= Χάρτινες μνήμες
Βιβλία

loogoo

Χάρτινες μνήμες

 
Χάρτινες μνήμες
του Χρήστου Φλουρή
Eκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ
 
   Λοιπόν, Αύγουστος! Ο μήνας των αδειών μπήκε και αν δεν είσαι ήδη σε ξαπλώστρα θα βρεθείς την επόμενη εβδομάδα, οπότε μην μου στεναχωριέσαι! Και κοίτα να δεις που σου έχω και βιβλιαράκι για παρεούλα να περνά η ώρα ευχάριστα όταν ξεροψήνεσαι. Τώρα αν είσαι από αυτούς τους λίγους που θα μείνουν πίσω... ε, τι να πω... Το βιβλίο είναι ιδανικό και για εσένα, όσο θα περιμένεις κάποιο ΜΜΜ, για να περνά η ώρα ευχάριστα! Βλέπε θετικά βρε, όταν όλοι γυρίσουν θα φύγεις εσύ... (ή τουλάχιστον θα είσαι πιο διαβασμένος!) Λοιπόν άκου προσεκτικά... συγγνώμη, διάβασε είναι το σωστό. Το βιβλίο φέρει τίτλο “Χάρτινες μνήμες” και την υπογραφή του Χρήστου Φλουρή.
 
hartinesmnimes
   Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που θα σε τραβήξει από τις πρώτες σελίδες, μπαίνοντας στην καθημερινότητα και τον κόσμο της ηρωίδας. Και μόλις μπεις στην καθημερινότητά της και σκιαγραφήσεις το χαρακτήρα της, τότε... τότε αρχίζει το γλέντι! Γιατί τελικά θα καταλάβεις πως μόνο φαινομενικά ήρεμη και συνηθισμένη δεν είναι. Μια φωτογραφία από το παρελθόν ταράζει την ηρωίδα μας και με αναδρομικές διηγήσεις μαθαίνουμε το γιατί αλλά και τι έχει σκοπό να κάνει για να λυτρωθεί και να ηρεμήσει. Και μη τρομάζεις με τις αναδρομικές διηγήσεις. Είναι τόσο καλά δοσμένες που δε θα σε κουράσουν καθόλου. Γενικά η γραφή του μυθιστορήματος είναι έντονα συναισθηματική, στρωτή και με αφήγηση σε τρίτο πρόσωπο, με τη μια ανατροπή να διαδέχεται την άλλη. Πράγμα που σημαίνει ότι δε θα βαρεθείς! Θα μάθεις για το νόμο της σιωπής που κυριαρχεί πίσω από τις εφτασφράγιστες, βαριές πόρτες κάποιων ιδρυμάτων, αλλά θα κατανοήσεις ακόμα καλύτερα πως όταν υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί με το παρελθόν, έρχεται η στιγμή στη ζωή μας να βάλουμε τάξη σε αυτό. Να δούμε κατάματα όσα μας τρόμαξαν και όσα μας έκαναν χίλια κομμάτια, να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας, να γίνουμε ακριβοδίκαιοι, έτσι ώστε να μπορέσει να έρθει η λύτρωση. Προσωπικά λίγο περισσότερο δράμα στην όλη ιστορία θα το κατάπινα ευχάριστα μια και το τραβούσε άνετα.

   Εσύ τι ανοιχτό λογαριασμό έχεις αφήσει από το παρελθόν σου;

Καλή ανάγνωση,
Λένα Βασιλείου
 
Ιστορία από το οπισθόφυλλο
Ανοίγοντας το άλμπουμ ήξερε τι θα αντιμετωπίσει.
Όμως δεν σκέφτηκε να το κλείσει…
Εκείνο το άλμπουμ με τις χάρτινες μνήμες θα της θυμίσει ξανά τη σκληρή πλευρά της ζωής, που ένιωσε τόσο νωρίς· τον εγκλεισμό στο ορφανοτροφείο, την εγκατάλειψή της από την ίδια της τη μητέρα, τα παιδικά χρόνια που της τα πήραν με τη βία. Το γλυκό νερό της αθωότητας που γλίστρησε μέσα από τα δάχτυλά της και δεν γυρνάει πίσω. Αλλά, ποτέ δεν είναι αργά...
Η Χαρά θα τολμήσει. Και αυτό είναι το σημαντικότερο στη ζωή. Να τολμήσεις να αλλάξεις το πεπρωμένο σου. Έτσι, η νεαρή γυναίκα θα ριχτεί στο κυνηγητό των φαντασμάτων που τη στοιχειώνουν από το καλά κρυμμένο παρελθόν της, με σκοπό να βρει την εκδίκηση, την αγάπη, το πάθος και εντέλει την απόλαυση της λύτρωσης.
Χάρτινες μνήμες, δεμένες με λαχτάρα για δικαιοσύνη
κι ανάγκη για εξιλέωση, που όρισαν ζωές.
 
flouris
 
Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Ο Χρήστος Γ. Φλουρής γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Τελείωσε το δημοτικό στο χωριό του, τη Θεοδώρα, και το γυμνάσιο και το λύκειο στο Πέραμα Μυλοποτάμου. Σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Ρεθύμνου και στη συνέχεια εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Istituto Universitario Orientale στη Νάπολη της Ιταλίας. Ζει και εργάζεται στη Σπάρτη. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Η ποιητική του συλλογή Ενδόμυχα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χαραμάδα, ενώ από τις εκδόσεις Ανάτυπο το μυθιστόρημά του Marea. Άλλα έργα του είναι τα μυθιστορήματα Ιφιγένειες και Σπίθα καθώς και η ποιητική συλλογή Σχεδόν Αθόρυβα.
 
Joomla Social by OrdaSoft!