= Κάνε μου έκπληξη
Βιβλία

loogoo

Κάνε μου έκπληξη

 
Σόφι Κινσέλα
Κάνε μου έκπληξη
Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά
Εκδόσεις Ψυχογιός
 
   Θα μπορούσες να πεις ότι μετά από δέκα χρόνια γνωρίζεις τον άνθρωπο που είναι δίπλα σου, ε; Ναι, θα μπορούσες, όμως αν κάποιος γιατρός σου έλεγε πως με αυτόν τον άνθρωπο θα είσαι μαζί άλλα εξήντα οκτώ χρόνια, πώς θα το διαχειριζόσουν; Στη περίπτωση της Σίλβι και του Νταν τα πράγματα πήγαν…

   Μετά από έναν έλεγχο ρουτίνας, ο γιατρός τους λέει πως θα συνεχίσουν να είναι πιθανότατα μαζί για ακόμη εξήντα οκτώ χρόνια. Το ζευγάρι έχει έναν επιτυχημένο γάμο, δύο αξιολάτρευτα δίδυμα κοριτσάκια, αλλά μετά από αυτή την ανακοίνωση δεν ξέρει πως να διαχειριστεί το γεγονός. Φυσικά και όταν ξεκίνησαν οι δυο τους, ποτέ δεν έβλεπαν τον χρόνο, δεν είχαν ποτέ αναλογιστεί πόσα χρόνια θα μπορούσε να κρατήσει αυτή η σχέση – γάμος. Πανικοβάλλονται. Ξεκίνησαν πολύ νέοι σκέφτονται, δεν γνώρισαν πολλά πράγματα μονολογούν.
 
kanemouekplixi

   Πώς θα κρατήσουν ζωντανό τον έρωτα τόσα χρόνια; Υπάρχει συνταγή; Παίρνουν απόφαση να κάνουν εκπλήξεις ο ένας στον άλλον, για να διατηρήσουν αυτό που έχουν. Το σχέδιο «Κάνε μου έκπληξη» μπαίνει σε εφαρμογή. Απρόσμενα δώρα, ραντεβού, σέξι φωτογραφίες και λοιπές σκέψεις, οι οποίες τις περισσότερες φορές καταλήγουν σε κωμικές καταστάσεις. Όσο προσπαθούν, τόσο το τερατάκι που λέγεται μοίρα τους περιμένει στη γωνία. Συνεχίζουν όμως τη προσπάθεια και κάπου εκεί, μέσα από αναρίθμητες εκπλήξεις, βγαίνουν πράγματα στη φόρα που κρατούσαν κλειδωμένα. Ο Νταν και η Σίλβι αρχίζουν να κλονίζονται. Τελικά πόσο καλά ξέρει ο ένας τον άλλο; Οι ισορροπίες βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί. Τι άραγε θα συμβεί;

   Ένα εξαιρετικό βιβλίο, γραμμένο με χιούμορ, με κέντρο βάρους τις σχέσεις και όλα όσα περιτριγυρίζονται γύρω τους. Ο Νταν και η Σίλβι αποτυπώνουν τα προβλήματα αλλά και τις όμορφες στιγμές που καθορίζουν τη ζωή μας. Θα μπορούσε να είναι το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ή το ζευγάρι των φίλων που περνάμε τόσες ώρες παρέα. Ίσως και αν αποτυπώνει τις δικές μας σκέψεις, φόβους αλλά και καταστάσεις. Είναι τόσο ζωντανό και τόσο επίκαιρο το θέμα του που σίγουρα μας αφορά όλους.

   Η πένα της Κινσέλα προσπαθεί να αφουγκραστεί αλλά και να κατανοήσει την ανθρώπινη φύση και τις ανάγκες της. Το χιούμορ παίζει βασικό ρόλο στο να κάνει τον αναγνώστη να «χωθεί» χωρίς προκαταλήψεις στο θέμα και να μπει στο πετσί των ηρώων. Φυσικά και υπάρχουν μέσα στο βιβλίο και έντονες συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές που δίνουν τη δική τους διάσταση.

   Το «Κάνε μου έκπληξη» είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο που θα αγαπήσετε.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η ΣΟΦΙ ΚΙΝΣΕΛΑ γεννήθηκε στο Λονδίνο και σπούδασε πολιτικές επιστήμες, φιλοσοφία και οικονομικά στο Νιου Κόλετζ του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης. Έχει εργαστεί ως δασκάλα και δημοσιογράφος με ειδίκευση σε οικονομικά θέματα. Το πρώτο της μυθιστόρημα, το οποίο έγραψε στην ηλικία των 24 ετών και εκδόθηκε με το πραγματικό της όνομα, Μάντλεν Ουίκαμ, αγκαλιάστηκε από αναγνώστες και κριτικούς και μπήκε στη λίστα των μπεστ σέλερ. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες και έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα. Ανάμεσά τους και η πασίγνωστη σειρά Ψωνίζω, άρα υπάρχω, η οποία έχει γυριστεί κινηματογραφική ταινία. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ έχουν εκδοθεί συνολικά επτά μυθιστορήματά της. Η Σόφι Κινσέλα ζει στο Λονδίνο με τον άντρα της και τα τρία παιδιά τους.
 
kinsela
Joomla Social by OrdaSoft!