= Για να μην πληγωθώ
Βιβλία

loogoo

Για να μην πληγωθώ

 
Για να μην πληγωθώ
Mia Sheridan
Μετάφραση: Νέλλα Γιατράκου
Εκδόσεις Elxis

   Ο Γκάμπριελ Ντάλτον, ένας νέος άνδρας που σφύζει από ζωή, κρύβει μέσα του ένα φοβισμένο παιδί. Σε μικρή ηλικία απήχθη από την οικογένειά του και έζησε για αρκετά χρόνια μέσα σε μια αρρωστημένη (και λίγα λέω) κατάσταση. Κατάφερε να δραπετεύσει και στα χρόνια που πέρασαν έγινε ένας εξαιρετικός γλύπτης. Όμως ο φόβος αλλά και όλο αυτό που βίωσε σε μικρή ηλικία, τον κάνουν απόμακρο και αρνητικό προς την οικειότητα των γύρω του και ειδικότερα των γυναικών.

   Τα βήματά του το φέρνουν μπροστά από ένα στριπτιζάδικο. Βλέποντας την Κρίσταλ στη μπάρα σκέφτεται ότι ίσως ένα τέτοιο κορίτσι να μπορεί να τον βοηθήσει να αποβάλλει τους φόβους του και να μπορέσει να ζήσει μια κανονική ζωή. Αφού εκείνη τελειώνει το πρόγραμμά της, ο Γκάμπριελ ζητά να της μιλήσει και της κάνει την πρόταση.
 
gianaminpligotho
   Η Κρίσταλ είναι ένα κορίτσι που έχει ζήσει άσχημα στα χέρια του πατέρα της. Έχει κακοποιηθεί και η ίδια σε μικρή ηλικία και πάντα κοιτά τους άνδρες με καχυποψία. Κάνει τη δουλειά αυτή ως αυτοτιμωρία, καθώς θεωρεί τον εαυτό της υπαίτιο των καταστάσεων που έζησε, αλλά και ότι σαν άνθρωπος δεν αξίζει τίποτα. Όταν ο Γκάμπριελ της ζητά να το βοηθήσει, η πρώτη σκέψη είναι ότι θα εξασφαλίσει επιπλέον χρήματα και δέχεται. Όταν όμως βλέπει πως ο Γκάμπριελ είναι ένας ευαίσθητος και συνεσταλμένος άνθρωπος που θέλει να εξορκίσει το κακό που πέρασε ώστε να μπορεί να έχει μια φυσιολογική σχέση, κάτι μέσα της τον βγάζει από τον κοινό παρονομαστή των ανδρών και τον απωθεί, καθώς φοβάται πως τα έντονα συναισθήματα που ήδη νοιώθει μόνο πόνο μπορούν να φέρουν.

   Μετά από ένα άσχημο συμβάν, όπου η Κρίσταλ γρονθοκοπείται άσχημα από τρεις άνδρες, ο Γκάμπριελ τη βοηθά να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Ζώντας μαζί για αρκετό διάστημα, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν βαθιά ο ένας τον άλλο και ο έρωτας είναι αναπόφευκτος και έτοιμος να τους ταρακουνήσει. Τι θα συμβεί; Θα βρουν τη λύτρωση ή θα τραπούν σε φυγή;
 
sheridanmia20
   Μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα βρείτε ανθρώπους που κουβαλούν ο καθένας το δικό του φορτίο, θα αισθανθείτε αρκετές φορές την ανάγκη να τους αγκαλιάσετε, να τους προστατέψετε αλλά και να θυμώσετε μαζί τους, όταν οι αποφάσεις που παίρνουν είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα τους φέρουν δυστυχία.

   Είναι άνθρωποι με αδυναμίες και λάθη που όλοι κάνουμε, αλλά η δύναμη που κρύβουν μέσα τους είναι ικανή να δυναμώσει και εμάς και να μας κάνει να δούμε τα δικά μας προβλήματα με άλλο μάτι. Η Mia Sheridan έχει φτιάξει τόσο γήινους χαρακτήρες, με τόσες ευαισθησίες, που το διάβασμα αυτού του μυθιστορήματος γίνεται ζωντανό σε εικόνες και συναισθήματα, ενώ δίνει τις πραγματικές διαστάσεις της κοινωνίας αλλά και των ανθρώπων που την περιβάλλουν. Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο που θα το αγαπήσετε όπως εγώ.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Mia Sheridan είναι best seller συγγραφέας των New York Times, USA Today και Wall Street Journal. Το πάθος της είναι να δημιουργεί μοναδικές ιστορίες αγάπης για ανθρώπους που είναι γραφτό να είναι μαζί. Η Mia ζει στο Οχάιο μαζί με τον άντρα της. Έχουν τέσσερα παιδιά εδώ στη γη και ένα στον ουρανό. Aπό τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα βιβλία: «Η φωνή του Τοξότη», «Η ορμή του Ταύρου», «Η καρδιά του Υδροχόου», «Για να μην πληγωθώ».
 
Joomla Social by OrdaSoft!