= Εσωκεντρισμός
Βιβλία

loogoo

Εσωκεντρισμός

 
Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου
Εσωκεντρισμός
Πώς να ζεις αναπολογητικά σε έναν κόσμο γεμάτο ενοχές
Εκδόσεις Πεδίο

   Ενδεκάμισι ώρες μέχρι το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες. Πώς περνάει τώρα όλο αυτό; Τρεις ταινίες θα δούμε, αλλά πάλι… ούτε εξάωρο δεν κλείνουμε. Και μετά; Μήπως να πιάσω κουβέντα με τη διπλανή μου; Ναι, αλλά δεν μοιάζει με τη Τζένιφερ Λώρενς. Άσε που… Όχι, αγαπητέ μου παραδιπλανέ, απαγορεύεται να περάσετε φαγητό από το ιμιγρέσιο. Θα πρέπει να φάτε τις πίκλες σας εδώ. Τώρα εγώ γιατί νιώθω άσχημα;

   Ούτε που με νοιάζει πόσες ώρες έχουμε μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας. Ναι, δεσποινίς, θα προτιμήσω το λευκό κρασί, θα ήθελα μάλιστα και λίγο τυρί, για συνοδεία. Συγγνώμη, το “The Firm” βάλατε για πρώτη ταινία; Τέλεια! Να τολμήσω να σκεφθώ πολύ έντονα ότι η δεύτερη θα είναι το “Notting Hill”; Πώς είπατε, εσείς στο μεσαίο κάθισμα; Ναι, ναι, πάω να δω Queensryche LiVE, στο σπίτι τους. Έχω θέσεις μπροστά και κέντρο και πάσο Meet & Greet για μετά. Τώρα… τώρα, γιατί εγώ νιώθω καταπληκτικά;

   Η κυρία Νάνσυ Μαλλέρου είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου, έχει διδάξει στο Πάντειο μια ντουζίνα χρονιές, είναι πολυταξιδεμένη, πολυπράγμων, είναι εντυπωσιακή, με τέλειο χαμόγελο και ο εγκέφαλός της μάλλον χρησιμοποιεί πάνω από το «επιτρεπόμενο» ποσοστό για άνθρωπο. Έχει διοργανώσει σεμινάρια, έχει μάθει να αφουγκράζεται και όχι απλά να ακούει, έχει αναζητήσει τα εσώτερα και με αυτό το βιβλίο μας εισαγάγει στον εσωκεντρισμό. Στο να επικεντρωθούμε σε αυτό που πραγματικά είμαστε. Στον εαυτό μας. Προσέξτε, επ’ ουδενί δεν αναφερόμαστε σε περιπτώσεις ναρκισσισμού ή διαφόρων συνδρόμων μεγαλείου και αυταπάτης. Η διδάκτωρ μιλά για τον άνθρωπο που περιμένει να εξερευνήσει το δικό του διάστημα, του δικό του σύμπαν και να φωτίσει το δικό του σκοτάδι. Να βρει την ψυχή του, να της δώσει το spotlight και να εντρυφήσει στη μεγάλη εικόνα. Αυτό είναι εσωκεντρισμός.
 
esokentrismos

   Με πολλά παραδείγματα, ιστορίες και ερωτηματολόγια, με λέξεις και φράσεις που οδηγούν με ασφάλεια, η κυρία Μαλλέρου μας δείχνει τον δρόμο για τον εσωκεντρισμό. Και μέσα από κείνον, τον δρόμο για μία ζωή χωρίς ενοχές. Ανακαλύπτουμε, είμαστε ευτυχείς που το πράττουμε αυτό και προχωράμε παρακάτω. Γιατί θα πρέπει να απολογηθούμε που πέσαμε πάνω στον Daniel Catullo, κουβεντιάσαμε παρέα και βγάλαμε και μια φωτογραφία μαζί; Γιατί θα πρέπει να σκεφθούμε αν θα πρέπει να δημοσιεύσουμε την επιτυχία μας στον τάδε ή δείνα τομέα; Δεν είναι κακό. Δεν θα γράψουμε ότι ανακαλύψαμε το φεγγάρι. Ο τρόπος που περνάει τις θεματικές της η κυρία Μαλλέρου είναι μοναδικός. Είναι ειλικρινής η γραφή, γιατί απλούστατα εκφράζει ειλικρινείς απόψεις.

