= Η νύφη της Μασσαλίας
Βιβλία

loogoo

Η νύφη της Μασσαλίας

 
Η νύφη της Μασσαλίας
της Γιώτας Γουβέλη
Εκδόσεις Διόπτρα

   Η αυγή του εικοστού αιώνα βρίσκει το Σταύρο, έναν ομογενή έμπορο της Μασσαλίας, κοντά στα σαράντα του και με αξιοζήλευτη για την εποχή περιουσία σε Αθήνα και Μασσαλία.

   Σ’ ένα ταξίδι του στην Ελλάδα, παντρεύεται με προξενιό μια κοπέλα από ξεπεσμένη αστική οικογένεια και τη φέρνει νύφη στο γαλλικό λιμάνι, ένα από τα κοσμοπολίτικα κέντρα της Μεσογείου. Η νέα τους ζωή ξεκινά στο σπίτι με τις κόκκινες καμέλιες, σ’ έναν κήπο όπου ανθίζει η ομορφιά, η ευτυχία αλλά και μια ένοχη σχέση, με τραγικές συνέπειες για τις ζωές όλων τους.
 
nyfimassalia
   Η ενοχή, υπόγεια αλλά μοιραία, ακολουθεί και τις επόμενες γενιές στο πέρασμα των χρόνων. Κάποιος από τους γεννήτορες έχει φέρει την κατάρα στην οικογένεια και αλίμονο σε όποιον πέσει. Όλοι τους είναι ίσοι απέναντι στα καπρίτσια της μοίρας. Ή μήπως όχι;
 
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
gouveliΗ Γιώτα Γουβέλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι. Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Αρχικά εργάστηκε στο χώρο της εκπαίδευσης και σε πολυεθνικές εταιρείες επικοινωνίας, ως υπεύθυνη μέσων μαζικής ενημέρωσης. Έχει τρία παιδιά και ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Η μουσική του κόσμου (2010), Το σκίτσο (2011), Το κεντρί της πεταλούδας (2013), Το μαγεμένο ποτάμι (2014), Η πρώτη κυρία (2015) και Η νύφη της Μασσαλίας (2016).
 
   Η Νύφης της Μασσαλίας είναι ένα μαγευτικό μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει από την Αθήνα στη Μασσαλία, στα τέλη του εικοστού αιώνα, ακολουθώντας την πορεία της οικογένειας Αμυράλη. Έρωτες και προδοσίες συνοδεύουν τους πρωταγωνιστές στο πέρασμα της ιστορίας. Θα αλλάξει κάποτε η μοίρα τους ή η κατάρα της οικογένειας θα συνεχίζει να τους ακολουθεί;

   Ένα βιβλίο γεμάτο ιστορίες περίτεχνα δεμένες, που σε συγκινεί αλλά παράλληλα σε κρατάει σε αγωνία για το μέλλον των ηρώων. Οι περιγραφές του τόπου και του κόσμου της Ελλάδας στις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα σου φέρνουν στο μυαλό μια εικόνα του τότε, ζωντανή και μαγευτική. Ένα μυθιστόρημα γεμάτο πάθη που σε κρατάει μέχρι την τελευταία του σελίδα.
    
Έφη Τσιμπούκη
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Βιβλία