Βιβλία

Η Διαδρομή

 
Η Διαδρομή
Του Γιώργου Παπακωνσταντή
Εκδόσεις Λιβάνη

   Ο Άγγελος, ένας άνδρας σχετικά επιτυχημένος, όταν μαθαίνει ότι είναι σοβαρά άρρωστος και οι γιατροί του δίνουν τέσσερις με πέντε μήνες ζωής, αντί να προσπαθήσει να θεραπευτεί, φεύγει για ένα μοναχικό ταξίδι στην Ευρώπη, αλλά στην πραγματικότητα ξεκινά ένα ταξίδι μέσα του, στο παρελθόν και στις σκέψεις του, κάτω από την πίεση ότι η ζωή του τελειώνει.
 
idiadromi
   Στο ταξίδι αυτό επανέρχονται και «συγκρούονται» ξανά οι δυο μεγάλες αγάπες της ζωής του, επαναφέροντας τα βασικά διλήμματα ανάμεσα στα πρέπει και στα θέλω.

   «Η Διαδρομή» είναι μια περιπλάνηση ανάμεσα στους απολογισμούς της ζωής και στην καταλυτική επίδραση του έρωτα μπροστά στον χρόνο που τελειώνει. Μια αναδρομή σε σκέψεις, σχέσεις και συναισθήματα ενός ανθρώπου που προσπαθεί να δημιουργήσει καινούρια θέληση για ζωή.

   Ένα ταξίδι στο παρελθόν για άντληση δύναμης για το μέλλον. Ένα ταξίδι στην Ελπίδα.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα
   Ο Γιώργος Παπακωνσταντής γεννήθηκε στο Ρέθυμνο, μεγάλωσε στην Αθήνα και κατοικεί στην Κρήτη. Σπούδασε Οικονομικά, Αστυνομικές Επιστήμες και Παιδαγωγικά, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία και στην Ψυχολογία. Διδάσκει Εγκληματολογία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και έχει γράψει αρκετά επιστημονικά βιβλία και μελέτες, καθώς και πολλά άρθρα.
 
papakonstantis
 
«Σαν ένα πέπλο ομίχλης να είχε σκεπάσει το μυαλό του.
Τα πάντα μέσα του ανατρέπονταν, κατέρρεαν. Δεν υπήρχαν πια βεβαιότητες, ούτε προσδοκίες, ούτε καν μέλλον.
Δεν υπήρχε τίποτα.
Έτσι απλά αποφάσισε να φύγει, χωρίς ακριβώς να ξέρει τι του δημιουργούσε αυτή την ανάγκη. Πίστεψε, χωρίς να το συνειδητοποιεί ίσως, ότι έτσι θα μπορούσε να κάνει το πιο επώδυνο ταξίδι, το πιο κουραστικό, το ταξίδι μέσα του. Να συνταξιδέψει με τον εαυτό του. Ένιωσε μια ασίγαστη ανάγκη να μείνει μόνος και ταυτόχρονα να δει καινούρια πράγματα.
Το απόγευμα της επόμενης μέρας ξεκίνησε. Δεν είχε ιδέα για πού, αλλά κυρίως δεν ήξερε γιατί».

Απλά να φύγει.
 
   Ένα συγκινητικό βιβλίο, η ζωή ενός ανθρώπου που μαθαίνει ότι δεν έχει άλλο χρόνο, αναλογίζεται το παρελθόν διότι το μέλλον έχει ημερομηνία λήξεως για τον ίδιο, αναζητά απαντήσεις και ψάχνει να βρει τη δύναμη να παλέψει για να ξανακερδίσει τη ζωή.

   Οι αναμνήσεις, οι αποφάσεις, τα γεγονότα περιστρέφονται στο μυαλό του, το ταξίδι είναι η αιτία να σκεφτεί, να ηρεμήσει να αποφασίσει. Παρατηρεί τον κόσμο με άλλα μάτια και ζυγίσει και αναπροσαρμόζει τις ανάγκες του.

   Τι θα συμβεί; Θα παλέψει; Θα περιμένει το τέλος σε κάποιο απόμερο ή ζωντανό μέρος του πλανήτη; Και η οικογένειά του; Τι ρόλο παίζει; Ποιες οι δικές τους αντιδράσεις; Ποιοι οι φόβοι τους;

   Μια διαδρομή με σημασία ζωής για τον Άγγελο που θα ξεκλειδώσει την ψυχή σας.
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!