= Μετά τη βροχή
Βιβλία

loogoo

Μετά τη βροχή

 
Μετά τη βροχή
Της Μαρίνας Πετροπούλου
Εκδόσεις Λιβάνη
 
   Η Χαρά γέρασε στα δεκάξι της. Ο έρωτας που μπήκε φυσικά στη ζωή της πέθανε αφύσικα κι όχι από δικό της χέρι. Μετά την καταιγίδα της απογοήτευσης όμως η απάνεμη αγάπη του Νικόλα της έδωσε πίσω πολλά απ’ όσα είχε χάσει. Μαζί του προχώρησε μπροστά, μέχρι που έμεινε πάλι μόνη και προδομένη απ’ όλους εκείνους που δεν είχαν όνομα πια. Μετά τη βροχή για ποιους τυχερούς άραγε βγαίνει το ουράνιο τόξο;
 
metativrohi
   Πώς γίνεται μετά από τόσα χρόνια ένα τόσο δα χαρτί να κρύβει τόση δύναμη, τόση ενέργεια και τόσες σκέψεις; Η κάρτα του Μιχάλη είχε παλιώσει στα χέρια της. Στην αρχή τη διάβαζε και την ξαναδιάβαζε, μετά την τσάκισε στα τέσσερα, την τύλιξε ρολό, την έσκισε στη μέση, την κόλλησε με σελοτέιπ και τώρα δεν ήξερε τι άλλο να της κάνει. Αν την έκαιγε, θα καίγονταν άραγε η μνήμη, η μορφή και ο έρωτας που τόσα χρόνια είχε εξορίσει στα απάτητα του θυμού της;

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
petropoulouΗ Μαρίνα Πετροπούλου κατάγεται από τη Σπάρτη. Μεγάλωσε στα Γιάννενα και ήρθε στην Αθήνα δεκαεφτά χρονών.
Σπούδασε σχέδιο και διακοσμητική στη σχολή Βακαλό και ασχολήθηκε με την κεραμική και τη ζωγραφική σε ιδιωτικά εργαστήρια.
Επίσης ασχολήθηκε με το εμπόριο, επάγγελμα που ασκεί μέχρι σήμερα.
Από τις εκδόσεις μας κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Σαν Γλυκό του Κουταλιού, Λεκές από Κόκκινο Κρασί, Τα Μπλε Φεγγάρια, Ένα Πρωινό, Το Ταγκό της Δανάης, Χωρίς Κραγιόν, Η Τελευταία Λέξη, Η Άκρη της Κλωστής, Στους Πέντε Ανέμους, Άδειες Κυριακές, Για Όλα Υπάρχει Λόγος, Tο Πέπλο, Έτσι Είναι η Ζωή και Συναντήσεις.

   Η Χαρά νοιώθει τα πρώτα πεταρίσματα του έρωτα στα μάτια του Μιχάλη. Ο έρωτας τους δεν θα ευδοκιμήσει, ο Μιχάλης θα εξαφανιστεί και η Χαρά θα παντρευτεί το Νίκο αρκετά χρόνια αργότερα, λόγω της ασφάλειας που της προσφέρει. Μη ξέροντας τι έχει μεσολαβήσει κι ο έρωτας της ζωής της έχει εξαφανιστεί, αποφασίζει πως ο μόνος σωστός τρόπος να ζεις είναι συμβατικά, χωρίς να διεκδικείς, χωρίς να αγωνίζεσαι. Όλα φαίνονταν ρόδινα μέχρι να εμφανιστεί ο Μιχάλης στη ζωή της και να αρχίσουν σιγά σιγά να αποκαλύπτονται μυστικά, που κάνουν την ηρωίδα να αναθεωρεί τη ζωή της και τις αποφάσεις της.

   Ο Νίκος, ο άνδρας της, έχει διπλή ζωή και αποκαλύπτοντας όλα τα ψέματα στα τόσα χρόνια του γάμου τους και βλέποντας τα θεμέλια της ασφάλειας να καταρρέουν, η Χαρά παίρνει τη ζωή στα χέρια της και αποφασίζει να ζήσει ό,τι στερήθηκε. Την αγάπη και τον έρωτα.

   Ένα όμορφο βιβλίο με απροσδόκητες εξελίξεις, με ένα θέμα που όλους μας έχει απασχολήσει σε κάποια φάση της ζωής μας. Αποδεικνύει πως τίποτα στη ζωή δεν είναι σταθερό, πως η ασφάλεια δεν είναι το παν και πως ο έρωτας είναι το ομορφότερο συναίσθημα στο κόσμο.

   Η αγαπητή Μαρίνα μας δίνει ένα ακόμα εξαιρετικό βιβλίο, γραμμένο χωρίς φανφάρες, με χαρακτήρες της διπλανής πόρτας και γεμάτο αισιοδοξία, παρόλα τα άσχημα που συμβαίνουν. Άλλωστε «Μετά τη Βροχή», δεν βγαίνει το ουράνιο τόξο;

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!