= Από τον Λένιν στον Βερσάτσε
Βιβλία

loogoo

Από τον Λένιν στον Βερσάτσε

 
Αλίκη Γεωργούλη
Από τον Λένιν στον Βερσάτσε
Εκδόσεις Κάκτος

   Η ζωή της Αλίκης Γεωργούλη μέσα από περιστατικά και μικρές ιστορίες, με πρωταγωνίστρια την ίδια, το γιo της, το γάμο της με τον Αλέκο Αλεξανδράκη, το ταξίδι της στο Λονδίνο, τη γνωριμία με το Μάνο Κατράκη και τον Κώστα Χατζηχρήστο και πολλούς άλλους που θυμάται με αγάπη. Στιγμές ζωής που έμειναν ανεξίτηλες στη μνήμη της.
 
lenin2016

   Άνθρωποι που αγαπούσε και σεβόταν, μέσα από αστείες αλλά και σοβαρές ιστορίες… Η ίδια ανοίγει διάπλατα την καρδιά της και γίνεται προσιτή σε εμάς, που δυστυχώς δεν είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε αυτή την καλλιτέχνιδα. Μέσα από τούτο το βιβλίο μιλά για την αγάπη της προς στο θέατρο και τους ανθρώπους, αλλά και για το σημαντικότερο άνδρα της ζωής της, το γιο της.

   Μια υπέροχη διαδρομή μέσα από το πρίσμα της Αλίκης Γεωργούλη. Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε και αρκετές φωτογραφίες από παραστάσεις, έχοντας μαζί της τους ανθρώπους που εκείνη θεωρούσε σημαντικούς. Θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που διάβασα αυτό το βιβλίο που μιλά για μια γυναίκα που θαύμαζα από παιδί και δεν έχει τη βάση μιας βαρετής αυτοβιογραφίας. Μέσα από αυτές τις ιστορίες η ίδια αφήνει τον αναγνώστη να λύσει το παζλ που ακούει στο όνομα Αλίκη Γεωργούλη. Ένα υπέροχο βιβλίο που θα σας κάνει να περπατήσετε σε καλλιτεχνικά μονοπάτια αλλά και να αισθανθείτε τη μεγάλη αυτή ηθοποιό.
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
lenin2017
 
Λίγα λόγια για την Αλίκη Γεωργούλη
Η Αλίκη Γεωργούλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1931 και µμεγάλωσε στην Πλατεία Αγάµων (σημερινή Πλατεία Αμερικής), την εποχή που οι πλατείες της Αθήνας έμοιαζαν µ’ εξοχές. Αποφάσισε νωρίς να γίνει ηθοποιός.
Αφού απορρίφθηκε από τις εξετάσεις του Εθνικού και της Σχολής του Κουν, έγινε η πρώτη µαθήτρια του Ροντήρη στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών κι άρχισε αµέσως να παίζει στο θέατρο, διαλέγοντας πάντα αυτό που λέµε «ποιοτικά έργα» και καλούς ρόλους.
Στη διάρκεια της Επταετίας δεν δούλεψε σαν ηθοποιός – δεν µπορούσε να δουλέψει λόγω των προοδευτικών (αριστερών) της πεποιθήσεων. Πέρασε την Επταετία µεγαλώνοντας το γιο της και κάνοντας µεταφράσεις θεατρικών έργων ή δουλεύοντας στην Εταιρεία Σπουδών της Σχολής Μωραΐτη.
Το 1981 άνοιξε µόνη της το Θέατρο ΑΠΟΘΗΚΗ στου Ψυρρή, στην πιο «ντεµοντέ» τότε περιοχή της πόλης. Το Θέατρο ΑΠΟΘΗΚΗ ευδοκίµησε σ’ όλη τη δεκαετία του ’80, κι η Αλίκη κατάφερε να το κρατήσει ζωντανό µέχρι το τέλος.
Πέθανε το 1995, στις αρχές του καλοκαιριού.
 
lenin2018
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Βιβλία