Βιβλία

Ένας αφηρημένος άντρας

 
Ένας αφηρημένος άντρας
Συγγραφέας: Μάρω Βαμβουνάκη
Εκδόσεις Ψυχογιός

   «Όχι άλλο» είπε ένα πρωί η Μίρκα, η ηρωίδα μας και δραπέτευσε από ένα πνιγηρό οικογενειακό περιβάλλον. Οι καβγάδες στο σπίτι ήταν μόνιμοι και δεν μιλάμε για απλές αψιμαχίες. Μιλάμε για «μάχες» που μια έφηβη βίωνε όντας συνεχώς στη μέση αυτού του κυκεώνα. Οι γονείς της ζούσαν τα δικά τους προσωπικά «δράματα» χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες των πράξεών τους και πώς αισθάνεται το παιδί τους για όλο αυτό. Φεύγει και με μοναδικό βοηθό το φίλο της από το σχολείο Πάρνωνα, ξεκινά τα πρώτα βήματα της δικής της ζωής. Οι γονείς της κάνουν τα πάντα για να τη βρουν ή έτσι δείχνουν. Η ίδια δεν πιστεύει πως πραγματικά νοιάζονται για αυτήν. Είναι άλλο ένα τέχνασμα.
 
afirimenos1944
   Παίρνει τη ζωή της στα χέρια της, ξεκινά να δουλεύει και σιγά σιγά ξεπερνά όλα τα άσχημα που έχει ζήσει… και ερωτεύεται για πρώτη φορά. Μονόπλευρος ο έρωτας στην αρχή, καθώς ο Νίκος δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον. Ο οποίος Νίκος, από την άλλη, βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγό του, που ζει πια στο εξωτερικό. Κολυμπάει κόντρα στα δικά του «κύματα» και προσπαθεί να βγει στη στεριά. Εκείνη περιμένει στωικά να την προσέξει. Κάνει όνειρα και παρακαλά να γίνουν πραγματικότητα. Με αφορμή το πάρτι της εταιρείας, Μίρκα και Νίκος έρχονται πιο κοντά και ξεκινά ένα υπέροχο ταξίδι μέσα από τα πέπλα του έρωτα. Η Μίρκα νοιώθει ότι πετά στα ουράνια. Ζει με πάθος και πιστεύει πως είναι απόλυτα ευτυχισμένη. Αυτό μέχρι να γίνει κάτι που θα ταράξει τη σχέση τους συθέμελα. Κάτι που δεν έχει γυρισμό. Κάτι που η μοίρα είχε υφάνει καιρό πριν για την ιστορία των δύο εραστών.

   Η Μίρκα μένει ξανά μόνη, πληγωμένη και νοιώθει πως πια χωρίς το Νίκο δεν έχει λόγο ύπαρξης. Βουτά μέσα στη κατάθλιψη και παραμένει εκεί πεισματικά για πολύ καιρό. Η σκοτεινιά στη ψυχή της θα την κάνει να πάρει αποφάσεις που δύσκολα θα αναιρέσει. Ποιο θα είναι το τέλος αυτής της ιστορίας δεν θα σας το αποκαλύψω. Άλλωστε χρειάζεται να κάνετε μόνοι σας αυτό το ταξίδι και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για τους ήρωες, τη ζωή αλλά και την κοινωνία.

   Η κυρία Βαμβουνάκη πλέκει με μαεστρία το νήμα της ιστορίας. Θα αγγίξει πολλές ευαίσθητες χορδές μας. Θα περάσει από μπροστά μας καταστάσεις που ανοίγουν πολλά ερωτήματα για όλους μας. Το βιβλίο «Ένας αφηρημένος άντρας» είναι εξαιρετικό. Εξετάζει τις οικογενειακές, τις φιλικές αλλά και τις ερωτικές σχέσεις. Είναι ένα πολυδιάστατο μυθιστόρημα με σκοτεινά μονοπάτια, που καταλήγουν στο φως. Θυμίζει σε πολλά τις δικές μας ζωές αλλά και τις ζωές δικών μας ανθρώπων, φίλων, γνωστών που βουλιάζουν μάταια χωρίς να μπορούν να δουν τη λύση που είναι δίπλα τους. Μιλά για τις σχέσεις σε όλα τα επίπεδα και αφήνει ανοικτά παράθυρα ελπίδας, κατανόησης και στοργής.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
vamvounaki1944

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η ΜΑΡΩ ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗ γεννήθηκε στα Χανιά, όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια. Από δέκα χρόνων ήρθε με την οικογένειά της στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά και ψυχολογία. Από το 1972 και για έντεκα χρόνια έζησε στη Ρόδο, όπου εργάστηκε ως συμβολαιογράφος. Σήμερα ζει στην Αθήνα.

Joomla Social by OrdaSoft!