= Greek Θέραπι
Βιβλία

loogoo

Greek Θέραπι

 
Greek Θέραπι
της Θάλειας Κουνούνη
Εκδόσεις Λιβάνη

   Μια μισοπαντρεμένη, μια ανύπαντρη εγκυμονούσα, ένας άντρας σε διάσταση, μια ώριμη γεροντοκόρη, μια νεαρή γεροντοκόρη, ένας ερωτομαλθακός κι ένας ομοφυλόφιλος που είναι παντρεμένος με άντρα και που έχουν μαζί ένα παιδί.
 
Δε θα τους παρομοίαζε κανείς και με τα εφτά θαύματα του κόσμου!
Εντάξει! Ούτε όμως και με τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα. Σχεδόν!
Γιατί… κάποιες μικρές αμαρτιούλες οι εθελοντές της εφτάδας τις κάνουν!
Εθελοντές; Α, ναι!

   Εντελώς απρόσμενα και απροετοίμαστα, αυτοί οι εφτά Έλληνες ενώνουν τις… δυνάμεις τους και συμμετέχουν σε ένα ευρωπαϊκό πρότζεκτ. Κι όλα ξεκινούν με έναν γάμο. Πιο συγκεκριμένα, δύο δευτερόλεπτα πριν από το Αμήν! Ένα σημαδιακό γεγονός αναγκάζει την εφτάδα να συναναστραφεί και να εμπλακεί σε μια δακρύβρεχτη περιπέτεια.
 
greektherapy
   Τα μέρη στα οποία οι εθελοντές έχουν τις συναντήσεις τους ποικίλλουν. Μπορεί να είναι το νεκροτομείο Αθηνών, το αεροδρόμιο, ένα δικαστήριο του… Λος Άντζελες, ακόμη και η Καρδίτσα. Α! Πολλές φορές οι εθελοντές καταλήγουν και σε μια αίθουσα που χρησιμοποιείται για συνεδρίες «Group Therapy».

   Το ότι θα κλάψετε μαζί τους είναι σίγουρο. Αν όμως είναι από τρανταχτό γέλιο, μη νιώσετε ενοχές… σε καμία περίπτωση δε θα φταίτε εσείς!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα            
thaliakounouniΗ Θάλεια Κουνούνη-Πολυβίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ζει με το σύζυγό της και τα τέσσερα παιδιά τους στην Κύπρο. Έχει σπουδάσει Ακουολογία στο Λονδίνο και σήμερα διευθύνει εταιρεία που έχει αντικείμενο τον έλεγχο και την ενίσχυση της ακοής.
Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Το Τέλος Ήταν Μόνο η Αρχή, Κράτα με... Η Κιβωτός Σαλπάρει, Όπου και να ’σαι, σ’ Αγαπώ, Τα Χρώματα της Ζωής μου, Ευτυχία Εδώ ή Λίγο πιο Πέρα, Δεν Υπήρξα Ποτέ (Παράλληλη Λογοτεχνία με το βιβλίο της Μαρίας Κωνσταντούρου Χωρίς Εσένα) και Η Παναγιά των Δελφινιών.
 
   Μέσα από τυχαίες, κωμικές και τραγικές, καταστάσεις εφτά αταίριαστοι, φαινομενικά, μεταξύ τους Έλληνες έρχονται κοντά μέσα από μια αναζήτηση που καταλήγει σε κυνήγι θησαυρού και δένονται μεταξύ τους. Τέσσερις από αυτούς παλιοί φίλοι που συναντιούνται ξανά μετά από πολλά χρόνια. Τα μυστικά που τους χώρισαν, έρωτες και προδοσίες έρχονται σιγά σιγά στην επιφάνεια.

   Μέσα στους ήρωες θα βρείτε σίγουρα κάποιον που ξέρετε, γείτονα ή γνωστό, φίλο ή συγγενή ή ακόμα και τον ίδιο σας τον εαυτό και σίγουρα με κάποιον θα δεθείτε παραπάνω.

   Λίγο αστυνομικό, λίγο πολιτικό αλλά απίστευτα χιουμοριστικό, το τελευταίο βιβλίο της Θάλειας Κουνούνη είναι ένας ύμνος στη φιλία. Η γρήγορη πλοκή, οι ξεκαρδιστικές ατάκες και οι ανατροπές κάνουν το βιβλίο αυτό ένα ευχάριστο διάλειμμα στην καθημερινότητα.
 
Έφη Τσιμπούκη
 
Joomla Social by OrdaSoft!