= Η Σκιά του Κυνηγού
Βιβλία

loogoo

Η Σκιά του Κυνηγού

 
Η Σκιά του Κυνηγού
Των Daniel Abraham, Gardner Dozois, George R. R. Martin
Εκδόσεις Μεταίχμιο

   Για να γλιτώσει από τη φτώχεια και τη μιζέρια, ο Ραμόν Εσπέχο επιβιβάζεται σε ένα από τα μεγάλα διαστημόπλοια των παράξενων και αποκρουστικών Ινάι και φεύγει οριστικά από τη Γη. Αλλά η ζωή που βρίσκει στο μακρινό πλανήτη Σάο Πάουλο δεν είναι καλύτερη από εκείνη που εγκατέλειψε. Έπειτα, μια νύχτα, ο θυμός του και το πολύ αλκοόλ παίρνουν το πάνω χέρι. Η βίαιη κατάληξη τον αναγκάζει να δραπετεύσει στις ερημιές του ανεξερεύνητου βορρά. Επιτέλους ολομόναχος – μακριά από τη θορυβώδη, αποπνικτική ανθρώπινη κυψέλη που τη σιχαίνεται σε βαθμό αντικοινωνικής μανίας – ο άτυχος Ραμόν, κατ’ επάγγελμα ανιχνευτής κοιτασμάτων, μπορεί τώρα να ψάξει ελεύθερα για τη μεγάλη φλέβα που θα τον κάνει πλούσιο. Αλλά, αντί για φλέβα, ανακαλύπτει τυχαία μια άγνωστη υπέρ-εξελιγμένη φυλή εξωγήινων πλασμάτων. Απελπισμένοι φυγάδες, όπως αυτός, που ζουν κρυμμένοι σε ένα δικό τους κόσμο. Κάτοχος ξαφνικά ενός ισχυρού επικίνδυνου μυστικού και εγκλωβισμένος σε ένα απίθανο ανθρωποκυνηγητό στις ερημιές ενός απρόβλεπτου και εχθρικού πλανήτη, ο Ραμόν πρέπει πρώτα να δραπετεύσει… κι έπειτα, με κάποιον τρόπο, να επιζήσει. Και ο πιο θανάσιμος εχθρός είναι ο εαυτός του.
 
skia
   Βρισκόμαστε σε ένα αποικιακό πλανήτη. Στο βιβλίο επιστημονικής φαντασίας των Daniel Abraham, Gardner Dozois, George R. R. Martin, κοιτάμε το μέλλον. Φυσικά οι άνθρωποι δεν έχουν αλλάξει νοοτροπίες, πάθη, μίση, εγωισμούς. Ο ήρωας προσπαθεί να ξεφύγει από την «αστυνομία», προσπαθεί να αποδείξει στον εαυτό του ότι δεν είναι ο εγκληματίας που όλοι νομίζουν. Καθώς η ιστορία προχωρά, ο Ραμόν Εσπέχο χαρακτήρας αρχίζει να αναπτύσσεται. Το βιβλίο είναι σφιχτογραμμένο, έχει χιούμορ, έχει δράμα, έχει δράση και περίεργους εξωγήινους. Είναι ένα βιβλίο γεμάτο περιπέτεια… Αυτό που με κάνει να αναρωτιέμαι είναι πώς ακριβώς έγινε η συγγραφή του βιβλίου και από τους τρεις συγγράφεις. Πώς κατάφεραν να γράψουν και να αποδώσουν ένα τόσο σταθερό βιβλίο. Είχαν ο καθένας από ένα κομμάτι; Συμπεριλήφθηκαν κομμάτια από την έμπνευση και των τριών;
 
danielabraham gardnerrdozois georgerrmartin
 
   Ό,τι και να έχει γίνει και με όποιον τρόπο και αν έχει γραφτεί το βιβλίο, είναι ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα. Έχει τη «μυρωδιά» του Martin που όλοι αγαπήσαμε μέσα από το G.O.T. Στηρίζεται στη φαντασία και μας γεμίζει εικόνες, λες και παρακολουθούμε ταινία χουχουλιασμένοι στο καναπέ.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!