Βιβλία

Η νύφη της Κεϋλάνης

 
Η νύφη της Κεϋλάνης
της Dinah Jefferies
Εκδόσεις Κλειδάριθμος
 
Πόσα μυστικά χωράει ένας έρωτας;

   Η Γκουέντολιν Χούπερ φτάνει νιόπαντρη στην Κεϋλάνη του 1920, γεμάτη όνειρα για μια παραμυθένια ζωή με το σύζυγό της, ιδιοκτήτη μιας φυτείας τσαγιού. Η νέα της πατρίδα την κατακτά με την ομορφιά της, αλλά ο Λόρενς δεν θυμίζει καθόλου τον άντρα που ερωτεύτηκε στην Αγγλία. Είναι απόμακρος, κλεισμένος στον εαυτό του και λείπει συνεχώς για δουλειές, αφήνοντας τη νεαρή γυναίκα του μόνη της.
 
nifi
   Όταν η Γκουέν ανακαλύπτει ένα κιτρινισμένο νυφικό πέπλο σ’ ένα μπαούλο κι ένα μικρό τάφο κρυμμένο στην πυκνή βλάστηση, συνειδητοποιεί ότι ο άντρας της έχει μυστικά για τα οποία εκείνη δεν γνωρίζει τίποτε… Έπειτα η Γκουέν μένει έγκυος κι όλα δείχνουν ν’ αλλάζουν προς το καλύτερο.

   Ωστόσο, πάνω στη γέννα, ένα παιχνίδι της μοίρας την αναγκάζει να πάρει μια σκληρή απόφαση. Να διαλέξει ανάμεσα στο μητρικό ένστικτο και την αγάπη για τον άντρα της. Και πρέπει να κρατήσει την απόφασή της μυστική από εκείνον, με κάθε τίμημα.

   Άραγε, αν ποτέ αποκαλυφθεί η αλήθεια, θα μπορέσει ο Λόρενς να συγχωρέσει την επιλογή της;

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
dinahΗ Dinah Jefferies γεννήθηκε στη Μαλαισία το 1948, αλλά από την ηλικία των εννέα ετών ζει στην Αγγλία. Το 1985, ο ξαφνικός θάνατος του δεκατετράχρονου γιου της άλλαξε τη ζωή της. Το επόμενο βιβλίο της, The Silk Merchant’s Daughter, έγινε επίσης best seller και πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος. Η Jefferies αρθρογραφεί στη Guardian και άλλες εφημερίδες.

   Αυτό το βιβλίο είναι καθηλωτικό από την αρχή μέχρι το τέλος. Σε στοιχειώνει, σου βγάζει πολλά, σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα με διαφορετικό μάτι. Κάποιες αλήθειες τελικά δεν πρέπει να κρύβονται, υπάρχουν αποφάσεις που δεν έχουν γυρισμό. Πράξεις που στοιχειώνουν το παρόν και το μέλλον. Ανατροπές που δυσκολεύουν το διάβα σου και καταστάσεις που βοηθούν για τα χειρότερα. Η ζωή ξεδιπλώνεται σαν μια σκακιέρα όπου η κάθε κίνηση επιφέρει αντί-κίνηση και το ματ δεν είναι νίκη.

   Η αγάπη όμως; Νικά τελικά; Και η ζωή συνεχίζεται όπως στα παραμύθια; Όχι, συνεχίζεται μεν, αφήνει σημάδια στη καρδιά αλλά και γνώση.

   Ένα υπέροχο βιβλίο που θα αγαπήσετε και εσείς.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!