= Η Βιογραφία Μιας Σκύλας
Βιβλία

loogoo

Η Βιογραφία Μιας Σκύλας

 
Η Βιογραφία Μιας Σκύλας
του Αύγουστου Κορτώ
Εκδόσεις Διόπτρα

   Η Σίσυ Νοταρά ήταν και είναι μια κακομαθημένη μοναχοκόρη – τέκνο ευκατάστατων γονέων - με σπουδές στην Αγγλία, και μ’ όλα τα κουσούρια που συνοδεύουν μιαν αλλοπρόσαλλη ανατροφή από αδιάφορους γονείς, που υποκαθιστούν τη στοργή με το χρήμα και τις κοινωνικές επιταγές του.
 
viografiaskylas
   Μέχρι που, στα 24, η Σίσυ θα βρει το δάσκαλό της, στο πρόσωπο του επιφανούς, πλην βαθιά προβληματικού, δημοσιογράφου Πέτρου Νάνου, που από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους, μα και καθόλη τη διάρκεια της παθιασμένης τους σχέσης, θα της κάνει τη ζωή πατίνι. Κι έχοντας πλέον φτάσει στα όριά της και μιαν ανάσα πριν από την καταστροφή, η Σίσυ ιστορεί τη ζωή της, τα λάθη και την απογοήτευσή της, με την ελπίδα ν’ ανακαλύψει τι ήταν αυτό που την έκανε σκύλα και μάλιστα δυστυχισμένη.

   Άλλοτε σπαραχτική κι άλλοτε ξεκαρδιστική, η εξομολόγηση της Σίσυ διαβάζεται μονορούφι – όπως μονορούφι πίνεται και η ίδια η ζωή…

Λίγα Λόγια για το συγγραφέα
augoustoskortoΟ Αύγουστος Κορτώ (ψευδώνυμο του Πέτρου Χατζόπουλου) είναι Έλληνας συγγραφέας και μεταφραστής.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Το 1999 δημοσίευσε την πρώτη συλλογή διηγημάτων του, το Βιβλίο των Βίτσιων και έκτοτε ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή και τη μετάφραση. Ζει πλέον στην Αθήνα, στα Εξάρχεια.
Στα πρώτα βιβλία του ήταν επηρεασμένος από τα έργα του Μαρκήσιου Ντε Σαντ, σε επόμενα όμως πραγματεύεται θέματα όπως ο θάνατος, η κατάθλιψη (την οποία αντιμετώπισε και ο ίδιος), η μητρότητα και η αγάπη. Επιρροή στο έργο του είχε η αυτοκτονία της μητέρας του. Η ζωή της αποδίδεται μυθιστορηματικά στο Βιβλίο της Κατερίνας, που έχει μεταφερθεί και στο θέατρο.
Εκτός από μυθιστορήματα, έχει γράψει ποιήματα, θεατρικά, παιδικά έργα και μεταφράζει κυρίως σύγχρονη αμερικανική πεζογραφία.

   Η εξομολόγηση της Σίσυ είναι ένας απολογισμός της ζωής της. Με καυστικό χιούμορ και στιγμές απείρου γέλιου μας εξιστορεί την εφηβεία, την ιστορία της οικογένειάς της, τον πρώτο (και τελευταίο) έρωτα, το πάθος και την εμμονή της για τον Πέτρο Νάνο, τις συγκυρίες της γνωριμίας τους, τις αποφάσεις, τα συναισθήματα.

   Η μεταμόρφωση της ντροπαλής κοπέλας  χωρίς αυτοσεβασμό σε σκύλα ξεδιπλώνεται μέσα στα μάτια σου σελίδα – σελίδα. Η αλλαγή γίνεται άλλοτε με οδυνηρό τρόπο και άλλοτε μέσα από αστείες καταστάσεις.

   Υπήρξαν φορές που ειλικρινά θα τη μούντζωνα άμα την είχα δίπλα μου, φορές που έκλαιγα από τα γέλια από τα παθήματά της. Υπήρξαν φορές που ήμουν σίγουρη για τις αποφάσεις της και διαψεύστηκα οικτρά, φορές που την συμπόνεσα, φορές που τη μίσησα.

   Ο Αύγουστος Κορτώ είναι τεχνίτης στο είδος του. Μπορεί να σου βγάλει τα πιο αμφιλεγόμενα συναισθήματα μέσα σε λίγες σελίδες. Είναι μαέστρος στο να σε κάνει να νοιώθεις μέρος του βιβλίου, να το ζεις έντονα και να παθιάζεσαι σε αυτό.

   Μόλις ξεκινήσεις το βιβλίο το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το αφήσεις από τα χέρια σου.

Η μεταμόρφωση ξεκινά από την πρώτη σελίδα.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!