= Η Ζωή Είναι Αγάπη
Βιβλία

loogoo

Η Ζωή Είναι Αγάπη

 
Η Ζωή Είναι Αγάπη
της Γιόλα Δαμιανού  - Παπαδοπούλου
Εκδόσεις Ψυχογιός
 
   Κανείς δεν φανταζόταν πως μια ξέγνοιαστη βραδιά γλεντιού και χαράς θα μετατρεπόταν σε εφιάλτη. Ένα αναπάντεχο ατύχημα κόστισε στην Ιάνθη την τετραπληγία. Σε κλάσματα δευτερολέπτου είδε τα όνειρά της να γκρεμίζονται και πίστεψε για λίγο πως δεν άξιζε να ζει μια τέτοια ζωή. Όμως βρήκε τη θέληση και το κουράγιο να αγωνιστεί και να διεκδικήσει όσα της ανήκαν. Και η ζωή πήρε τον δρόμο της και τα όνειρά της άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα.
 
izoieinaiagapi
 
   «Αν μπορούσα, θα άπλωνα τα χέρια να τον σφίξω στην αγκαλιά μου, να τον γεμίσω με φιλιά… Αλλά δεν μπορούσα, γι αυτό έπρεπε να τον κάνω πέρα, γιατί ήταν μια αταίριαστη αγάπη. Αυτή η αφοσίωσή του με πλημμύριζε ευτυχία και φόβο. Ευτυχία γιατί ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δε φαντάστηκα πως θα βρισκόταν κάποιος να με αγαπήσει σε σημείο που να θέλει να με παντρευτεί. Φοβόμουν να πιστέψω στη διάρκεια του ενθουσιασμού και στη γνησιότητα της αγάπης του. Με φόβιζε η δύναμη του πάθους του, έμοιαζε με ξέχειλο ορμητικό ποτάμι που στη βιασύνη του παρασέρνει ό,τι βρεθεί στον δρόμο του… Απ’ την άλλη, υποκλινόμουν με δέος μπρος στην ανιδιοτέλεια της αγάπης του. Δεν ήξερα αν η δική μου μπορούσε ποτέ να φτάσει το μέγεθος της δικής του. Γιατί η δική μου αγάπη ήταν ήπια, τρυφερή· δεν έκανα καμιά υπέρβαση, ούτε θυσία για να τον κατακτήσω».
 
   Μια ιστορία για την πίστη στον άνθρωπο και τη δύναμη της αγάπης. Η συγγραφέας εμπνεύστηκε την υπόθεση του βιβλίου της από τη γνωριμία της με μια νεαρή κοπέλα στο Τμήμα Παραπληγικών στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

   Θαύμασε την επιμονή της να κρατηθεί στη ζωή και τους αγώνες της για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της. Πήρε το θάρρος, την αυτοπεποίθηση, τους αγώνες της, τους φόβους, τις ανασφάλειες και τους προβληματισμούς της και έφτιαξε την ηρωίδα της. Βασισμένο λοιπόν σε αληθινή ιστορία αυτό το βιβλίο μας μιλά για τους καθημερινούς ήρωες της ζωής. Για την αξία της ζωής και της αξιοπρέπειας και μας ανοίγει τα μάτια να δούμε "πέρα από τη μύτη μας"!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!