= Φρανκεστάιν Rec
Βιβλία

loogoo

Φρανκεστάιν Rec

 
Φρανκεστάιν Rec
του Κώστα Ζάπα
Εκδόσεις Καστανιώτη

   Σε μια πόλη φτάνει ένας θίασος που ανεβάζει στη σκηνή το Φρανκενστάιν, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Μαίρης Σέλλεϋ. Μια νεαρή δημοσιογράφος που ερευνά το μύθο, πιστεύει πως δεν πρόκειται για ένα παραμύθι, αλλά για την αληθινή ιστορία μιας παρέας αλχημιστών, με ιδρυτή το νεαρό γιατρό Βίκτωρ Φρανκενστάιν, που το 1817 κατάφεραν να νικήσουν το θάνατο και να επανέλθουν στη ζωή από τον κόσμο των νεκρών. Παίρνοντας συνεντεύξεις από το θίασο, έρχεται αντιμέτωπη με τους σκοτεινούς ήρωες του μυθιστορήματος, που εμφανίζονται στην πόλη πιο ζωντανοί από ποτέ. Η έρευνα την οδηγεί σε έναν κόσμο τεράτων και τελικά στην αποκάλυψη του μυστικού μιας αιώνιας αγάπης, που κατάφερε να μείνει ζωντανή ακόμα και μετά το θάνατο. Αλλά τι είναι αληθινό και τι υπάρχει μόνο στη φαντασία της; Ποιοι είναι αυτοί οι «ηθοποιοί»; Και γιατί ήρθαν στην πόλη της; Και ποια είναι επιτέλους η νεαρή δημοσιογράφος;
 
frankestainrec
Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Ο Κώστας Ζάπας είναι σκηνοθέτης του κινηματογράφου και συγγραφέας. Η ταινία του «Μικρές ελευθερίες» χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία παραγωγής του Λαρς φον Τρίερ “Zentropa”. Tο ευρωπαϊκό κινηματογραφικό περιοδικό Cineuropa το χαρακτήρισε ως έναν «από τους σημαντικότερους σύγχρονους διεθνείς σκηνοθέτες του σινεμά του δημιουργού», η έγκριτη βρετανική εφημερίδα The Guardian ως έναν «από τους πρωταγωνιστές της ανερχόμενης ελληνικής νέας κινηματογραφικής γενιάς» και η γαλλική L’Humanité ως την «ελληνική εξαίρεση», ενώ η εφημερίδα της Αργεντινής Página/12 έγραψε ότι η τελευταία του ταινία αποτελεί «την πιο εκρηκτική φλέβα του λαμπρού Νέου Κύματος του ελληνικού κινηματογράφου». Οι ταινίες του Κώστα Ζάπα έχουν προβληθεί σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, έχουν διανεμηθεί στο εξωτερικό και διδάσκονται σε πανεπιστημιακές κινηματογραφικές σχολές όλου του κόσμου. Το πρώτο του μυθιστόρημα, με τίτλο «Μπλε καρδιά», εκδόθηκε από τις εκδόσεις Κέδρος.

   Αν σας αρέσει ο μύθος του Φρανκεστάιν θα εντυπωσιαστείτε από το νέο βιβλίο του συγγραφέα Κώστα Ζάπα. Μια άλλη εκδοχή, ίσως μια πιο φιλοσοφική προσέγγιση του θέματος μέσα από μια ιστορία με δυνατές συγκινήσεις και απρόβλεπτο τέλος. Σε καθηλώνει από την πρώτη σελίδα, είναι γραμμένο τόσο ζωντανά που σε συνεπαίρνει. Οι χαραχτήρες, άλλοτε τόσο οικείοι και άλλοτε απόμακροι και σκοτεινοί, δίνουν μια αίσθηση μυστηρίου. Πού ξεκινά ο μύθος, πού εναρμονίζεται με το σήμερα, πόσο αληθινά είναι όλα αυτά; Ο κάθε αναγνώστης θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και θα χαθεί στον κόσμο των τεράτων σε ένα εκπληκτικό βιβλίο, που παρακαλάω να δω και στη μεγάλη οθόνη, πλασμένο μέσα από τα μάτια του συγγραφέα του.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!