= Καλύτερα γίνεται Ημερολόγιο 2021
Βιβλία

loogoo

Καλύτερα γίνεται Ημερολόγιο 2021

 
Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου
Καλύτερα γίνεται
Εκδόσεις Πεδίο

   Όπως γράφει και η ίδια η συγγραφέας, αν κάτι μας έμαθε η περυσινή χρονιά, είναι πως τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο. Ούτε καν τη «φυσιολογική» ζωή μας. Προφανώς θα έχουμε να διηγηθούμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας πως έχουμε ζήσει ανάμεσα σε δύο χιλιετίες, πως έχουμε ζήσει την πτώση του τοίχους του Βερολίνου, πως μεταβήκαμε από την εποχή της τηλεόρασης στην εποχή του διαδικτύου, στην εποχή του να ποζάρουμε απέναντι από ένα τηλέφωνο, όπως εύστοχα είχε σαρκάσει το 2003 ο θεόρατος Geoff Tate… Και τώρα πια, πως έχουμε ζήσει πολέμους εν είδη σαπουνόπερας και μία ολόκληρη πανδημία. Η οποία μας έχει κάνει μεγάλο κακό, κυρίως γιατί σαν άνθρωποι καταφέραμε και την κάναμε αστέρι πρώτου μεγέθους και πρωταγωνίστρια στις ζωές και τους θανάτους της φάρας μας…
 
kalyteraginetai2144

   Η Νάνσυ Μαλλέρου, ο άνθρωπος που έκανε motto του και φιλοσοφία του τις λέξεις «Καλύτερα γίνεται», κυκλοφορεί αυτό το ημερολόγιο, το οποίο με την πρώτη ματιά φαίνεται να συγκεντρώνει τα τυπικά ποιοτικά χαρακτηριστικά μίας ατζέντας-ημερολογίου. Με τη δεύτερη – και πιο εμπεριστατωμένη – ματιά όμως… Εκεί πλέον ανακαλύπτουμε έναν ολόκληρο κήπο! Γεμάτο άγρια ζώα της ζούγκλας, γεμάτο λουλούδια που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά στη ζωή μας, γεμάτο πραγματάκια που σίγουρα θα αγαπήσουμε.

   Με το ξεκίνημα κάθε μήνα θα διαβάσετε μία παράγραφο που θα ακουμπήσει πολύ ελαφρά, πολύ διακριτικά, αλλά και ολοκληρωτικά, την ψυχή σας. Τι είναι αυτό και τι είναι εκείνο και θα μάθετε διάφορα, που είναι πιθανόν να μάθετε και σε άλλους. Διάσπαρτα στις ημέρες του κάθε μήνα υπάρχουν διάφορα γνωμικά, διάφορες προτάσεις που θα σας ιντριγκάρουν και μερικές από αυτές μπορεί να σας συγκινήσουν κιόλας. Εννοείται πως υπάρχει το εορτολόγιο και η αναφορά στο τι παγκόσμια ημέρα μπορεί να είναι η σημερινή ή η αυριανή. Κι όλα αυτά σε μία βιβλιοδεσία πολύ χαριτωμένη και πολύ ντελικάτη. Όμορφα χρώματα, γλυκείς συνδυασμοί.
 
mallerou

   «Η επιτυχία δεν είναι οριστική. Η αποτυχία δεν είναι καταστροφική. Αυτό που μετράει είναι το κουράγιο να συνεχίζεις». Αυτό και πολλά σαν κι αυτό θα δείτε μέσα στο ημερολόγιο. Και θυμηθείτε μου κάτι. Θα λειτουργήσετε σαν να ΜΗΝ είναι ημερολόγιο. Θα πάτε να το φυλλομετρήσετε, να φτάσετε στο τέλος, να δείτε τι υπάρχει πιο πέρα, να συμπεριφερθείτε σαν να είναι ένα βιβλίο άλλου τύπου. Σαν να πρόκειται για έναν πίνακα ζωγραφικής, στον οποίο βαλθήκατε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες. Η κυρία Μαλλέρου σκέφτηκε με οξύνοια και σύνεση και δημιούργησε ένα βιβλίο που βιβλίο δεν το λες… Όμως το παίρνεις στα χέρια σου και δεν το αφήνεις. Το διαβάζεις και το διαβάζεις ξανά και ξεχνάς ότι είναι ένα ημερολόγιο.

   Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι όχι μόνο ξεχάσαμε πως πρόκειται για ημερολόγιο… Ξεχαστήκαμε και μεις οι ίδιοι. Αφήσαμε για λίγο τις σκέψεις μας να φύγουν από την φριχτή πανδημία και τα χάλια του σύγχρονου ανθρώπου και χαζέψαμε λεοπαρδάλεις, ελέφαντες και πιθήκους. Δημιουργήσαμε το δικό μας, το καταδικό μας εργαστήρι και ησυχαστήριο. Και ευχαριστούμε τη δημιουργό γι’ αυτό. Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο και να βγαίνει κάθε χρόνο.

Κώστας Κούλης
 

Χαρακτηρισμένη από τα ΜΜΕ ως η "γκουρού της ευτυχίας", η Δρ Μαλλέρου, ιδρύτρια της Life Clinic Group, είναι ανάμεσα στους πρωτοπόρους του coaching στην Ελλάδα. Μέσα από τα σεμινάρια, τις ομιλίες, τα άρθρα και τα βιβλία της έχει επηρεάσει θετικά τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Έχει την πατρότητα του όρου "εσωκεντρισμός", ο οποίος αποτελεί τη βάση της προσέγγισής της και διέπει τη μεθοδολογία της στο coaching. Είναι η εμπνεύστρια και βασική εισηγήτρια του ετήσιου δωρεάν σεμιναρίου Life Coaching "Καλύτερα Γίνεται", το οποίο έχουν παρακολουθήσει χιλιάδες άτομα και έχει λάβει διθυραμβικά σχόλια από το κοινό και τον Τύπο. Είναι ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Coaching (International Coach Federation [ICF] - Greece Chapter). Είναι συγγραφέας των βιβλίων "Καλύτερα Γίνεται - Ο 1ος Ελληνικός Οδηγός Life Coaching" (εκδ. Φερενίκη, 2009), "Ανταγωνιστές, Συνεργαστείτε!" (εκδ. Ι. Σιδέρης, 2006) και των ημερολογίων "Καλύτερα Γίνεται". Άρθρα και συνεντεύξεις της έχουν φιλοξενηθεί στα σημαντικότερα ΜΜΕ. Η Δρ Νάνσυ Μαλλέρου έχει πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, ΜΒΑ από το European School of Management (Oxford, Madrid, Paris) και διδακτορικό στις Συνεργατικές Στρατηγικές από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι απόφοιτος του Coach U και διαπιστευμένη coach και έχει δίπλωμα Life Style Management από το τμήμα διαρκούς εκπαίδευσης του Harvard Medical School. Έχει δώδεκα χρόνια εμπειρίας σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, σε υψηλές θέσεις επικοινωνίας, και έντεκα χρόνια ακαδημαϊκής πορείας, διδάσκοντας μάρκετινγκ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Της αρέσει να περνάει χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους της, να ταξιδεύει, να μαθαίνει και να εξελίσσεται. Γεννημένη το 1970 στην Αθήνα, είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο. Πιστεύει ότι είναι πολύ τυχερός άνθρωπος και ότι "η ζωή τής φέρεται καλά".
 
Joomla Social by OrdaSoft!