= Το Κουτί Των Αναμνήσεων
Βιβλία

loogoo

Το Κουτί Των Αναμνήσεων

 
Το Κουτί Των Αναμνήσεων
της Ιβ Μάκις
Εκδόσεις Ψυχογιός

   Η δημοσιογράφος Κατερίνα Νάιτ θέλει να μάθει για ποιο λόγο η γιαγιά της, Μαριάμ, μιλάει τόσο σπάνια για την οικογένεια και τα παιδικά της χρόνια. Όταν η Μαριάμ πεθαίνει ξαφνικά, η Κατερίνα κληρονομεί ένα ξύλινο κουτί μπαχαρικών που κρύβει το ημερολόγιο και τις επιστολές της γιαγιάς της, γραμμένα στη μητρική γλώσσα της, τα αρμένικα.
 
kouti01   Σε ένα ταξίδι της στην Κύπρο, η Κατερίνα γνωρίζει τον Αρά, ένα νεαρό Αρμένιο, ο οποίος δέχεται να τις μεταφράσει τα μυστηριώδη κείμενα. Κι έτσι ξεδιπλώνεται μια τραγική ιστορία.
 
   Το 1915, σε ηλικία επτά ετών, η Μαριάμ ξεριζώθηκε από το σπίτι της στην ανατολική Τουρκία κι από την οικογένειά της, βιώνοντας τον πόνο του βίαιου αποχωρισμού, της εξορίας αλλά και της απώλειας της πρώτης της αγάπης. Ήταν ακόμα παιδί όταν είδε να δολοφονούν το λατρεμένο της αδερφό μπροστά στα μάτια της. Ή έτσι νόμιζε. Γιατί ο Γκαμπριέλ επιβίωσε και έχτισε τη ζωή του στην πολύβουη αρμένικη κοινότητα της Κύπρου.
 
   Οι αναζητήσεις της Κατερίνας στο νησί θα τη φέρουν πρόσωπο με πρόσωπο με το θείο που θεωρούσε νεκρό, αλλά και με ένα αναπάντεχο θαύμα, ένα οικογενειακό μυστικό, που θα αλλάξει τη ζωή της και θα ξορκίσει τα φαντάσματα του ταραχώδους παρελθόντος της γιαγιάς της.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Η ΙΒ ΜΑΚΙΣ γεννήθηκε στο Νόττινχαμ από Ελληνοκύπριους γονείς που μετακόμισαν στην Αγγλία τη δεκαετία του 1960. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και ζει στην Αγγλία και την Κύπρο. ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ είναι το τέταρτο βιβλίο της. το πρώτο, EAT, DRINK AND BE MARRIED, εκδόθηκε σε πέντε γλώσσες και τιμήθηκε με το Βραβείο Young Booksellers International Book of the Year.

   Η συγγραφέας με πιο μεστή πένα σε αυτό το βιβλίο, με χαραχτήρες τόσο αληθινούς και με μια ιστορία που εξελίσσεται μέσα από αληθινά ιστορικά γεγονότα, έφτιαξε ένα βιβλίο που δύσκολα θα αποχωριστείτε πριν το τελειώσετε.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!