= Η Πόλη ΙΙ
Βιβλία

loogoo

Η Πόλη ΙΙ

 
Η Πόλη ΙΙ
του Blake Crouch
Εκδόσεις Διόπτρα
 
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΓΟΥΕΪΓΟΥΟΡΝΤ ΠΑΪΝΣ ΜΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ 461 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
 
   Φωλιασμένη ανάμεσα σε πανέμορφα βουνά, η ειδυλλιακή αυτή κωμόπολη είναι μια σύγχρονη Εδέμ, αν παραβλέψουμε τον ηλεκτροφόρο φράχτη και το συρματόπλεγμα, τους ελεύθερους σκοπευτές που φρουρούν άγρυπνα όλο το εικοσιτετράωρο και την αμείλικτη παρακολούθηση που καταγράφει κάθε λέξη και κίνηση.

   Κανείς από τους κατοίκους δεν γνωρίζει πώς έφτασε εκεί. Τους λένε πού θα δουλέψουν, πώς θα ζήσουν και ποιον να παντρευτούν. Μερικοί πιστεύουν ότι έχουν πεθάνει. Άλλοι ότι είναι παγιδευμένοι σε ένα ακατανόητο πείραμα. Όλοι ονειρεύονται κρυφά να φύγουν, αλλά όσοι το τολμούν βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φρίκη.
 
ipoli2   Ο Ήθαν Μπερκ έχει δει τον κόσμο έξω από το Πάινς. Είναι ο σερίφης και ένας από τους λίγους που γνωρίζουν την αλήθεια. Το Γουέιγουορντ Πάινς δεν είναι απλώς μια πόλη. Αυτό που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του φράχτη είναι ένας εφιάλτης πέρα από κάθε φαντασία.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Ο Blake Crouch είναι ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς βιβλίων που έγιναν μπεστ σέλερ, όπως «Pines», «Run», «Stirred», «Desert Places», «Abandon». Διηγήματά του έχουν εμφανιστεί σε πολλά περιοδικά και ανθολογίες διηγημάτων μυστηρίου, όπως: Ellery Queen’ s Mystery Magazine, Alfred Hitchcokc’s Mystery Magazine, Thriller 2, Shivers VI κλπ. Το 2009 έγραψε σε συνεργασία με το JA Konrath το Serial, το οποίο βρήκε τεράστια ανταπόκριση στο διαδίκτυο και παρέμεινε στην κορυφή της λίστας των μπεστ σέλερ – Kindle για τέσσερις εβδομάδες. Πολλά από τα μυθιστορήματά του έχουν προταθεί και για να γυριστούν σε ταινίες.

   Όσοι λατρέψατε το "Lost", τα βιβλία του Stephen King και ιδιαίτερα το "Θόλο" θα εκτιμήσετε τη συγκεκριμένη σειρά βιβλίων που πλέον παίζεται και στη μικρή οθόνη.
Μυστήριο, περιπέτεια, ενίοτε και μια δόση θρίλερ είναι οι βασικοί κανόνες του βιβλίου.

ipoli2ii
 
   Τελικά αυτή η πόλη είναι παράδεισος ή κόλαση; Που βρίσκεται τελικά η αλήθεια; Κάπου στη μέση ή είναι τελείως διαφορετική από όλα όσα εικάζουν οι κάτοικοι; Θα το διαβάσετε με κομμένη την ανάσα, είναι συναρπαστικό, ο Blake Crouch θεωρώ ότι είναι η νέα γενιά Stephen King. Το λάτρεψα, όσο και τα βιβλία του αγαπημένου μας King και πλέον είμαι σίγουρη πως με κέρδισε το ύφος της γραφής και η εφευρετικότητά του.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!