Βιβλία

Επόπτης

 Epoptis - Miltos Paschalidis

Επόπτης
Συγγραφέας :Μιλτιάδης  Πασχαλίδης
Εκδόσεις : Λιβάνη
 
   Το δεύτερο βιβλίο του τραγουδοποιού  Μιλτιάδη Πασχαλίδη.

   Ποιος μπορεί να είναι ο Επόπτης στη ζωή του Μπιλ, στη δική μας;

   Γιατί εμφανίζεται και ποιός ο λόγος;

   Τι περιμένει να καταφέρει;

   Μήπως είναι η κινητήρια δύναμη του μυαλού μας να αντιμετωπίσει ότι μας απασχολεί και μας φοβίζει; Μήπως είναι η συνείδηση μας; Μήπως η ανάγκη να ξεπεράσουμε όσους φόβους έχουμε και να συνεχίσουμε πιο σωστά την ζωή μας;

   Στο όνομα του Επόπτη ο Μπιλ βρίσκει τον εφιάλτη του, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει καταστάσεις και φοβίες καλά κρυμμένες.

   Από το φόβο του οδοντιάτρου μέχρι τον φόβο της μοναξιάς. Από τον φόβο της αποτυχίας μέχρι τον φόβο να πάρει στα χέρια την μέχρι τότε άσκοπη ζωή του.

   Τον φόβο του αύριο, τον φόβο για τις μέλισσες, τον φόβο της απόρριψης ...

   Όλοι αυτοί οι φόβοι βγαίνουν στην επιφάνεια με τον ερχομό του Επόπτη.

   Έχει έρθει η ώρα να αντιμετωπίσει όλα όσα δεν έχει μέχρι τότε και όλα όσα είχε αντιμετωπίσει παλιότερα, αρκετά χωρίς επιτυχία.

   Έχει έρθει η ώρα να τα ξεπεράσει και να προχωρήσει. Δυσκολεύεται, αρνείται να παραδεχτεί την εμφάνιση του Επόπτη, του ιδίου του του εαυτού που του θυμίζει καταστάσεις και φόβους, που τον χλευάζει, τον κριτικάρει, τον ειρωνεύεται.

   Ο Μπιλ, 27 ετών από την Αθήνα, αιώνιος φοιτητής της Φιλοσοφικής του Ρεθύμνου το 1990.

   Το μόνο που ήθελε ήταν να ξεφύγει από την μητέρα του, απεχθανόταν την χημεία και κατέληξε στο Ρέθυμνο.

   Έχει παρατήσει τα μαθήματα, δουλεύει σε ένα υπόγειο μπαρ που συχνάζουν φοιτητές,  τα έχει φτιάξει με μια πρωτοετή, μένει σε μια σοφίτα. Η ζωή του κυλά άσκοπα μέχρι την εμφάνιση του Επόπτη, όνομα που του έδωσε ο στενός φίλος του Μπιλ. Ήρθε ο καιρός της ενηλικίωσης.

   Το βιβλίο με καθήλωσε από τις πρώτες σελίδες. Απλά γραμμένο με κυνισμό και χιούμορ αναδεικνύει κάτι από τον καθένα μας μέσα από τις σελίδες του.

   Βρισκόμαστε να συμπάσχουμε με τον Μπιλ, η οργή, το κλάμα, το γέλιο, η συνειδητοποίηση της κατάστασης, η αποφυγή της ενηλικίωσης, οι φόβοι,  μας στοιχειώνουν όπως και στον ήρωα του βιβλίου.

   Ο Πασχαλίδης έντεχνα πιάνει ένα πολύ δύσκολο για όλους μας κομμάτι και δημιουργεί μια ιστορία που ψάχνει απαντήσεις.
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
Joomla Social by OrdaSoft!