Βιβλία

Η ιστορία της Τρέισι Μπίκερ

 
Η ιστορία της Τρέισι Μπίκερ
Συγγραφέας: Τζάκλιν Ουίλσον
Μετάφραση: Ευγενία Κολυδά
Εκδόσεις Ψυχογιός
 
   Η Τρέισι μένει σε ένα ίδρυμα για παιδιά. Είναι δέκα ετών και δύο μηνών, με αγαπημένο νούμερο το επτά και αγαπημένο χρώμα αυτό του αιματίτη. Είναι ένα πολύ χαριτωμένο παιδί και θέλει όσο τίποτα στον κόσμο να αποκτήσει μια οικογένεια. Η Τρέισι αποζητά να έχει ανθρώπους δίπλα της. Να μπορεί να φωνάξει μαμά και μπαμπά και να μην είναι μόνο στη φαντασία της.
 
   Η γλυκιά δεκάχρονη, μέσα από αυτό το βιβλίο, μοιράζεται μαζί μας τη ζωή της, τις αταξίες της, τους φόβους και τις ανασφάλειές της, αλλά και την αγάπη που γεμίζει την καρδούλα της και τη λαχτάρα να τη χαρίσει στους ανθρώπους που θα κάνουν το όνειρό της πραγματικότητα. Είναι δύσκολο για ένα παιδί να είναι ορφανό και μεγαλώνοντας να αντιλαμβάνεται ότι η μητέρα του το άφησε, χωρίς να νοιάζεται, σε κάποιο ίδρυμα. Θέλει να νοιώσει μέλος μιας οικογένειας που θα την αγαπά και θα τη φροντίζει. Θέλει ένα στοργικό χάδι και μια αγκαλιά. Δεν πιστεύω να ζητά πολλά. Εσείς;
 
istoriabiker2014
   Η ταλαντούχα συγγραφέας Τζάκλιν Ουίλσον έχει μεγαλώσει γενιές κοριτσιών μέσα από τα βιβλία της. Ο τρόπος που γράφει τα κείμενά της είναι απλός και το στήσιμο της κάθε σελίδας είναι ευχάριστο, έτσι ώστε να διαβαστούν τα βιβλία της με διασκεδαστικό τρόπο από τα παιδιά. Η Τρέισι ανοίγει την καρδιά της και μας εκμυστηρεύεται τα πάντα με μια αθώα λογική ματιά. Την ίδια που θα έχουν και οι μικροί αναγνώστες του βιβλίου.

tzaklinoyilson   Κάθε της ιστορία της κρύβει όμως και πολλά μηνύματα και δίνει στα παιδιά τα ερεθίσματα που χρειάζονται για να επεξεργαστούν συμπεριφορές, ανθρώπους και καταστάσεις. Μέσα από τα παιδικά μάτια της ηρωίδας του βιβλίου, το παιδί βλέπει τη σημαντικότητα της οικογένειας, το δέσιμο με τους γονείς, αντιμετωπίζει μαζί με την Τρέισι τα κακώς κείμενα της κοινωνίας και μαζί της πλάθει το ψέμα που λέει η ίδια στον εαυτό της και στους γύρω της, για να μην αισθάνεται εγκαταλειμμένη. Άλλο ένα εξαιρετικά προσεγμένο βιβλίο, που τα παιδιά θα διαβάσουν ευχάριστα αλλά και θα τους δώσει τροφή για σκέψη.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η ΤΖΑΚΛΙΝ ΟΥΙΛΣΟΝ γεννήθηκε στο Μπαθ το 1945. Εργάστηκε σε εκδοτικό οίκο και κατόπιν δούλεψε ως δημοσιογράφος, προτού ασχοληθεί επαγγελματικά με τη συγγραφή. Έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά, αστυνομικά μυθιστορήματα και αρκετά θεατρικά έργα. Εδώ και πολλά χρόνια επισκέπτεται σχολεία και βιβλιοθήκες, και έχει βραβευτεί για τη συνεισφορά της στην προώθηση της λογοτεχνίας στα σχολεία. Τα παιδιά την αγαπούν πολύ, ίσως γιατί ξέρει να συζητάει μαζί τους χωρίς να τα κατευθύνει. Μόνο στην Αγγλία, τα βιβλία της έχουν πουλήσει περισσότερα από 35 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ έχουν τιμηθεί με τα πιο σημαντικά βραβεία παιδικής λογοτεχνίας και έχουν μεταφραστεί σε 30 γλώσσες. Η Τζάκλιν Ουίλσον λατρεύει το διάβασμα και η προσωπική της βιβλιοθήκη περιλαμβάνει περισσότερα από 15.000 βιβλία! Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν άλλα 25 βιβλία της συγγραφέως, ενώ ετοιμάζονται και άλλα.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!