= L.A.V Θέραπι
Βιβλία

loogoo

L.A.V Θέραπι

 
L.A.V Θέραπι
της Θάλειας Κουνούνη-Πολυβίου
Εκδόσεις Λιβάνη

   Αχ! Ζήτησαν από εμένα, τον αφηγητή του L.A.V Θέραπι, να πω δυο λογάκια για το στόρι, για να μπουν στο οπισθόφυλλο. Εγώ, λέει, που έζησα τους ήρωες από πρώτο χέρι! Ναι, καλά! Και με δυο λογάκια! Ήμαρτον, δηλαδή!

lavtherapi   Μα είναι δυνατό; Πώς να συνοψίσεις μια δολοφονία (ή και δυο), σουρεαλιστικές έρευνες από εφτά αλλοπρόσαλλους «Πουαρό», ένα φίκο που αποκαλύπτει πικρές αλήθειες, προσωπικότητες πάσης φύσεως (ένας παπάς, ένας πρωθυπουργός, μια βαρεμένη διανοούμενη, τι να σας λέω…), μια εκκεντρική παραγωγή σε στούντιο της Καλιφόρνια και – κυρίως - ένα σημαντικό μυστικό που κρύβεται σε κάποιο σπίτι στον Παλαμά; Πώς να συνοψίσω τις ατάκες των εφτά (ή των δεκαεφτά), που κάνουν τα ματάκια να δακρύζουν ΚΑΙ από τη συγκίνηση ΚΑΙ από τα γέλια, παρακαλώ πολύ; Και ενίοτε, ταυτόχρονα! «Δε γίνεται» τους είπα.

   Άσε και το άλλο. Ο έρωτας που παίζει στις σελίδες του βιβλίου, αυτός κι αν δεν περιγράφεται. Στο ένα κεφάλαιο τάχα λυτρωτικός. Στο άλλο τάχα κεραυνοβόλος. Ανεκπλήρωτος εκεί, φλογερός εδώ, ψεύτικος λίγο πιο κάτω… Μιλάμε, το δικό μου τον έρωτα ζάλισαν οι ήρωες μέχρι να καταλήξουν ποιος είναι ο ένας, ο αληθινός. Γι’ αυτό, φίλοι μου, εν ολίγοις, θα σας πω το εξής. Το στόρι, απερίγραπτο. Οι ήρωες, άστα να πάνε. Τα πλάνα, ΟΚ, συμπαθητικά, Αθήνα, Μπαρμπέιντος, Λος Άντζελες και τα ρέστα.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
thaleiaΗ Θάλεια Κουνούνη-Πολυβίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ζει με το σύζυγό της και τα τέσσερα παιδιά τους στην Κύπρο.
Έχει σπουδάσει Ακουολογία στο Λονδίνο και σήμερα διευθύνει εταιρεία που έχει αντικείμενο τον έλεγχο και την ενίσχυση της ακοής.
Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Όπου και να ’σαι, σ’ Αγαπώ, Τα Χρώματα της Ζωής μου, Ευτυχία Εδώ ή Λίγο πιο Πέρα, Δεν Υπήρξα Ποτέ (Παράλληλη Λογοτεχνία με το βιβλίο της Μαρίας Κωνσταντούρου Χωρίς Εσένα), Η Παναγιά των Δελφινιών, Greek Θέραπι και το παιδικό Μαμά, μην Πας στη Δουλειά.

   Μετά το Greek Θέραπι, η ομαδική θεραπεία για φέτος ξεκινά με πολύ L.A.V. Το εκρηκτικό κάστινγκ του προηγούμενου βιβλίου σε νέες περιπέτειες. Παρέα τους έχουν βέβαια και νέα πρόσωπα, έναν παπά που προσπαθεί να μην βρίζει, ένα φίκο (ναι καλέ, το φυτό) που μας διαφωτίζει για το αφεντικό του, την κα Βαρόνου, αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη της παρέας. Ένα βιβλίο σίφουνας που θα σας πάρει αμπάριζα και δεν θα προλάβετε να βγάλετε μήτε κιχ. Ανατρεπτικό, αστείο, σοβαρό, χειμαρρώδες. Θέλατε να πάτε γυμναστήριο πριν τις παραλίες; Όχι πια, με το L.A.V Θέραπι θα γίνετε φέτες (όχι ζαμπόν, χρυσή μου). Εκπληκτικά καλογραμμένο μέσα στη θύελλα των ιστοριών. Μια Θάλεια που συνεχίζει να μας αφήνει άφωνους. Και μια θεραπεία που δεν θέλαμε να τελειώσει.

   Ραντεβού στο επόμενο γκρούπ λοιπόν και σε νέες περιπέτειες!

Καλή αντάμωση,
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!