= Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα
Βιβλία

loogoo

Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα

 
Σοφία Αλεξίου
Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα
Εικονογράφηση: Αλεξία Λουγιάκη
Εκδόσεις Ψυχογιός

   Υπάρχουν χιλιάδες βιβλία που μιλάνε για τις ομορφιές της πατρίδας μας, υπάρχει όμως και αυτό το πολύ ιδιαίτερο βιβλίο, το οποίο μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι. Μαζί με δύο γλυκύτατα παιδιά, την Έλλη και τον Ερμή, παρέα με το σκύλο τους Ντίνο, θα περπατήσουμε μερικές από τις περιοχές της χώρας μας και θα μάθουμε ένα σωρό πράγματα γι’ αυτές. Ή θα θυμηθούμε, αν το θέλετε. Στο ταξίδι τούτο είμαστε όλοι καλεσμένοι και θα είναι καλό να ανταποκριθούμε όλοι μας σε αυτή την πρόσκληση.

   Ξεκίνημα από την Αθήνα, με την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, με το υπέρ-σύγχρονο μουσείο, με το Μοναστηράκι, με τον Πειραιά και το λιμάνι του. Συνέχεια στα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πελοπόννησο… Από την Αίγινα στις Σπέτσες, από την Κόρινθο στο Ναύπλιο, από τις Μυκήνες στη Μονεμβάσια και μετά στο μεγάλο νησί, την Κρήτη. Συντροφιά, σε όλη τη διαδρομή, μας κρατούν οι θαυμάσιες ζωγραφιές της κυρίας Λουγιάκη και οι εξαιρετικές πληροφορίες, που έχει επιμεληθεί η συγγραφέας. Η Σοφία Αλεξίου δεν αναφέρεται απλά στις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, μας δίνει και ένα μοναδικό trivia που θα μας κάνει πολύ υπερήφανους για τον τόπο μας. Ο μοναδικός τόπος στον πλανήτη που ανθίζουν ροζ κυκλάμινα, ο τόπος με το αρχαιότερο στάδιο στον κόσμο, ο τόπος με το παλαιότερο ναυάγιο στη Γη. Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό!
 
elliermis2043
   Τα δύο πιτσιρίκια σεργιανάνε στα μονοπάτια του ελληνικού θαύματος, γελώντας και δοκιμάζοντας τις λιχουδιές κάθε νησιού, κάθε πόλης. Ο Ερμής τρελαίνεται για περιπέτειες και θα ήθελε πολύ να γίνει αστρονόμος. Η Έλλη αγαπά πολύ τα ταξίδια και θέλει να μάθει την Ελλάδα όσο πιο καλά μπορεί. Ο Ντίνος γουφάρει με χάρη και στέλνει και κείνος τις πληροφορίες του. Ξέρετε κάτι; Περνάμε πολύ περνάμε δύσκολες μέρες και ώρες με όλο αυτό το χάλι της πανδημίας, γιατί να μην το διασκεδάσουμε, γιατί να μην ξεχαστούμε για λίγο, διαβάζοντας στα παιδιά μας για Ελλάδα και ομορφιές; Να κάνουμε τις μουτρίτσες τους να λάμψουν και να θέλουν και εκείνα να επισκεφτούν τις γωνιές της χώρας τους. Να είναι υπερήφανα για την Ελλάδα τους.

   Στο τελευταίο μέρος του βιβλίου υπάρχει ένα μικρό κουίζ ανακεφαλαίωσης, καθώς και χώρος να γράψουν τα ζουζούνια σας, με τη βοήθειά σας πάντα, τους επόμενους προορισμούς της Έλλης και του Ερμή, αλλά και τους δικούς τους. Αυτό το τελευταίο το χάρηκα πολύ, για να είμαι ειλικρινής. Φαντάζομαι ότι θα μπουν η Βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του Αιγαίου, τα Επτάνησα και ένα σωρό τόποι ακόμα. Είναι μια καλή ευκαιρία να γίνει αυτό το βιβλίο η απαρχή μίας σειράς βιβλίων που θα μιλούν για την Ελλάδα, μέσα από το γάργαρο γέλιο παιδικών ψυχών. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτό, πιστέψτε με, όσον αφορά την παίδευση των υπέροχων μουσουδακίων, που δεν χορταίνουμε να βλέπουμε και να ασχολούμαστε μαζί τους.
 
elliermis2044

   Θα ευχηθώ από καρδιάς τα καλύτερα και μόνο στη συγγραφέα και την εικονογράφο και θα αδημονώ από τώρα για το επόμενο βιβλίο της σειράς. Είναι κάτι που ξεκίνησε όμορφα και περιμένουμε να συνεχίσει το ίδιο και περισσότερο όμορφα. Με τα μικρά μας να αφηγούνται πόσο καλά περνάνε σε ένα ταξίδι, πραγματικό ή εν δυνάμει. Γιατί, όπως λέει και ο Ντίνος, στα πιο απλά και πιο μικρά βρίσκεται η ευτυχία…

Κώστας Κούλης
 
Η Σοφία Αλεξίου είναι φιλόλογος και δημιουργός του μαμαδο-blog Mom and the City, στο debop.gr. Τρελαίνεται για ταξίδια και βιβλία, που στο μυαλό της είναι το ίδιο και το αυτό! Στις σπουδές της πήρε γερές δόσεις φιλοσοφίας, παιδαγωγικής και ψυχολογίας κι ασχολήθηκε με την εκπαίδευση, όπου γνώρισε πολλά παιδιά και ένιωσε τυχερή. Κάποια χρόνια μετά δοκίμασε και τη δημοσιογραφία. Έγραψε για ταξίδια, για ωραία φαγητά και συνεργάστηκε εθελοντικά με ΜΚΟ για τα παιδιά. Η ζωή τής χάρισε ανθρώπους που την αγαπούν και μία κόρη πολύ διασκεδαστική. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο. Πιστεύει πως είναι σημαντικό να κυνηγάς τα όνειρά σου γιατί όλα στη ζωή είναι δυνατά, αν κάνεις εκείνο που αγαπάς!
 
Joomla Social by OrdaSoft!