= Γοτθικές Ιστορίες
Βιβλία

loogoo

Γοτθικές Ιστορίες

 
από Βικτοριανές Συγγραφείς
Εκδόσεις Ars Nocturna
 
   Το παρελθόν που στοιχειώνει, ο έρωτας που ξεπερνάει το θάνατο, βασανισμένες οπτασίες και ένοχα μυστικά, οι νεκροί που αφυπνίζουν τους ζωντανούς, ήρωες που πέφτουν θύματα του σκοτεινού εαυτού τους, η έλξη για το υπερφυσικό και το παράδοξο, η κατάρα της τέχνης, εμμονές και απαγορευμένες επιθυμίες… όλα μέρος είτε της φαντασίας, είτε της πραγματικότητας της συγγραφέως και γυναίκας της βικτοριανής εποχής...
 
gothikesistories   Με ονειρική απόκοσμη ατμόσφαιρα και υποβλητικό πνεύμα, άλλοτε με τη νοσηρότητα ενός υπόγειου τρόμου και άλλοτε με ξεχωριστή ευαισθησία για τις κρυφές πτυχές του ανθρώπινου ψυχισμού, με διάχυτη μελαγχολία αλλά και πινελιές φρίκης κι εκκεντρικότητας από διάσημες συγγραφείς, όπως η Ήντιθ Ουόρτον, η Σάρλοτ Μπροντέ και η Ελίζαμπεθ Γκάσκελ και φημισμένες προσωπικότητες του 19ου αιώνα, όπως η Σάρλοτ Πέρκινς Γκίλμαν και η Βέρνον Λη, μας έρχονται δεκαοκτώ κλασικές ιστορίες μυστηρίου και υπερφυσικού που ξετυλίγουν τα γοητευτικά μα και ζοφερά μονοπάτια του βικτοριανού κόσμου...

   Οι ιστορίες, παρόλο που είναι διαφορετικές, έχουν πολλά σημεία αναφοράς ως προς το μυστήριο που εκπέμπουν, την επικοινωνία μεταξύ ζωντανών και νεκρών, τα "περίεργα" όρια ανάμεσα στο θύμα και στο θύτη, στον πάνω και στον κάτω κόσμο, την μυρωδιά της φρίκης, του θανάτου και της μοναξιάς.

   Δεκαοκτώ ιστορίες που γράφτηκαν την περίοδο 1833-1902 από γυναίκες συγγραφείς. Μία περίοδος που έδωσε πολλά στον κόσμο, όσον αναφορά τις τέχνες και την πολιτική και μας επηρεάζει σε πολλά ακόμα και τώρα.

   Οι λάτρεις της γοτθικής εποχής και κουλτούρας θα το βρουν σαγηνευτικό, με πινελιές άλλοτε ρομαντισμού και άλλοτε καθαρόαιμου θρίλερ. Δείχνει τα πρώτα βήματα προς το φεμινισμό, σου δίνει την ευκαιρία με το εισαγωγικό σημείωμα να μάθεις περισσότερα για εκείνη την τόσο συναρπαστική και καθοριστική εποχή. Είναι ένα σημαντικό κλασσικό βιβλίο λογοτεχνίας που θα συναρπάσει και τον πιο  δύσκολο αναγνώστη.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!