= Έτσι είναι η ζωή
Βιβλία

loogoo

Έτσι είναι η ζωή

 
Έτσι είναι η ζωή
της Μαρίνας Πετροπούλου
Εκδόσεις Λιβάνη
 
   Την Κατερίνα δεν τη χάιδεψε η ζωή. Από τα θρανία την πήρε ο έρωτας του Σπύρου και την ταξίδεψε από το χρυσό του ουρανού στο γκρίζο του σύννεφου και από το σκούρο της αμφιβολίας στο κόκκινο των ορίων της.

petropoulou   Με ένα μοναδικό στόχο στο νου νόμισε πως ήξερε να ακροβατεί στο σκοινί της αντοχής της και προσπάθησε να περάσει απέναντι με μοναδικό στήριγμα την αγάπη του Ντίνου. Τι σημασία όμως έχει το απέναντι όταν φυσάει ανάποδα και το σκοινί της λογικής κινδυνεύει να κοπεί;

   Την απάντηση την έδωσε η ζωή, γιατί έτσι είναι αυτή κι ό,τι θέλει κάνει. Έκλαψε πολύ, λυτρώθηκε, ελευθερώθηκε και μίλησε στη φίλη, όχι στη μάνα.
– Αχ, Κατερίνα μου, έτσι είναι η ζωή!
– Όλο αυτό λες.
– Η ζωή, κόρη μου, έχει μπροστά και πίσω. Αν πηγαίνεις δυο βήματα μπροστά κι ένα πίσω, είσαι νικητής. Με το αντίθετο, είσαι χαμένος. Στο χέρι σου είναι.
– Τι θέλεις να πεις;
– Πως ο έρωτας και ο γάμος είναι αγώνας, ένας αγώνας που μόνο μια δυνατή γυναίκα μπορεί συνέχεια να δίνει.

   Λένε πως οι έρωτες τελειώνουν, οι γάμοι φθείρονται και οι ανθρώπινες σχέσεις αλλάζουν πρόσωπα. Η φυσική φθορά αλλοιώνει σώματα, μυαλά, συνήθειες που κάποτε φάνταζαν άφθαρτες, δογματικές και ορκισμένες στο "Για πάντα".

etsieinaiizwi   Ένα βιβλίο από την Πετροπούλου με ανατρεπτικό τέλος και συνεχή κίνηση γεγονότων. Ο ψυχισμός και τα αλλεπάλληλα χτυπήματα λυγίζουν και τον πιο δυνατό άνθρωπο. Τα γεγονότα αλλάζουν συνεχώς την έκβαση του βιβλίου. Μια δυναμική γυναίκα παλεύει προσπαθώντας να βρει την εσωτερική γαλήνη, την αγάπη, την ολοκλήρωση που δεν έρχεται ποτέ.

   Δυνατές σχέσεις, φιλίες που κρατιούνται από μια κλωστή, μια θάλασσα ψέματα που κάθε της τρικυμία είναι και μια μαχαιριά. Όλα διαγράφουν μια πορεία που είναι τόσο, μα τόσο αληθινή, που σε τρομάζει αλλά την κατανοείς. Γιατί έτσι είναι πολλές φορές η ζωή, παρ' όλες τις αλλαγές και τις προσπάθειές μας, αυτή παραμένει ένας ψυχρός εκτελεστής.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!