= "Γλυκιά Καταστροφή" της Jamie McGuire
Βιβλία

loogoo

"Γλυκιά Καταστροφή" της Jamie McGuire

 
Εκδόσεις Μεταίχμιο
 
   Η πρώτη ανάγνωση του βιβλίου γινόταν μόνο με την μορφή e-book, καθώς η Jamie McGuire το εξέδωσε μόνη της. Αποτέλεσε εκδοτικό φαινόμενο καθώς έφτασε στην κορυφή των πωλήσεων και πέρασε στα ευπώλητα σε Amazon, New York Times και USA Today.
 
   Ένα εθιστικό βιβλίο για τον νεανικό ερώτα γεμάτο αγωνία, πάθος και περιπέτεια. Ένα βιβλίο που η ειρωνεία έχει τον κυρίαρχο λόγο μέσω με καυστικές ατάκες που δεν σε αφήνει να το αφήσεις.
 
   Ειλικρινά τα βιβλία με αγάπες και λουλούδια τα βαριέμαι... ποτέ σε αυτά δεν έβρισκα τίποτα ουσιώδες...
 
Το συγκεκριμένο βιβλίο όμως δεν μπορούσα να το αφήσω αν δεν το τελείωνα.
 
glikiakatastrofimain
   Η ηρωίδα μας, Άμπι Άμπερναθι, είναι ένα κορίτσι που ξέφυγε από το σκοτεινό της παρελθόν (τζόγο, χαρτοπαιξία), με ένα πατέρα εθισμένο και μπλεγμένο σε αυτά. Ένα κορίτσι συντηρητικό, ένα κορίτσι που δεν πίνει, δεν καπνίζει, που ντύνεται σαν αγόρι, με καυστικό μυαλό, με δύναμη και θέληση να αρχίσει τη ζωή της από την αρχή, πέφτει επάνω στον καρδιοκατακτητή του κολλεγίου τον Τράβις Μάντοξ.
 
   Είναι ακαταμάχητος, περνά τα βράδια του παλεύοντας σε παράνομους αγώνες για να βγάλει χρήματα και περιτριγυρίζεται μονίμως από το θηλυκό κόσμο του κολλεγίου.
 
   Η Άμπι αντιστέκεται στην γοητεία του νεαρού Τράβις καθώς βλέπει ότι είναι όλα όσα θέλει να αποφύγει. Όλα όσα άφησε πίσω και δεν είναι διατεθειμένη πλέον να υποστεί. Εκείνος, μη συνηθισμένος στην απόρριψη, προσπαθεί να την παγιδεύσει. Ένα στοίχημα είναι η αρχή για ό,τι θα επακολουθήσει. Αν το κερδίσει η Άμπι, ο Τράβις θα κάνει αποχή από το σεξ για ένα μήνα, αν χάσει η Άμπι θα πρέπει να μείνει στο διαμέρισμα του Τράβις ως συγκάτοικος για ένα μήνα…
 
   Πραγματικά βρήκα πολλά στοιχεία ενός καλογραμμένου μυθιστορήματος εφηβικής λογοτεχνίας και όχι μόνο. Εύκολο στο διάβασμα με χαραχτήρες που αντιμετωπίζουν την ζωή διαφορετικά.Ο καθένας τους έχει τον δικό του «κρυμμένο σκελετό».
 
   Συγκρούονται μεταξύ τους και διαμορφώνουν τους χαραχτήρες τους μέσα από καταστάσεις και προβλήματα που συνεχώς παρουσιάζονται μπροστά τους. Με τη ζωή να μην είναι ρόδινη όπως στα ρομάντζα, οι ήρωές μας αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις πότε μαζί, πότε ο καθένας χωριστά.
 
   Και είναι μόνο η αρχή... γιατί μιλάμε πλέον για τριλογία.Και επειδή πάντα υπάρχουν πάντα δύο πλευρές σε κάθε ιστορία... Μέσα στο 2013 ετοιμάζεται το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας...
 
Για να δούμε... ποια λοιπόν είναι η άλλη πλευρά αυτής της ιστορίας;
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
Joomla Social by OrdaSoft!