= Φωτιά και Πάγος
Βιβλία

loogoo

Φωτιά και Πάγος

 
Φωτιά και Πάγος
της Johanna Lindsey
Εκδόσεις Elxis
 
   Η αρχόντισσα Μπρένα, μαθημένη να μάχεται σαν άνδρας, μαθαίνει τη γλώσσα και τα έθιμα των Βίκινγκς, αφού ο πατέρας της σε μια προσπάθεια να έχει συμμάχους και από τη μεριά των Νορβηγών έχει δώσει τη συγκατάθεση του να γίνει ο γάμος ανάμεσα στην κόρη του και το γιο του Άνσελμ Χάαρντραντ, Γκάριν. Ο πατέρας της όμως πεθαίνει και η Μπρένα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη φατρία Χάαρντραντ. Ο γάμος ήταν ψέμα, καθώς ο Άνσελμ ήθελε να πάρει εκδίκηση για τη φυλάκιση του γιου του πολλά χρόνια πριν. Η Μπρένα αντιστέκεται σθεναρά αλλά δεν είναι ικανή να κρατήσει το μένος των άγριων Νορβηγών. Πιάνεται αιχμάλωτη από τον Άνσελμ και δίδεται στο γιο του Γκάριν ως σκλάβα. Ο Γκάριν, προδομένος από την πρώτη του αγάπη, χαρακτηρίζεται από μια απίστευτη βαναυσότητα και το ελεύθερο πνεύμα της Μπρένα δεν κάνει τα πράγματα εύκολα. Όχι πως δεν της αρέσει ο Νορβηγός, αλλά σκλάβα; Χωρίς την ελευθερία της; Γεμάτη μίσος για τον άνθρωπο που κατέσφαξε τους πάντες στο χωριό και πήρε σκλάβους τους συμπολίτες της, αλαζονικά ίσως πολλές φορές, απαιτεί πράγματα που καμία σκλάβα δεν θα τολμούσε να ζητήσει. Αντιλαμβάνεται καλά τη γλώσσα των Βίκινγκς, χωρίς αυτοί να το αντιληφθούν και τούτο τη βοηθά να καταστρώσει εύκολα τα σχέδιά της. Όμως η τύχη δεν είναι με το μέρος της και η δραπέτευσή της δεν στέφεται με επιτυχία.
 
fotiakaipagos
   Ένα εκπληκτικό βιβλίο από κάθε άποψη, πολύ ωραίο στήσιμο, όμορφοι διάλογοι… Δεν είναι απλά μια ιστορία αγάπης, διαθέτει πολλά στοιχεία ιστορικής μεταφοράς, καλύπτει εξολοκλήρου το χαρακτήρα των Βίκινγκς. Πλάθει πάθη, ίντριγκα, έχει μάχες, βια, δύναμη.

   Λάτρεψα το πάθος της Μπρένα για την ελευθερία, την αποφασιστικότητά της να μην κάμψει κανείς αυτά που πιστεύει.

   Μου άρεσε ο άγριος αλλά συνάμα μαλακός χαρακτήρας του Γκάρικ. Οι συγκρούσεις τους βγάζουν και ένα έντονο κωμικό - ρομαντικό στοιχείο. Τα λεκτικά πειράγματα μεταξύ τους είναι το αλατοπίπερο το βιβλίου.

   Το βιβλίο είναι γεμάτο ζωντανές εικόνες τοπίων, του απέραντου χειμώνα… Λατρεύεις εύκολα αυτούς τους σκληροτράχηλους, άξεστους Νορβηγούς. Σε πικάρει η αγριότητα από τη μια αλλά είναι άξιος θαυμασμού ο παιδικός τρόπος σκέψης τους.

   Το απόλαυσα και αναμένω το επόμενο της σειράς Φλογεροί Βίκινγκς!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
johannalindseyΗ Johanna Lindsey καθιερώθηκε ως μία από τις πιο δημοφιλείς συγγραφείς στο ρομαντικό ιστορικό μυθιστόρημα, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Έχει γράψει 47 βιβλία, που έγιναν best sellers, πολλά από τα οποία έφτασαν στην πρώτη θέση στη λίστα των ευπώλητων των New York Times. Ζει στο Μέιν με την οικογένειά της. Η θεματολογία των βιβλίων της καλύπτει διάφορες ιστορικές περιόδους. Έχει γράψει βιβλία για τον Μεσαίωνα, την αμερικανική Άγρια Δύση και το δημοφιλές βασίλειο Αγγλίας-Σκοτίας. Επίσης, έχει γράψει ρομαντικά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας. Στα πιο δημοφιλή βιβλία της εξιστορεί τις περιπέτειες των αριστοκρατικών οικογενειών Μάλορι και Άντερσον. Από τις Εκδόσεις Elxis κυκλοφορούν τα βιβλία της: Όταν το πάθος κυριαρχεί, Αιχμάλωτη του πόθου μου, Ο κουρσάρος της καρδιάς μου, Αγαπάς μόνο μια φορά, Τυφλή αφοσίωση, Η μαγεία της αγάπης, Πες πως μ’ αγαπάς, Σκλάβοι του έρωτα, Η καρδιά του πειρατή, Βελούδινη αποπλάνηση και Το κρυφό ημερολόγιο.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!