= Η σκοτεινή καρδιά του δάσους
Βιβλία

loogoo

Η σκοτεινή καρδιά του δάσους

 
Naomi Novik
Η σκοτεινή καρδιά του δάσους
Μετάφραση: Θωμάς Μαστακούρης
Εκδόσεις Selini
 

   Η Ανιέσκα αγαπάει πολύ το χωριό της. Χωμένο στο βάθος μια γαλήνιας κοιλάδας, συνορεύει με το μαγεμένο Δάσος, που σύντομα θα ρίξει τη βαριά σκιά του πάνω από το σπιτικό της. Πολλοί έχουν χαθεί μέσα σε αυτό και κάνεις δεν επέστρεψε ο ίδιος. Οι χωριανοί για να προστατευτούν από τη σκοτεινή του μαγεία, εξαρτώνται από τον αγέραστο μάγο, τον αποκαλούμενο Δράκο. Όμως το τίμημα για την προστασία είναι βαρύ. Μια νεαρή κοπέλα του χωριού θα πρέπει να τον υπηρετεί για δέκα χρόνια, αφήνοντας πίσω της κάθε τι που αγαπάει.

   Η Ανιέσκα φοβάται ότι η επόμενη επιλογή θα είναι η Κάσια, η καλύτερή της φίλη. Η Κάσια έχει όλα όσα δεν έχει η Ανιέσκα… Ομορφιά, χάρη και γενναιότητα. Όμως, όταν ο Δράκος εμφανιστεί και η ώρα της επιλογής φτάσει, δεν θα είναι η Κάσια εκείνη που θα τον ακολουθήσει.
 
novik

   Ο Δράκος είναι ένας πανίσχυρος μάγος που στην Ανιέσκα βρίσκει αυτό που ζητάει. Μια μαθήτρια που θα το βοηθήσει να πολεμήσει το μαγεμένο Δάσος. Η μικρή μαθήτρια έχει ταλέντο στη μαγεία αλλά και στις γκάφες. Ενώ στην αρχή φοβάται το δάσκαλό της, μετά, βλέποντας την καταστροφή που φέρνει το μαγεμένο Δάσος, λες και ωριμάζει απότομα και ξεκινά τη δική της μάχη για την εξόντωσή του. Η ηρωίδα έχει τις απαιτούμενες αρχές, αγαπά την οικογένεια, είναι πιστή στους φίλους και μάχεται για το καλό. Η Ανιέσκα έχει κάτι από τον καθένα μας. Αντιλαμβάνεσαι την ουσία των πράξεών της, τους φόβους αλλά και τις επιθυμίες της. Ο Δράκος τη μαγεύει με τη δυναμικότητά του αλλά και τον χαρακτήρα του. Τον ερωτεύεται και μέσα από αυτή την περιπέτεια καταλαβαίνει το σκοπό της ζωής της.

   Είναι ένα πολύ καλά δομημένο βιβλίο, άλλωστε έχει πάρει αρκετά βραβεία. Ανήκει στο είδος του φανταστικού και καταφέρνει μέσα από μια ιστορία τόσο κοντά πλασμένη, λες και πρόκειται για παραμύθι, να σε μαγνητίσει πολύ εύκολα. Η Ναόμι, μέσα από το παραμυθένιο κόσμο της, κρατά γαντζωμένο τον αναγνώστη σε όλη τη διαδρομή. Ο τρόπος που περιγράφει σκηνές από τις μάχες είναι μοναδικός. Είναι ένα εκπληκτικό βιβλίο που θα χαραχθεί στις μνήμες μας.
 
skoteinikardia
 
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Ναόμι Νόβικ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και είναι Αμερικανίδα πρώτης γενιάς. Μεγάλωσε ακούγοντας πολωνέζικα παραμύθια και διαβάζοντας Τόλκιν. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Μπράουν και αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το σχεδιασμό και την εξέλιξη παιχνιδιών σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το πρώτο της μυθιστόρημα "Ο Δράκος της Αυτού Μεγαλειότητας", εκδόθηκε το 2006 και μεταφράστηκε σε 23 γλώσσες. Κέρδισε το βραβείο John W. Campbell για τον Καλύτερο Νέο Συγγραφέα καθώς και τα βραβεία Compton Crook και Locus για το Καλύτερο Πρώτο Μυθιστόρημα. Ζει στη Νέα Υόρκη.
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!