= Η Μάρτυρας Της Φωτιάς
Βιβλία

loogoo

Η Μάρτυρας Της Φωτιάς

 
Η Μάρτυρας Της Φωτιάς
των Lars Kepler
Εκδόσεις Πατάκη

   Ένα νεαρό κορίτσι βρίσκεται δολοφονημένο στο απομονωτήριο ενός κέντρου για προβληματικούς εφήβους. Το κρανίο του είναι σπασμένο και έχει τα χέρια πάνω στο πρόσωπό του, σαν να έπαιζε κρυφτό με το δολοφόνο. Σ' ένα βοηθητικό οίκημα, βρίσκεται νεκρή η νοσοκόμα της βραδινής βάρδιας. Έχει δολοφονηθεί με σφυρί.

martirastisfotias   Παρόλο που σε βάρος του εκκρεμεί μια εσωτερική έρευνα, ο επιθεωρητής Γιούνα Λίννα παίρνει εντολή να παρακολουθήσει τις έρευνες ως απλός παρατηρητής. Γρήγορα ανακαλύπτει πως μια από τις τροφίμους του κέντρου, η Βίκυ Μπέννετ, έχει εξαφανιστεί. Στο δωμάτιό της βρίσκει μια ματωμένη κουβέρτα κι ένα σφυρί λερωμένο με αίμα.

   Λίγο αργότερα γίνεται γνωστή η κλοπή ενός αυτοκινήτου, με ένα τετράχρονο αγόρι μέσα σε αυτό. Όλα δείχνουν πως υπεύθυνη για την απαγωγή είναι η Βίκυ. Αρχίζει έτσι για το Γιούνα Λίννα μια μάχη με το χρόνο. Τι είναι ικανή να κάνει η Βίκυ Μπέννετ; Και ποια είναι αυτή η γυναίκα που επιμένει να τηλεφωνεί στην αστυνομία υποστηρίζοντας πως είναι μέντιουμ και βλέπει το φάντασμα του νεκρού κοριτσιού;
 
   Μετά τον "Υπνωτιστή" και το "Συμβόλαιο του Παγκανίνι", «Η Μάρτυρας της φωτιάς» έμεινε επίσης για πολλούς μήνες στην κορυφή των μπεστ σέλερ στη Σουηδία και μεταφράστηκε σε περισσότερες από 30 γλώσσες.

   Λαρς Κέπλερ είναι το λογοτεχνικό ψευδώνυμο των Αλεξάντρα Κοέλο Αντορίλ και Αλεξάντερ Αντορίλ, Σουηδών συγγραφέων και συζύγων. Το χειρόγραφο του "Υπνωτιστή", που γεννήθηκε από την κοινή τους αγάπη για τη νουάρ λογοτεχνία και τον κινηματογράφο, το υπέβαλαν ανωνύμως στον εκδότη τους Στιγκ Λάρσον, στη Σουηδία. Το βιβλίο έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από την πρώτη στιγμή, μεταφράστηκε σε περισσότερες από 35 γλώσσες και μεταφέρθηκε το 2013 στον κινηματογράφο από το Λάσε Χάλστρομ. "Το συμβόλαιο του Παγκανίνι" είναι το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Γιούνα Λίννα.

   Αν το ξεκινήσετε, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορέσετε να το αφήσετε μέχρι να τελειώσει. Ευρηματικό, γεμάτο μυστήριο, ένα γρήγορου ρυθμού θρίλερ που θα σας συναρπάσει. Μια σκοτεινή και μυστηριώδης ιστορία που θα σας κόψει την ανάσα.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!