Βιβλία

Κάθοδος Αγγέλων

 
Συγγραφέας: Susan Ee
Εκδόσεις: Πλατύπους

   Άγγελοι της Αποκάλυψης κατήλθαν για να ισοπεδώσουν το σύγχρονο κόσμο. Συμμορίες κυριαρχούν στους δρόμους της Βόρειας Καλιφόρνια ενώ ο φόβος και η προκατάληψη έχουν διεκδικήσει τη νύχτα. Η δεκαεπτάχρονη Πένριν με την αδερφή της και τη μητέρα τους προσπαθούν να επιβιώσουν σε αυτό τον τρομακτικό κόσμο. Όταν άγγελοι πολεμιστές αρπάζουν την αδερφή της Πένριν, ένα αβοήθητο κοριτσάκι σε αναπηρική καρέκλα θα κάνει τα πάντα για να την πάρει πίσω, ακόμα και να συνεργαστεί  με τον εχθρό.
 
kathodosaggelon   Ο Ράφε, ένας πολεμιστής άγγελος με κομμένα φτερά, θα γίνει έρμαιο των εχθρών του για μια ευκαιρία να γίνει ξανά ολόκληρος. Πένριν και Ράφε θα ενώσουν τις δυνάμεις τους έχοντας τον ίδιο στόχο που δεν είναι άλλος από τους Αγγέλους της Αποκάλυψης. Μαζί κατευθύνονται στο Σαν Φρανσίσκο όπου ο Ράφε θα ρισκάρει τα πάντα για να σώσει την αδελφή της Πένριν. Θα αφήσει τον εαυτό του στο έλεος των εχθρών του.

   Μια ιστορία όπου η σχέση Ράφε (που δεν είναι άλλος από τον Αρχάγγελο Ραφαήλ) και Πένριν δίνει στο μυθιστόρημα άλλη διάσταση.

   Το βιβλίο, γεμάτο ίντριγκα, επιθυμία, δυσπιστία, αυτοθυσία, πόνο, με ολοκληρωμένους χαραχτήρες, μια άλλη διάσταση όσον αναφορά την Αποκάλυψη και με συνεχή περιπέτεια, σε καθηλώνει στις σελίδες του από την αρχή. Δεν ακολουθεί την γνωστή οδό που μας έχουν συνηθίσει. Κορίτσι ερωτεύεται αγόρι και από πίσω υπάρχει και κάποια περιπέτεια για να μην χαρακτηριστεί Άρλεκιν… Όχι, ευτυχώς δεν θυμίζει τίποτα τέτοιο! Ξέρετε τώρα για τι πράγμα μιλώ... Κοινωνία, που με καταράστηκες... Μα γιατί όλο κάτι συμβαίνει και οι ήρωες δεν μπορούν να είναι μαζί; Ναι, τέτοια "ρομαντικά", γλυκανάλατα, αρλεκίνικα πράγματα δεν θα βρείτε σε αυτό το βιβλίο.

   Αντίθετα θα βρείτε ένα βιβλίο γεμάτο δράση, με τους ήρωες να κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν, να αγωνίζονται για την επίτευξη των στόχων τους. Η σχέση μεταξύ τους περνά από πολλά στάδια, από την έχθρα στη φιλία, από τη δυσπιστία στην εμπιστοσύνη και φυσικά υπάρχει η αμυδρή αίσθηση του έρωτα, όπου αποκαλύπτεται διακριτικά, χωρίς όμως να υπάρχει άμεση παραδοχή από τους ήρωες. Το διακρίνεις μέσα από τις πράξεις και τις αποφάσεις που παίρνουν. Η γραφή της Susan Ee, γεμάτη σαρκασμό και χιούμορ, θα σας κάνει πολλές φορές να χαμογελάσετε.

   Πρόκειται για σειρά βιβλίων όπου θα ανυπομονείτε να διαβάσετε τη συνέχεια. Ελπίζω να μην αργήσει πολύ το επόμενο!

  

 

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!