= Δυο λέξεις μόνο
Βιβλία

loogoo

Δυο λέξεις μόνο

 
Δυο λέξεις μόνο
Της Rainbow Rowell
Εκδόσεις Κλειδάριθμος
 
   Ο Παρκ είναι 16 χρόνων. Τσακώνεται συνέχεια με τον πατέρα του και νιώθει πως η ζωή του θα αλλάξει προς το (πολύ) καλύτερο μόλις καταφέρει να βγάλει δίπλωμα οδήγησης. Έτσι θα πηγαίνει στο σχολείο με το αυτοκίνητο, ακούγοντας στο τέρμα τη ροκ μουσική που λατρεύει και θα ξεμπερδέψει μια για πάντα με τους νταήδες του σχολικού. Μέχρι όμως να συμβεί αυτό, έχει αποφασίσει να γίνει αόρατος. Άλλωστε, όσο δεν φαίνεσαι, δεν γίνεσαι και στόχος.
 
   Η Έλενορ είναι 16 χρόνων. Είναι "η καινούργια" του σχολείου αλλά και καινούργια στο σπίτι της, αφού ο πατριός της, που την είχε πετάξει έξω από το σπίτι έναν χρόνο πριν, της επέτρεψε να επιστρέψει. Το μόνο που θέλει η Έλενορ από τη ζωή της είναι να επιβιώσει. Το μόνο που θέλει από τους άλλους είναι να την αφήσουν στην ησυχία της. Έχει ατίθασα κόκκινα μαλλιά και φοράει παράξενα ρούχα. Είναι από τους ανθρώπους που, όσο και να το θέλουν, δεν είναι δυνατό να περάσουν απαρατήρητοι.
 
dyolexeis
 
   Αργά, σταδιακά, μέσα από μεταμεσονύκτιες συνομιλίες και μια στοίβα κασέτες που όλο και μεγαλώνει, η Έλενορ και ο Παρκ ερωτεύονται... Ερωτεύονται όπως ερωτεύεσαι την πρώτη φορά, όταν είσαι νέος και νιώθεις πως δεν έχεις τίποτα να χάσεις -αλλά και πως μπορεί να χάσεις τα πάντα.
 
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Rainbow Rowell γράφει βιβλία. Άλλες φορές γράφει για ενήλικες, όπως τα "Attachments" και "Landline", άλλες φορές γράφει νεανική λογοτεχνία, όπως το "Fangirl" και το "Δυο λέξεις μόνο". Όμως πάντα γράφει για ανθρώπους που μιλάνε πολύ. Και για ανθρώπους που αισθάνονται ότι τα έχουν κάνει θάλασσα. Και για ανθρώπους που ερωτεύονται. Όταν δεν γράφει, η Ρέινμποου διαβάζει βιβλία κόμικς, σχεδιάζει ταξίδια στην Disneyworld και μπλέκεται σε συζητήσεις και διαφωνίες για πράγματα που δεν είναι και τόσο σημαντικά. Ζει στη Νεμπράσκα με το σύζυγό της και τα δυο της αγόρια.
 
   Η περίοδος που διαδραματίζεται η ιστορία είναι το 1986, σε μια μικρή πόλη της Αμερικής. Δύο παιδιά με τα πρώτα σκιρτήματα του έρωτα, δύο έφηβοι στη πιο δύσκολη ηλικία, δύο ψυχές που θέλουν να ενωθούν, δύο ιστορίες που συγκλίνουν. Ρομαντικό το βιβλίο, καταπιάνεται με μεγάλα θέματα όπως η εφηβεία, ο σχολικός εκφοβισμός, η διαφορετικότητα, η προβληματική οικογένεια, το αντίκτυπο που έχουν όλα αυτά στις ψυχές των παιδιών.

   Όταν τα πράγματα στο σπίτι δυσκολεύουν για την  Έλενορ και βρίσκει καταφύγιο στο θείο της, μακριά από  τον Πάρκ, η σχέση κλονίζεται. Θα καταφέρει ο πρώτος έρωτας να επιβιώσει; Θα καταφέρουν οι έφηβοι να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να ισορροπήσουν;

   Μια όμορφη ιστορία  με πινελιές Ροκ της εποχής, καλογραμμένο και με ένα τέλος που θα καθένας θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Ένα ταξίδι στην πιο γλυκιά δεκαετία που όλοι θυμόμαστε και αγαπάμε ακόμα. Ο πρώτος έρωτας, τα πρώτα σκιρτήματα, το δύσκολο πέρασμα από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Ένα υπέροχο βιβλίο για τα πιο ρομαντικά ταξίδια.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!