= Μαμά, Μπαμπά, σας χρειάζομαι!
Βιβλία

loogoo

Μαμά, Μπαμπά, σας χρειάζομαι!

 
Μαμά, Μπαμπά, σας χρειάζομαι
Της Γιούλης Μιγγέιρου
Εκδόσεις Ψυχογιός
 
   Ένα βιβλίο για γονείς που δε γεννιούνται γονείς, αλλά μαθαίνουν κατά τη διάρκεια της κοινής πορείας με τα παιδιά τους.

mama25 
   Γονείς που ανοίγουν διάπλατα την πόρτα της εξερεύνησης των συναισθημάτων και των σκέψεων των παιδιών τους. Γονείς που διαπαιδαγωγούν και μεταφέρουν στα παιδιά τους μηνύματα για τη ζωή, ανάλογα με τις οικογενειακές αξίες και τις αρχές στις οποίες πιστεύουν. Γονείς που είναι πάνω απ’ όλα σύντροφοι, γι αυτό η συνεννόηση και η επικοινωνία μεταξύ τους μπορεί να οδηγήσει στην επίτευξη ομαλών και λειτουργικών οικογενειακών σχέσεων. Με απαραίτητα συστατικά την υπομονή, την επιμονή, τη θέληση. Αλλά και με σεβασμό στους κανόνες, τα όρια, τις ισορροπίες. Με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ρουτίνας και των καθημερινών δυσκολιών. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας θα σας προτείνει τρόπους για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να προσδιορίσουν την κοινωνική ταυτότητα και το ρόλο τους. Ο τρόπος με τον οποίο θα αφουγκραστείτε και θα σταθείτε απέναντι σε ενδόμυχες σκέψεις και συμπεριφορές των παιδιών σας θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο για την ψυχικά υγιή ενηλικίωσή τους.
 
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Η ΓΙΟΥΛΗ ΜΙΓΓΕΙΡΟΥ κατάγεται από τη Μάνη Λακωνίας, είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Έχει αποφοιτήσει από το Αμερικανικό Κολλέγιο και το Πάντειο Πανεπιστήμιο στον τομέα της Ψυχολογίας. Έκανε μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (MSc Psychology and Counseling) στο Manchester Metropolitan University της Αγγλίας. Από το 2006 έχει ιδρύσει το «Κέντρο Συμβουλευτικής για το Νέο, τον Έφηβο και την Οικογένεια» στη Νέα Σμύρνη και προσκαλείται από σχολεία και συλλόγους για ομιλίες με θέματα παιδικές φοβίες κι ανασφάλειες, πειθαρχία και παιδί, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τεχνικές και μέθοδοι αποτελεσματικής μελέτης, βία κι επιθετικότητα, συναισθηματική νοημοσύνη, οικογένεια και παιδί. Κυρίως ασχολείται με τη συμβουλευτική γονέων, νέων, εφήβων και ζευγαριού. Επίσης, από το 2011 οργανώνει ομάδες που εστιάζουν κυρίως στη δημιουργία και εδραίωση της γυναικείας αυτοπεποίθησης. Αυτό που δεν έχει σταματήσει να κάνει από το 2002 είναι η ενασχόληση με τα παιδιά της, που τη θεωρεί την πιο σημαντική, δύσκολη κι υπεύθυνη δουλειά που έχει αναλάβει ποτέ στη ζωή της.
 
   Καλογραμμένο, με διαφωτιστικά παραδείγματα που στόχο έχουν να βοηθήσουν τους νέους γονείς να κατανοήσουν όσο καλύτερα γίνεται το παιδί τους. Θα σας βοηθήσει να δείτε όλες εκείνες τις "δύσκολες" συζητήσεις με τα παιδιά σας με άλλο μάτι.

   Τα παιδιά είναι το ομορφότερο δώρο αυτής της ζωής. Με τη βοήθεια του βιβλίου θα καταφέρετε να έχετε μια ισορροπημένη σχέση και μεταξύ σας αλλά και με τα παιδιά σας.
 
   Μιλάει  για την οικονομική κρίση, πόσο επηρεάζει γονείς και παιδιά, για την πειθαρχία, την επιθετικότητα, τις παιδικές φοβίες και ανασφάλειες, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και για τόσα άλλα προβλήματα . Θα αντλήσετε πληροφορίες και να διαπαιδαγωγήσετε σωστά τα "λουλούδια" της ζωής σας!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!