= Έγκλημα στο γκολφ
Βιβλία

loogoo

Έγκλημα στο γκολφ

 
Έγκλημα στο γκολφ
Αγκάθα Κρίστι
Εκδόσεις Ψυχογιός
 
   Όταν ο δαιμόνιος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό λαμβάνει μια απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια, σπεύδει άμεσα να ανταποκριθεί ταξιδεύοντας στη Βόρεια Γαλλία μαζί με το φίλο του λοχαγό Χέιστινγκς. Στο τέρμα του ταξιδιού τους όμως τους περιμένει μια μεγάλη έκπληξη. Ο αποστολέας του γράμματος βρίσκεται ήδη νεκρός, ενώ κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει για την επιστολή που έχει στείλει στο Βέλγο ντετέκτιβ.
 
egklimastogolf1988
   Στον τόπο του εγκλήματος βρίσκονται ήδη οι τοπικές αρχές καθώς και ένας διάσημος επιθεωρητής της γαλλικής αστυνομίας από το Παρίσι, αποφασισμένος να αποδείξει σε όλους, αλλά κυρίως στο νέο-αφιχθέντα ανταγωνιστή του, ότι οι νέες μέθοδοι διερεύνησης είναι καλύτερες από τις παλιές. Παρόλο που ο εντολέας του είναι νεκρός και η υπόθεση μοιάζει απλούστατη αρχικά, ο Ηρακλής Πουαρό αποδέχεται τη σιωπηλή πρόκληση του Γάλλου επιθεωρητή και αποφασίζει να αναλάβει την υπόθεση.

   Ως πρώτοι ύποπτοι υποδεικνύονται η σύζυγος και ο γιος του θύματος καθώς οι πρώτες μαρτυρίες των υπηρετριών κάνουν λόγω για μια ερωμένη του θύματος και ένα άγριο καυγά μεταξύ πατέρα και γιου λίγο πριν το έγκλημα. Και οι δύο όμως φαίνεται να έχουν αδιάσειστα άλλοθι. Όταν έρχεται στο φως η νέα διαθήκη του θύματος, στην οποία το σύνολο της περιουσίας περνάει στη σύζυγο και κατά συνέπεια αφαιρεί το κίνητρο από το γιο, αλλά και το γεγονός ότι εκείνος δεν είχε αναχωρήσει εκείνο το βράδυ με το τελευταίο τρένο αλλά αργότερα με αυτοκίνητο, η υπόθεση περιπλέκεται λίγο περισσότερο.

   Οι γαλλικές αρχές φτάνουν πιά σε αδιέξοδο όταν βρίσκεται και δεύτερος άντρας νεκρός στην αποθήκη της βίλας, σκοτωμένος με τον ίδιο τρόπο αλλά και το ίδιο φονικό όπλο, τον οποίο όμως κανένας δεν μπορεί να αναγνωρίσει. Τι σχέση έχουν μεταξύ τους τα δύο εγκλήματα; Και τι ρόλο θα παίξει μια γοητευτική δεσποινίς που φλέρταρε με το λοχαγό στο τρένο και ξαφνικά βρίσκεται στη βίλα κι αυτή; Πώς εμπλέκονται στην υπόθεση η νεαρή γειτόνισσα και η μητέρα της; Θα μπορέσει ο Ηρακλής Πουαρό, χρησιμοποιώντας τα μικρά φαιά κύτταρα του, όπως του αρέσει να λέει, να ενώσει τα μικρά στοιχεία και να βρει τον δολοφόνο ή τους δολοφόνους;
 
agatha1978

   Το “Έγκλημα στο γκολφ” είναι από τα πρώτα αστυνομικά μυθιστορήματα της Άγκαθα Κρίστι, με πρωταγωνιστή το Βέλγο ντετέκτιβ. Η αγαπημένη συγγραφέας «επιστρέφει» και φυσικά δεν απογοητεύει. Η πλοκή του μυστηρίου, οι σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων και η σταδιακή πρόοδος στην επίλυση της υπόθεση, όπως τόσο αυτάρεσκα την εξηγεί ο Ηρακλής Πουαρό, αποτελούν τα πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία των βιβλίων της, αυτά που την έχουν κάνει την δημοφιλέστερη συγγραφέα όλων των εποχών.

Έφη Τσιμπούκη
 
AGATHA CHRISTIE
Η Άγκαθα Κρίστι γεννήθηκε στην Αγγλία, στο Τορκί, το 1890. Είναι γνωστή κυρίως για τα αστυνομικά έργα της –εξήντα έξι μυθιστορήματα και δεκατέσσερις συλλογές διηγημάτων–, πολλά από τα οποία έχουν κεντρικό χαρακτήρα τον θρυλικό ντετέκτιβ Πουαρό ή την απαράμιλλη μις Μαρπλ.
Έγραψε επίσης δύο αυτοβιογραφικά έργα, αισθηματικά μυθιστορήματα αλλά και θεατρικά, μεταξύ των οποίων το μακροβιότερο έργο στην ιστορία του σύγχρονου θεάτρου, την Ποντικοπαγίδα.
Η Άγκαθα Κρίστι, που έχει τιμηθεί από τη Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου με τον τίτλο της Dame για τη συνεισφορά της στη λογοτεχνία, ανήκει στους δημιουργούς που διαμόρφωσαν καταλυτικά την εξέλιξη του αστυνομικού μυθιστορήματος.
Παράλληλα, είναι η δημοφιλέστερη συγγραφέας όλων των εποχών, καθώς οι πωλήσεις των έργων της έχουν ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο αντίτυπα στην αγγλική γλώσσα και άλλο ένα δισεκατομμύριο σε μεταφράσεις.
Πέθανε το 1976.
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ θα κυκλοφορήσουν σε νέα μετάφραση όλα τα αστυνομικά έργα της συγγραφέως.
 
Joomla Social by OrdaSoft!