   Και το πιο ωραίο απ’ όλα; Όλη αυτή η αναζήτηση, όλη αυτή η εκπεφρασμένη άποψη για τον εαυτό μας, στηρίζεται στην αγάπη. Η αγάπη είναι το κέντρο μας, είναι ο ήλιος του εσωτερικού γαλαξία μας, είναι η αρχή και το ήμισυ το παντός και κάτι περισσότερο. Βρίσκοντας την αγάπη στον προσωπικό μας χάρτη – και δεν αναφέρομαι στη σχέση, αλλά στο γενικότερο και ειδικότερο νόημα – βρίσκεις το στίγμα σου σε αυτή τη ζωή. Και το κάνεις σημαία σου. Σκοπό σου και στόχο σου. Τα πράγματα είναι απλά. Αγοράζετε το βιβλίο, προσπαθείτε να είστε όσο πιο ειλικρινείς γίνεται και στη συνέχεια μου στέλνετε μηνύματα, αφού σαν τρελοί θα θέλετε να έλθετε σε επικοινωνία με τη δημιουργό. Εδώ είμαστε εμείς, θα περιμένουμε. Αφού εκείνα τα μηνύματα θα είναι γεμάτα απορίες και αγάπη…

Κώστας Κούλης

Buy the book HERE!

Η Dr Νάνσυ Μαλλέρου δραστηριοποιείται στον χώρο της ψυχικής και της σωµατικής ευεξίας, είναι CEO της Nama Group, συγγραφέας του best seller Καλύτερα Γίνεται, από τις κορυφαίες coaches και περιζήτητη οµιλήτρια. Μέσα από τη δραστηριότητά της, τα τελευταία 20 χρόνια, έχει επηρεάσει θετικά τη ζωή εκατοµµυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσµο. Η εκποµπή της «Καλύτερα Γίνεται» στο YouTube έχει ξεπεράσει τις 8.000.000 θεάσεις (views) και έχει φανατικούς θεατές. To 2020, σε απάντησή της προς το στρες, την αβεβαιότητα, τη µοναξιά και την κοινωνική αποµόνωση που επέφερε ο COVID-19, ίδρυσε τη Φυλή των Νάµα σε µια προσπάθεια να συσπειρώσει την ελληνική κοινωνία. Το 2021, από κοινού µε τη Μαλού Λαρσινού, ίδρυσε το Nama Tribe, την πρώτη ελληνική συνδροµητική πλατφόρµα Coaching & Wellbeing, µε παρουσία σε 19 χώρες του κόσµου, που τιµήθηκε µε το βραβείο «Wellbeing Expert of the Year».
Η ∆ρ Μαλλέρου έχει πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας, master στη ∆ιοίκηση Επιχειρήσεων και διδακτορικό στις Στρατηγικές Ανταγωνισµού. Έχει διδάξει Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήµιο για 12 χρόνια.
Έχει 15 χρόνια εµπειρίας σε πολυεθνικές εταιρείες ποικίλων τοµέων στην Ευρώπη, ενώ είναι συγγραφέας των βιβλίων Καλύτερα Γίνεται και Ανταγωνιστές συνεργαστείτε.
To 2020, στο Κάιρο, βραβεύτηκε από το Women Economic Forum µε το διεθνές βραβείο «Iconic Women Creating a Better World for All» (Μάρτιος 2020, Κάιρο).
Τέλος, έχει την πατρότητα των όρων «εσωκεντρισµός» και «εσω- κεντρικός», που αποτελούν τη βάση της προσέγγισής της. Το 2019 παρουσίασε για πρώτη φορά αυτές τις έννοιες σε οµιλία της στο TEDx.
 
Joomla Social by OrdaSoft!