= Το κορίτσι με το σαλιγκάρι
Βιβλία

loogoo

Το κορίτσι με το σαλιγκάρι

 
Πηνελόπη Κουρτζή
Το κορίτσι με το σαλιγκάρι
Εκδόσεις Ψυχογιός


   Γοητευτικό, ρομαντικό και νοσταλγικό θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το μυθιστόρημα «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι». Δεν μπορεί να πει κανείς ότι στις σελίδες του βρίσκει ο αναγνώστης μια ασυνήθιστη ιστορία, μα και χωρίς αυτό το χαρακτηριστικό, κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο.

   Στις σελίδες του γνώρισα τα Μάταλα. Θα μου πείτε και ποιος δεν γνωρίζει τα Μάταλα; Και όμως, εμπλούτισα τις γνώσεις μου για την παραλία της αγάπης, όπως χαρακτηριστικά την αναφέρει η συγγραφέας στο έργο της. Η ιστορία κινείται σε μια άλλη εποχή, που ο έρωτας δεν ήταν ελεύθερος, η αγάπη ήταν κλεισμένη μέσα στο κουτάκι του γάμου και στα Μάταλα όλα επιτρέπονταν.
 
koritsisaligari21

   Η Υπατία, μια νεαρή φοιτήτρια, μεγαλώνει μέσα σε μια οικογένεια που της δίνει αμέριστη αγάπη. Δεν έχει πληγωθεί ποτέ, κυρίως από τους γονείς της, με αποτέλεσμα και η ίδια να δίνει πάντα τον καλύτερό της εαυτό. Μια τέλεια μαθήτρια που αργότερα ήταν μια από τις καλύτερες φοιτήτριες ιατρικής. Ο δρόμος των σπουδών της θα την οδηγήσει στο Λονδίνο. Εκεί θα γνωρίσει τον έρωτα. Έναν έρωτα παράξενο, αλλιώτικο. Η ίδια έχει συνηθίσει να της δίδεται απλόχερα η αγάπη και μέσα από την εμπειρία της καταλαβαίνει ότι οι γονείς της την είχαν προστατευμένη μέσα σε ένα χρυσό κλουβί γεμάτο ανέσεις αλλά δίχως την ευκαιρία να ‘ψηθεί’, ώστε να μπορέσει αργότερα να αντιμετωπίσει τον αληθινό κόσμο.

   Οι σπουδές φτάνουν στο τέλος. Η Ελλάδα την περιμένει για να διαπρέψει. Η βροχή στο Λονδίνο έχει μετατρέψει τους δρόμους σε λίμνες. Έξω από το σπίτι της ένα μικρό σαλιγκάρι παλεύει να μη παρασυρθεί. Εκείνη σκύβει και το παίρνει στα χέρια της. Το σφίγγει απαλά στη χούφτα της για να μην σπάσει το ετοιμόρροπο καβούκι του και το σαλιγκάρι μένει για πάντα στη χούφτα της. Μαζί φτάνουν στα Μάταλα. Την πιο όμορφη παραλία του κόσμου. Χίπηδες από όλο τον κόσμο ζουν την ελευθερία τους.

Άραγε η Υπατία και το σαλιγκάρι της ανήκουν εκεί;

   Μια ιστορία γεμάτη έρωτα, χορό, ελευθερία. Μια κοπέλα που ψάχνει την ιδανική αγάπη. Μια πικρία που την ακολουθεί από το Λονδίνο. Μια νέα και όμορφη κοπέλα που ψάχνει τον απόλυτο έρωτα. Άραγε θα τον βρει;

   Το κορίτσι με το σαλιγκάρι της Πηνελόπης Κουρτζή είναι ένα βιβλίο που θα σας γεμίσει νοσταλγία. Που θα σας κάνει να νιώσετε πως τίποτα δεν είναι τελειότερο από μια στιγμή στην παραλία της αγάπης. Ένα βιβλίο αινιγματικό, που δίνει πολλή τροφή για σκέψη, φτάνει να ακολουθήσετε το κορίτσι με το σαλιγκάρι…

Κατερίνα Κονίτσα-Σωπύλη
 
kourtzi2144

Buy the book HERE! 

Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΡΤΖΗ γεννήθηκε στην Άρτα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Βιοτεχνολογία και εργάστηκε επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό χώρο και παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή, που αποτελεί και τη μεγάλη αγάπη της. Έχει ταξιδέψει αρκετά, μιλάει τέσσερις γλώσσες και ερασιτεχνικά ασχολείται με το αργεντίνικο τάνγκο. Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο. Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς ποίησης και έχει γράψει θεατρικά έργα.
 
Joomla Social by OrdaSoft!