Βιβλία

Μέσα στην αιώνια νύχτα

 
Μέσα στην αιώνια νύχτα
της Veronica Rossi
Εκδόσεις Λιβάνη

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ.
ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ;

   Έχουν περάσει μήνες από τότε που η Άρια έμαθε για το θάνατο της μητέρας της. Μήνες από τότε που ο Πέρι έγινε Άρχοντας Αίματος των Τάιντ και από την τελευταία φορά που τον είδε η Άρια.

Τώρα η Άρια και ο Πέρι θα συναντηθούν ξανά.
 
mesa222
   Με τις θύελλες Αιθέρα να επιδεινώνονται μέρα τη μέρα, η μόνη ελπίδα γαλήνης και ασφάλειας που έχει απομείνει είναι το Ακίνητο Γαλάζιο.

Υπάρχει όμως στ’ αλήθεια αυτό το καταφύγιο;

   Με την απειλή ψεύτικων φίλων και ισχυρών πειρασμών, η Άρια και ο Πέρι αναρωτιούνται αν η αγάπη τους μπορεί να αντέξει μέσα στην αιώνια νύχτα. Ο Πέρι πρόσεξε μια θολούρα μέσα στα δέντρα. Η Άρια μπήκε τρέχοντας στο οπτικό του πεδίο. Σιωπηλή. Όταν τον είδε, γούρλωσε τα μάτια έκπληκτη, μα δεν επιβράδυνε, ούτε εκείνος. Ο Πέρι άρχισε να τρέχει.

   Το επόμενο πράγμα που ένιωσε ήταν την ευωδιαστή Άρια να πέφτει με όλο της το βάρος στο στέρνο του και να αφήνεται στην αγκαλιά του. Την έσφιξε. «Σε πεθύμησα», ψιθύρισε στο αφτί της. Δε χόρταινε να την αγκαλιάζει. «Δεν έπρεπε να σε αφήσω να φύγεις. Δεν ξέρεις πόσο σε πεθύμησα».

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
mesa223Η Βερόνικα Ρόσι αποφοίτησε από το UCLA και σπούδασε καλές τέχνες στο California College of the Arts στο Σαν Φρανσίσκο. Άρχισε να γράφει μυθιστορήματα για εφήβους και κέρδισε το πρώτο βραβείο στους ετήσιους διαγωνισμούς των Pacific Northwest Writers Association και SouthWest Writers. Το βιβλίο της «Κάτω από τον Ξένο Ουρανό» κέντρισε το ενδιαφέρον εκδοτών από περισσότερες από είκοσι χώρες σε όλο τον κόσμο και επιλέχτηκε από τη Warner Bros για κινηματογραφική μεταφορά.

   Μετά τις περιπέτειες στο "Κάτω από τον ξένο ουρανό", ο Πέρι και η Άρια ξαναβρίσκονται με έναν κοινό στόχο, το Ακίνητο Γαλάζιο. Η συνάντησή τους όμως θα είναι για λίγο, αφού ο κάθε ένας έχει να ασχοληθεί με πολύ διαφορετικά ζητήματα από τον άλλον. Ο στόχος κοινός αλλά οι δρόμοι διαφορετικοί. Και η αγάπη; Τι ρόλο έχει;

   Η συγγραφέας καταφέρνει και στο δεύτερο βιβλίο να κεντρίσει το ενδιαφέρον σου. Σου προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις. Ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια, ακόμη και αν κάτι φαίνεται προβλέψιμο… δεν είναι…

   Η πλοκή και η γραφή μαγική, οι χαρακτήρες καλοδουλεμένοι και η παρουσίαση εικόνων τόσο ζωντανή σαν να παρακολουθείς ταινία. Στο δεύτερο βιβλίο θεωρώ ότι η Rossi εδραιώνει πραγματικά τη θέση της ως συγγραφέας του φανταστικού και μας βάζει σε μεγάλες «περιπέτειες» αφού υπάρχει και τρίτο βιβλίο.

   Εν αναμονή και του τρίτου βιβλίου για να μάθουμε επιτέλους... το τέλος...

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!