= Καρμίλλα
Βιβλία

loogoo

Καρμίλλα

 
Καρμίλλα
Συγγραφέας: Joseph Thomas Sheridan Le Fanu
Εκδοτικός οίκος: ARS NOCTURNA
 
   Η δεκαεπτάχρονη Λώρα ζει μαζί με τον απόστρατο πατέρα της σε έναν απομονωμένο πύργο στη Στύρια. Σε ηλικία έξι ετών είχε μια περίεργη εμπειρία… Ξυπνά απότομα και αντιλαμβάνεται μια γυναικεία παρουσία στο δωμάτιο της, να τις μιλά γλυκά, να την ηρεμεί και να ξαπλώνει δίπλα της… Το πρωί ξυπνά με μια αλλόκοτη αίσθηση, σαν δυο αιχμηρές βελόνες να έχουν τρυπήσει το στήθος της.

karmilla   Περνούν τα χρόνια, οι θύμησες από αυτή την εμπειρία έχουν κλειδωθεί για πάντα μέσα της, μέχρι που ξαναξυπνούν όταν σε μια βόλτα με τον πατέρα της, σε έναν περίπατο στο δάσος, θα συναντήσουν μια γυναίκα αριστοκρατικής καταγωγής με την κόρη της. Η μητέρα θα εμπιστευθεί την κόρη της για διάστημα μερικών μηνών στους ενοίκους του πύργου, επικαλούμενη κάποιες δικές της, πολύ σοβαρές, υποθέσεις που πρέπει πρώτα να διευθετήσει.

   Η Λώρα μέσα στη μοναξιά της καλοδέχεται τη νέα τους φιλοξενούμενη και ξεκινάει μια περίεργη φιλία ή και αγάπη που την σημαδεύει. Όμως τα πράγματα δεν είναι αυτά που νομίζει. Πολλά τα ερωτήματα που δεν βρίσκουν απάντηση, αφού η Καρμίλλα κρατάει κλειστό το στόμα της και δεν δίνει καμία πληροφορία όσον αφορά το ποια είναι και από που έρχεται. Όταν αργότερα μια περίεργη επιδημία πέφτει στο χωριό και από αυτήν νοσεί και η Λώρα, κανείς δεν φαντάζεται ποιος είναι ο υπαίτιος...
 
   Δεν θα σας πω τη συνέχεια, θα τη βρείτε στις σελίδες αυτού του υπέροχου κλασσικού βιβλίου που έγινε πηγή έμπνευσης για το Μπραμ Στόκερ και το βιβλίο του "Δράκουλας".

   Έδωσε με αριστουργηματικό τρόπο μια άλλη πνοή και αντίληψη για τους βρικόλακες. Θεωρείται ο Ιρλανδός Πόε και είναι υπεύθυνος για πολλές ιστορίες που ενέπνευσαν πολλούς συγγραφείς αργότερα. Απόγονος της Λίλιθ, η «Καρμίλλα» με τον παράδοξο ερωτισμό της, καταφέρνει μια βαθιά ρωγμή στο βικτοριανό καθρέφτη και την πουριτανική ηθική του σε ένα κλασικό αριστούργημα υποβλητικού τρόμου.

   Για τους λάτρεις των goth ιστοριών, γι αυτούς που λατρεύουν τον Πόε όπως εγώ, είναι ένα βιβλίο που θα σας συναρπάσει. Χαθείτε μέσα στο βικτοριανό διάκοσμο, την περιπέτεια, τον τρόμο και βρείτε μαζί με τους ήρωες τη λύτρωση.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!