= «Η Εκδίκηση» του Ιάσονα Λεμονιάτη
Βιβλία

loogoo

«Η Εκδίκηση» του Ιάσονα Λεμονιάτη

 
«Η Εκδίκηση» του Ιάσονα Λεμονιάτη
Του Γιώργου Μεσολογγίτη
Εκδόσεις Rising Star
 
    Μία γνωριμία μπορεί να αποδειχθεί «ακόμα μία γνωριμία», μπορεί όμως να βγάλει λαγό από το καπέλο… Ο Κώστας Στριφτός, πέρα από τα υπέροχα πράγματα που κάνει στη μουσική, έχει και το μαγικό μερίδιό του στο χώρο του βιβλίου. Η Rising Star φιλοξενεί Έλληνες συγγραφείς, οι οποίοι γράφουν κείμενα πάνω στο φανταστικό, φτάνουν ακόμα και στο splatter. Για εκείνους και εκείνες που το βιβλίο δεν είναι μόνο αγάπες, λουλούδια, τετράγωνα σαγόνια, θεληματικά πηγούνια και σατέν φαντασιώσεις, τούτα εδώ τα βιβλία θα αποτελέσουν ένα πολύ ευχάριστο ιντερμέδιο.
 
ekdikisi01
   Ο Γιώργος Μεσολογγίτης καταπιάνεται με μια ιστορία με ζωντανούς-νεκρούς, ζόμπι που δεν είναι καθόλου χορτοφάγα, τρεις χαρακτήρες που δρουν ξέχωρα, αλλά δεν είναι και τόσο ξέχωροι μεταξύ τους και καταφέρνει να μας κάνει να αισθανθούμε το τσίτωμα των αισθήσεων, καθώς ο κόσμος στον οποίο ζούσαμε μέχρι ψες δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος. Ο τρεις χαρακτήρες ζουν στον Πειραιά, περνάνε μέχρι απέναντι στη Σαλαμίνα και παλεύουν να επιβιώσουν από την αέναη κακία του εχθρού που έρχεται κατά πάνω τους με δρασκελιές. Τρεις ιστορίες που μπλέκουν μεταξύ τους, τρεις άνθρωποι που αντιμετωπίζουν όπως μπορούν (ή δεν μπορούν) τα μεταλλαγμένα κοπάδια που βαδίζουν εναντίον τους με σκοπό να τους φάνε και να τους κάνουν σαν τα μούτρα τους. Ο αστυνομικός που προσπαθεί να διαφυλάξει εαυτόν στην περιοχή του Πειραιά, εκεί που οι «νέοι άνθρωποι» καταστρέφουν τα πάντα, προβαίνουν σε αναίσχυντες πράξεις, εκεί που τα σκυλιά δεν είναι μόνο σύντροφοι. Η νέα πραγματικότητα είναι εφιαλτική. Δεν φυλάγεσαι για να γλυτώσεις… Φυλάγεσαι για να μην γίνεις σαν εκείνους. Φυλάγεσαι για να μην καταντήσεις να σέρνεσαι προκειμένου να γευτείς ανθρώπινη σάρκα.
 
   Η νοστιμούλα που ήθελε απλά να περάσει μερικές ήσυχες μέρες διακοπών στην Κούλουρη, βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη δυνατή… μάλλον αδύνατη, κατάσταση, στην οποία θα μπορούσε να βρεθεί. Τα «νέα όντα» καταβροχθίζουν τα «παλαιά», η κοπελιά ζει ένα “Resident Evil”, εδώ όμως δεν πρόκειται για ταινία. Εδώ δεν έχει “Cut” και μετά όλα καλά. Εδώ κινδυνεύεις να βρεθείς στο χαντάκι χωρίς καν να το πάρεις χαμπάρι. Οι σύμμαχοι είναι… ένας, οι εχθροί παντού, οι τρόποι διαφυγής ελάχιστοι και ακόμα κι όταν κοιμάσαι θα πρέπει το ένα μάτι σου να παραμένει ανοιχτό. Προσπαθεί να κρατηθεί μακριά από τη «νέα ταυτότητα», τίποτα όμως δεν προεξοφλεί ότι θα τα καταφέρει.
 
   Ο – κάποτε – μεγάλος σκηνοθέτης Ιάσων Λεμονιάτης είναι στα πολύ κάτω του και προσπαθεί να αναστηθεί από τις ίδιες του τις στάχτες. Έχει περάσει πολλά, έχει ξοδέψει άπειρα και ένας τρόπος για να ξαναμπεί στα σαλόνια είναι να γίνει ταινία το πλέον πρόσφατο σενάριό του, για το οποίο του γίνεται πρόταση να πρωταγωνιστήσει μια σταρλετίτσα, η οποία γράφει ωραία στο φακό, η οποία είναι μπάνικια και ό,τι πρέπει για να πιάσει εμπορικά το κόλπο, η οποία όμως… δεν ψήνεται! Θα μπορούσα και να κυριολεκτώ εδώ, μου το επιτρέπει άνετα το ύφος του βιβλίου. Θα πρέπει εδώ να τονίσω πως ο τρόπος γραφής, ο οποίος πραγματικά καλπάζει, μας κρατά σε εγρήγορση και το συναίσθημα που βγαίνει είναι «Πρέπει να το διαβάσω όλο. Τώρα»! Ο Μεσολογγίτης καταφέρνει αυτό που συνάδελφοί του, με διακόσια χρόνια στο κουρμπέτι, ονειρεύονται. Μας πετάει τις λέξεις του και εμείς τις μαγκώνουμε με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ταχύτητα γίνεται. Είχα να διαβάσω τέτοιου «τύπου» βιβλίο πολύ καιρό και ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα. Οι ιδέες, ο οίστρος… Ελπίζω να μου πέσει στα χέρια γρήγορα η καινούργια δουλειά του συγγραφέα και να βρεθούμε πάλι εδώ για να τα πούμε.
 
Κώστας Κούλης
 
ekdikisi02
 
   Ο Γιώργος Μεσολογγίτης γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1983 στο Μαρούσι και η παιδική του ηλικία μοιράστηκε σε Πειραιά και Σαλαμίνα. Είναι ο ιδιοκτήτης του schoolofrock.gr, ενώ ο τρόμος και φαντασία είναι η μεγάλες του αγάπες. Η ενασχόληση του με το γράψιμο έχει αφετηρία το 2006 και η πρώτη επιβράβευση ήρθε με ένα δημοσιογραφικό κείμενο για το διαγωνισμό στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ (2012). Το 2014 το διήγημά του «Τα Κελιά», αξιολογήθηκε ως 3ο στην κατηγορία «Νουβελέτα Τρόμου» στο διαγωνισμό των Εκδόσεων, Συμπαντικές Διαδρομές. Το Σεπτέμβριο του 2015 εκδόθηκε από τη Rising Star η πρώτη του νουβέλα τρόμου, «Η Εκδίκηση» του Ιάσονα Λεμονιάτη. Η δεύτερη αλλά ισάξια αγάπη του είναι η μουσική. Στις 20 Δεκεμβρίου του 2014 κατάφερε να κυκλοφορήσει ψηφιακά, από την εταιρία RSP The Label, το single Love's Apparition. Μια rock ballad, βασισμένη σε μια ανέκδοτη νουβέλα Dark Fantasy που υπάρχει μόνο σε draft αυτή τη στιγμή.
 
Joomla Social by OrdaSoft!