= Ή Αυτή Ή Τίποτα
Βιβλία

loogoo

Ή Αυτή Ή Τίποτα

 

386816 182035211921703 1495953804 n

Συγγραφέας : Βίκυ Γεωργοπούλου
Εκδόσεις Πολύτροπον
     
   Ή αυτή ή τίποτα… Μια φράση που έμελλε να καθορίσει τη ζωή του Κωσταντή. Η αλήθεια είναι πως η επίδρασή της ήταν καταλυτική παραπάνω από μια φορά στην πολυτάραχη πορεία της ύπαρξής του.      
 
   Ένα νησί του Αιγαίου ήταν το ορμητήριο του Κωσταντή. Ένα νησί που τον "γέννησε", τον μεγάλωσε, του έδωσε τις πρώτες εικόνες της ζωής. Ένα ορμητήριο…αυτό ήταν το νησί του. Αυτό τον ώθησε να ορμήξει στη ζωή, να την αναζητήσει, να την κυνηγήσει, να πιαστεί από πάνω της με νύχια και με δόντια, να πέσει , να σηκωθεί…ξανά και ξανά.      
 
   "'Η αυτή ή τίποτα", είπε σαν την είδε να περνά από μπροστά του. Τόσο αποφασισμένος ήταν και την παντρεύτηκε. Έζησε όμορφες στιγμές μαζί της και ξάφνου του πέρασε. Δεν άντεχε ούτε στιγμή. Έπρεπε να το τελειώνει αυτό. Δεν του ταίριαζε η υποκρισία του Κωσταντή. Τέτοιος άνθρωπος ήταν, τίμιος, ειλικρινής, αγνός, αληθινός, ντόμπρος. Θα έλεγε την αλήθεια πάντα και ας πλήγωνε κάποιους.      
 
   Έτσι, βρέθηκε στην Αθήνα. Περιπλανήθηκε άσκοπα, πείνασε, όμως δεν έμπλεξε ποτέ. Η τιμιότητα ήταν απαράβατη αρχή του. Και πέτυχε. Μπορεί να πέρασαν χρόνια αλλά οι κόποι του και ο ακέραιος χαρακτήρας του ανταμείφθηκαν με ένα καλό όνομα και μια μεγάλη περιουσία. Τα προβλήματα βέβαια δεν θα τελείωναν ποτέ. ¨Ή αυτή ή τίποτα¨, ξεστόμισε και πάλι όταν αντίκρυσε τη Νόνη και την παντρέυτηκε. Έκανε και δύο παιδιά και ξαφνικά του πέρασε και πάλι. Δεν το σκέφτηκε καθόλου. Ούτε τις συνέπειες. Δεν μπορούσε να καταπατήσει τις αρχές του, δεν μπορούσε να προδώσει τον ίδιο του τον εαυτό. Δεν μπορούσε να υποταχθεί σε όσα επιτάσσουν οι κοινωνικές συμβάσεις αγνοώντας τα συναισθήματα και τις αξίες του. Τις πλήρωσε και με το παραπάνω τις επιλογές του. Όλες, μία προς μία, με την αποξένωση από τους γιους του, τους συγχωριανούς του, όμως παρέμεινε αυτός που ήταν. Μέχρι τέλους.     
 
   Αυτή είναι και η ουσία του βιβλίου της Βίκης Γεωργοπούλου "Ή αυτή ή τίποτα", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πολύτροπον… Η δύναμη των ανθρώπων να παραμένουν πιστοί στις αρχές τους, η δύναμη να μπορούν να λένε με κάθε ειλικρίνεια "δεν θέλω", "φεύγω", "δεν αντέχω"… Η δύναμη του να επιλέγουν να πληγώσουν για να μην υποκριθούν, να μην εξαπατήσουν.   
 
   "Ή αυτή ή τίποτα"… Ένα βιβλίο για όσους δεν φοβούνται, δεν κρύβονται πίσω από προσωπεία και επιλέγουν συνειδητά να δείχνουν αυτό που στ' αλήθεια είναι. 
 
Έλλη Λινάρδου
Joomla Social by OrdaSoft!