Βιβλία

Κλειστό Φέρετρο

 
 
Κλειστό Φέρετρο
της Sophie Hannah
Εκδόσεις Διόπτρα

   Μετά την παγκόσμια επιτυχία του βιβλίου “Έγκλημα με υπογραφή” και 100 χρόνια αφότου η Άγκαθα Κρίστι έπλασε τον διάσημο ήρωά της, ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΥΑΡΟ επιστρέφει στο νέο μυθιστόρημα “Κλειστό φέρετρο” της Sophie Hannah.
 
   Η λαίδη Αθελίντα Πλέιφορντ έχει καλέσει για μία εβδομάδα μερικούς φίλους στην έπαυλή της, αλλά η φιλοξενία τους δεν θα εξελιχθεί ως συνήθως. Ενώ οι καλεσμένοι καταφθάνουν, υπαγορεύει στο δικηγόρο της μια επείγουσα αλλαγή στη διαθήκη της – μια αλλαγή που σκοπεύει να ανακοινώσει το ίδιο βράδυ.
 
kleistofer
   Παραδόξως, έχει αποφασίσει να αφήσει απένταρα τα δυο παιδιά της και να κληροδοτήσει όλη την περιουσία της σ’ έναν άνθρωπο που δεν έχει παρά μερικές εβδομάδες ζωής… Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρίσκονται και δύο άντρες που η οικοδέσποινα δεν έχει συναντήσει ποτέ – ο διάσημος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό και ο αστυνόμος Έντουαρντ Κάτσπουλ της Σκότλαντ Γιαρντ. Κανένας από τους δύο δεν γνωρίζει για ποιο λόγο προσκλήθηκε… αλλά ο Πουαρό αρχίζει να υποψιάζεται ότι η λαίδη Πλέιφορντ αναμένει το χτύπημα ενός δολοφόνου.

   Aκόμη κι αν το ξέρουν, μοιάζει σαν καμία δύναμη στον κόσμο να μην μπορεί να το σταματήσει.
 
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
hannahΗ Sophie Hannah είναι μια διεθνώς επιτυχημένη Αγγλίδα συγγραφέας, της οποίας τα best sellers ψυχολογικά θρίλερ και αστυνομικά εκδίδονται σε 27 χώρες. Το 2013 το τελευταίο της μυθιστόρημα, The Carrier, κέρδισε το «Thriller of the Year Award» στα εθνικά βραβεία Specsavers. Δύο μυθιστορήματα της S.H., The Point of Rescue και The Other Half Lives, έχουν διασκευαστεί σε σενάριο για τη μίνι τηλεοπτική σειρά με τίτλο Case Sensitive, που προβλήθηκε την περίοδο 2011-2012. Το 2004, η S.H. κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος Daphne du Maurier, για το συναρπαστικό της διήγημα The Octopus Nest, που τώρα εκδίδεται στην πρώτη συλλογή διηγημάτων της με τίτλο The Fantastic Book of Everybody’s Secrets. Έχει επιπλέον εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές. Η τελευταία, Pessimism for Beginners, συμπεριελήφθη στη βραχεία λίστα του βραβείου T.S. Eliot, το 2007. Σήμερα είναι σαράντα τριών ετών και ζει με το σύζυγο και τα παιδιά τους στο Κέμπριτζ, όπου και διδάσκει στο Lucy Cavendish College. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα βιβλία της Έγκλημα με υπογραφή και Η γυναίκα με το μυστικό.

   Το δεύτερο μυθιστόρημα της Sophie Hannah είναι μια συναρπαστική συνέχεια του Έγκλημα με Υπογραφή, με πρωταγωνιστή τον εκκεντρικό Βέλγο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό. Ένα μυστήριο που σε κρατάει καθηλωμένο μέχρι το τέλος, με κρυφές λεπτομέρειες που δεν αποκαλύπτονται παρά μόνο την τελευταία στιγμή. Κάτοικοι και καλεσμένοι της Λαίδης Πλέιφορντ έχουν ταυτόχρονα και κίνητρο και άλλοθι για το έγκλημα.

   Μόνο ένα μυαλό σαν του Ηρακλή Πουαρό θα μπορούσε να δώσει την λύση στο μυστήριο και να φέρει τον ένοχο στην δικαιοσύνη.

   Με γλαφυρές περιγραφές και προσοχή στην λεπτομέρεια η Sophie Hannah ξετυλίγει σταδιακά την πλοκή της ιστορίας και καταφέρνει να κρατήσει τον αναγνώστη σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα. Η καλύτερη συνέχεια που θα μπορούσε ο ήρωας της Άγκαθα Κρίστι.
 
Έφη Τσιμπούκη
 
Joomla Social by OrdaSoft!