζει σε ένα ονειρεμένο σπίτι. Για να κρατήσει όμως την ισορροπία στα οικονομικά του, εξασκεί και ένα δεύτερο επάγγελμα, αυτό του ληστή πανάκριβων έργων τέχνης. Μια μέρα του δίνεται η ευκαιρία να οργανώσει την τελευταία μεγάλη δουλειά, αυτή που θα τον γλιτώσει από όλα τα χρέη. Μέσα από ανεξήγητες καταστάσεις ωστόσο, θα μετατραπεί από κυνηγός σε θήραμα και θα χρειαστεί να παλέψει για τη ζωή του. Ένα τουρ ντε φορς δράσης και σασπένς που κόβει την ανάσα, το οποίο βαδίζει στα χνάρια της τριλογίας «Millenium».
 
   Όταν οι «Κυνηγοί κεφαλών» εκδόθηκαν το 2008, ο Jo Nesbo ίδρυσε το Ίδρυμα Χάρι Χόλε – ένα φιλανθρωπικό οργανισμό για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού στα παιδιά του Τρίτου Κόσμου – το οποίο χρηματοδοτείται από τα έσοδα του βιβλίου «Κυνηγοί κεφαλών» και την κινηματογραφική μεταφορά.

skoteinipleura"Σκοτεινή Πλευρά" του Ian Rankin
 
   Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού μυθιστορήματος στη Μ. Βρετανία Ίαν Ράνκιν, ο οποίος ξεπερνά σε πωλήσεις το Στίβεν Κινγκ και το Τζον Γκρίσαμ (!), μας συστήνει το νέο επιθεωρητή Μάλκομ Φοξ στο βιβλίο του «Σκοτεινή πλευρά» (The Complaints). Κανένας δεν συμπαθεί τους Complaints – τους αστυνομικούς που ερευνούν άλλους αστυνομικούς. Το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας έχει το παρατσούκλι «Σκοτεινή πλευρά» και εκεί εργάζεται ο Μάλκομ Φοξ. Είναι ένας σοβαρός άντρας, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά οικογενειακά προβλήματα. Ο πατέρας του είναι σε οίκο ευγηρίας και η αδερφή του έχει μια βασανιστική σχέση. Ο Φοξ αναλαμβάνει μια νέα υπόθεση, τη διερεύνηση του αστυνομικού Τζέιμι Μπρεκ, ο οποίος είναι βουτηγμένος στη βρομιά αλλά κανείς δεν μπορεί να το αποδείξει. Καθώς ο Φοξ ερευνά, ανακαλύπτει ότι γύρω από τον Μπρεκ υπάρχουν πολλά επικίνδυνα μυστικά, ειδικά ένας βίαιος φόνος.

   Με το βιβλίο αυτό ο Ράνκιν αποδεικνύει γιατί είναι ένας από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς «αστυνομικού» στον κόσμο. Καταιγιστικός ρυθμός και βαθύτερα ηθικά διλήμματα για το σωστό και το λάθος.

oerotasstinkouva"Ο έρωτας νοστάλγησε την Κούβα"  του Pedro Juan Gutierrez
 
   Ο Πέδρο Χουάν, ένας πενηντάχρονος κουβανός συγγραφέας, θα βρεθεί μακριά από την Κούβα, στην παγερή Σουηδία, ερωτοχτυπημένος με την Ανιέτα, μια σαραντάχρονη Σουηδή, της οποίας την αποστειρωμένη και απόλυτα οργανωμένη ζωή αναστατώνει. Πίσω, όμως, έχει αφήσει την Γκλόρια, ένα κορίτσι του δρόμου, μια μιγάδα, με πολύ έντονη ζωή, γεμάτη εμπειρίες και ιδιόμορφη φιλοσοφία.

   Ο Γκουτιέρες, στο τιμημένο με το βραβείο Alfonso Garcia-Ramos μυθιστόρημά του, φιλοτεχνεί δύο υπέροχα αρχετυπικά πορτρέτα γυναικών, της Κουβανής και της Σουηδέζας. Η Ανιέτα και η Γκλόρια είναι ερεθιστικές και εξαίσιες, η καθεμιά με τον τρόπο της, ενώ ο συγγραφέας διαπρέπει στο διάλογό του μαζί τους, παρασύροντάς μας σ' ένα ξέφρενο πάρτι, όπου πρωταγωνιστούν το σεξ, το ρούμι και η σάλσα.

Και μαθαίνω ότι η συλλογή συνεχώς ανανεώνεται.
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!